SDP EDUSKUNTA

SDP:n Perholehto: Hyväkään päämäärä ei saa pyhittää keinoja, joilla on riski loukata kansalaisten oikeuksia

Jaa

SDP:n kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Pinja Perholehto kritisoi voimakkaasti hallituksen tukea EU:n CSAM-ehdotukselle, joka uhkaa monien asiantuntijoiden mukaan avata oven laajamittaiselle massavalvonnalle ja salauksen heikentämiselle.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Perholehdon mukaan ehdotuksen tavoite lapsiin kohdistuvan hyväksikäytön torjumiseksi on kannatettava, mutta keinot ovat vähintään jännitteisiä suhteessa kansalaisten yksityisyyden suojan turvaan.

– Valiokunnat ottivat ottivat valtioneuvostoa kriittisemmät kannat ehdotukseen jo viime syksynä. Jo silloin erityisen ongelmallisena pidettiin juuri massavalvonnan mahdollistamista ja salauksen heikentämistä. On aivan käsittämätöntä, että hallitus näyttää sulkeneen korvansa perustavanlaatuisilta ongelmilta, joita yli hallitus-oppositio-rajojen on nostettu esiin pitkin matkaa, toteaa Perholehto.

– Nyt liikutaan vaarallisilla vesillä, sillä esimerkiksi salauksen heikentäminen on kaksiteräinen miekka, joka ei toimi vain yhteen suuntaan. Jos ovi avataan viranomaisille ja kansallisille turvallisuustoimijoille, aukeaa se myös pahantahtoisille pyrkimyksille. Hyväkään päämäärä ei saa siksi pyhittää keinoja, joilla on riski loukata kansalaisten oikeuksia ja aiheuttaa uusia ongelmia, jatkaa Perholehto.

– Suuri valiokunta on todella paljon vartijana. Suomen kannan on sekä puolustettava kansalaisten turvallisuutta että perusoikeuksia. Tässähän nyt myös punnitaan, kuinka pitkälle Suomi on valmis menemään yksityisyyden suojan ja tietoturvan heikentämisessä, Perholehto päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Juha Viitala: Työelämän taksiuudistus saa jatko-osan, kun saliin on tuotu palkkakuoppalaki9.10.2024 15:44:55 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Juha Viitala kritisoi hallituksen palkkakuoppalakiesitystä, jota hän pitää vakavana hyökkäyksenä Suomen työmarkkinoiden tasa-arvoa vastaan. Lakiesitys uhkaa viedä suomalaisen palkkatasa-arvon vuosikymmeniä taaksepäin. Esitys vaarantaa erityisesti matalapalkkaiset, naisvaltaiset alat, kuten hoitajat, opettajat ja varhaiskasvatuksen ammattilaiset, lukiten ne pysyvään palkkakuoppaan.

SDP:n Rantanen: Hallituksen palkkakuoppalaki pahentaa hoitajien saatavuutta9.10.2024 13:15:04 EEST | Tiedote

Orpon hallituksen ajama vientimalli, jolla halutaan sitoa valtakunnansovittelijan kädet työriitojen sovittelussa, saa kovaa kritiikkiä SDP:n työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäseneltä Piritta Rantaselta. Hänen mukaansa hallitus haluaa ajaa lainsäädännön avulla mm. sairaanhoitajat ikuiseen palkkakuoppaan. Hallituksen esityksen mukaan valtakunnansovittelija ei saisi enää antaa ”yleistä” linjaa korkeampi palkkaratkaisuja sopimuskierrosten sovitteluissa. Rantanen tyrmää mallin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye