Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ändringar i parkeringen invid gatan på Skolhusgatan, Museigatan och Lillagatan

Dela

Parkeringspraxis ändras för vintermånaderna i omgivningen runt Österbottens museum på Skolhusgatan, Museigatan och Lillagatan. På ena sidan av gatan är parkering förbjuden från måndagmorgon till onsdagmorgon och på andra sidan gatan från onsdagmorgon till fredagmorgon. Målet med ändringen är att underlätta snöplogningen och förbättra kvaliteten på vinterunderhållet.

Foto: Ilari Rautiainen

Ändringen gäller Skolhusgatan på avsnittet Lillagatan–Museigatan och Museigatan på avsnittet Skolhusgatan–Kyrkoesplanaden samt Lillagatan.

Det har varit svårt att ploga och röja snö på dessa gatuavsnitt, och det har kommet mycket respons om detta även av invånarna i området. Genom att ändra parkeringspraxis försöker man förbättra kvaliteten på vinterunderhållet.

Arrangemanget med turvis parkering gäller under tiden 1.11–31.3 på så sätt att parkering är förbjuden på ena sidan av gatan från måndag kl. 8 till onsdag kl. 8 och på andra sidan av gatan från onsdag kl. 8 till fredag kl. 8.

Under veckoslut begränsas parkeringen inte. Trafikmärken som visar parkeringsarrangemangen sätts upp under de kommande veckorna.

Hur väl arrangemanget med turvis parkering fungerar kommer att bedömas efter vintersäsongen utgående från de erfarenheter och den respons man får om detta.

Nyckelord

Kontakter

Siri Gröndahl
Enhetschef
+358405636635
siri.grondahl@vaasa.fi

Keijo Saarenmaa
Planeringsingenjör
+358407474596
keijo.saarenmaa@vaasa.fi

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye