Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Päijät-Hämeen pelastuslaitos lahjoittaa 210 sammutusjalkineparia Ukrainaan

Jaa

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on uusinut pelastuslaitoksen sekä Päijät-Hämeen valmiuspalokuntien sammutusjalkineet F2A-suojaluokituksen mukaisiksi. Käytöstä tämän vuoksi vapautuneet, mutta yhä hyväkuntoiset sammutusjalkineet luovutetaan Ukrainaan.

– Ukrainaan luovutettavat sammutusjalkineet ovat edelleen hyväkuntoisia ja käyttötarkoituksessaan käyttökelpoisia, aluepalopäällikkö Jani Aaltonen sanoo.

–  Tietojemme mukaan Ukrainan avuntarpeet jatkuvat yhä suurina ja laaja-alaisina, joten näimme tässä hyvän mahdollisuuden auttaa kollegoita, Aaltonen jatkaa.

Luovutus ei aiheuta haittaa Päijät-Hämeen pelastustoiminnalle. Myös varajalkineiden riittävyys on huomioitu.

– Olemme saaneet sisäministeriön kansainvälisen avunannon tiimin kautta tiedon, että SESU (State Emergency Service of Ukraine) on kiinnostunut sammutusjalkineista ja nyt odotamme vain lopullista vahvistusta.

Huoltovarmuuskeskus järjestää sammutusjalkineiden kuljetuksen yhdessä muun lahjoitettavan materiaalin kanssa Ukrainaan. Jalkineiden on tarkoitus lähteä matkaan lähiviikkoina.

Lisätietoa: Jani Aaltonen, aluepalopäällikkö, 0440 773 136

Päijät-Hämeen pelastuslaitos vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen pelastustoimen toimialasta.

Avainsanat

Kuvat

Pelastuslaitoksen varusvarastonhoitaja Marjut Järvinen käy läpi Ukrainaan lahjoitettavia pelastusjalkineita.
Pelastuslaitoksen varusvarastonhoitaja Marjut Järvinen käy läpi Ukrainaan lahjoitettavia pelastusjalkineita.
Salla Virta Päijät-Hämeen pelastuslaitos
Lataa
Pelastuslaitoksen varusvarastonhoitaja Marjut Järvinen käy läpi Ukrainaan lahjoitettavia pelastusjalkineita.
Pelastuslaitoksen varusvarastonhoitaja Marjut Järvinen käy läpi Ukrainaan lahjoitettavia pelastusjalkineita.
Salla Virta Päijät-Hämeen pelastuslaitos
Lataa

Linkit

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille. 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueeseen kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Huolehdimme yli 200 000 asukkaan terveydestä ja turvallisuudesta.

hyvinvointialueen logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Influenssarokotusten ajanvarauksessa ongelmaa – asiakkaita pyydetään malttamaan ajan varaamisessa9.10.2024 09:34:03 EEST | Tiedote

Tiedotimme aikaisemmin riskiryhmien maksuttoman influenssarokotuksen ajanvarauksen aukeamisesta tänään 9. lokakuuta. Ajanvaraus Päijät-Sote-sovelluksen kautta ei tällä hetkellä onnistu, ja asiakkaita pyydetään siirtämään ajan varaamista myöhempään. Ongelmaa selvitetään ja tiedotamme heti, kun ajan varaaminen Päijät-Sote-sovelluksen kautta on mahdollista. Pahoittelemme viivästystä ajan varaamisessa. Rokotteita ja rokotusaikoja riittää myöhemminkin kaikille. Lisätietoja kausirokotuksista löytyy osoitteesta paijat-sote.fi/influenssa-ja-koronarokotus.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Influenssarokotuksen ajanvaraus aukeaa riskiryhmille keskiviikkona – koronarokotuksen voi ottaa samalla4.10.2024 11:16:13 EEST | Tiedote

Riskiryhmiin kuuluvat voivat varata ajan maksuttomaan influenssarokotukseen 9. lokakuuta lähtien. Samalla käynnillä voi ottaa koronarokotteen, jos sitä ei tänä syksynä ole vielä saanut. Influenssarokotteen saavat maksutta henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttoman rokotuksen voi saada 65 vuotta täyttänyt, raskaana oleva tai alle 7-vuotias lapsi. Myös sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalveluksen ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat saavat rokotteen maksutta. Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä THL:n sivulta. Suosittelemme kaikille yli 65-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville myös koronarokotusta Kaikki 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat ottaa samalla koronarokotteen, elleivät ole sitä tänä syksynä vielä saaneet. Sama koskee kaikkia 18 vuotta täyttäneitä, joilla on jokin vakavan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye