Yleisradio Oy

Sarjakusettaja – neljän naisen uskomaton selviytymistarina Tinder-huijarin otteesta

Jaa

Sarjakusettaja on dokumenttisarja neljästä Suomen Tinder-huijarin uhriksi joutuneesta naisesta, jotka kertovat salamaihastumisesta ja sitä seuranneesta tuhoisasta kierteestä. Sarja on katsottavissa Yle Areenassa 4.11.

Johanna Kannasmaa / Yle

Sarjan ensimmäisessä jaksossa Roza tapaa Tinderissä hurmaavan Jimin, joka kertoo olevansa yksityisen veneenvuokrausfirman omistaja. Hän mainitsee myös ostaneensa äskettäin lähes kahden miljoonan euron arvoisen talon, jota remontoi mieleisekseen. 

Nopeasti alkanut suhde vaikuttaa alkuun täydelliseltä, mutta lyhyessä ajassa Jimi osoittautuu Rozan elämän tuhoisimmaksi matchiksi. Roza joutuu poikkeuksellisen törkeän identiteettihuijauksen uhriksi, ja Jimi kerryttää Rozan nimissä valtavan määrän velkaa. Paettuaan suhteesta Rozalle selviää, että Jimillä on muitakin uhreja. 

Kuuden jakson aikana Sarjakusettaja-sarjassa käydään läpi myös kolmen muun naisen tarinat siitä, miten huomaavainen, eläinrakas ja ihanan oloinen mies hurmasi naiset puhetaidoillaan ja lämmöllään. Pian alkoivat kuitenkin alistus ja manipulointi ja lopulta Jimi vei niin naisten kuin jopa näiden läheistenkin säästöt. Kaiken huipuksi naisia syytettiin Jimin petoksista.

Sarjan lopussa uhrit pääsevät viimein oikeuteen taistelemaan. Tuomari ei ole urallaan kohdannut mitään vastaavaa.

Sarja perustuu todelliseen rikostapaukseen ja sisältää dramatisoituja kohtauksia. Jimille annettiin mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä. Hän ei halunnut osallistua ohjelmaan.

Suomalaiset menettivät erilaisissa dokumentti- ja rakkaushuijauksissa 10,4 miljoonaa euroa vuonna 2023. Kasvua vuoteen 2022 verrattuna oli 15 prosenttia. Etenkin rakkaushuijaukset perustuvat yleensä vahvaan sosiaaliseen manipulaatioon ja niiden selvittämisessä haasteena on uhrin vahva usko rikolliseen. (OP)

Sarjakusettajan kaikki jaksot Yle Areenassa 4.11. ja TV2 10.11. alkaen klo 21 (kaksi jaksoa kerrallaan).

Lue tiedote verkossa! 

Tuotantoyhtiö Yellow Film & TV.

Yhteyshenkilöt

Yle on suomalaisten oma, vuonna 1926 perustettu julkisen palvelun mediayhtiö. Ainutlaatuiseen tehtäväämme kuuluu välittää luotettavaa tietoa, sivistää ja viihdyttää, vahvistaa demokratiaa ja kulttuuria sekä edistää sananvapautta, tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta. Palvelemme suomalaisia televisiossa, radiossa ja verkossa vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

Jos et jatkossa halua vastaanottaa Ylen viestinnän lähettämiä tiedotteita, lähetä viesti osoitteeseen yleisradio@yle.fi. Tässä Ylen viestinnän lähettämien tiedotteiden tietosuojaseloste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleisradio Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye