Syyslomalla paljon maksutonta tekemistä lapsille ja nuorille

Jaa

Helsingissä on syyslomalla kymmeniä nuorille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, joista suurin osa on maksuttomia.Tarjolla on monenlaista puuhaa ympäri kaupunkia niin liikunnan kuin kulttuurin ystäville. Tapahtumapaikkoina toimivat esimerkiksi kaupungin leikkipuistot, nuorisotalot, liikuntapaikat, kirjastot, kulttuurikeskukset ja museot. Syyslomaviikkoa vietetään Helsingissä tuttuun tapaan viikolla 42 eli 14.–20. lokakuuta.

Maunula-talossa, kirjastoissa ja nuoristaloilla järjestetään peli-iltoja, PC-, konsoli-, lauta- ja korttipelien ympärille.
Maunula-talossa, kirjastoissa ja nuoristaloilla järjestetään peli-iltoja, PC-, konsoli-, lauta- ja korttipelien ympärille. Maarit Hohteri

Nuorille uusi ympäristöpainotteinen tila

Syyslomalla Pasilaan avataan nuorille uusi ympäristöaiheinen Nuorten toimintatalo Silmu. Ympäristö- ja ilmastoteemaiseen ohjelmaan pääsee tutustumaan keskiviikosta perjantaihin 16.–18.10. klo 16–20 osoitteessa Vislauskuja 10. Ohjelmassa on mm. kokkailua ja luonnonkosmetiikkatyöpajoja sekä elokuvailta, jossa esitetään Havumetsän lapset.

Lukuisilla nuoristaloilla järjestetään peli-iltoja, PC-, konsoli-, lauta- ja korttipelien ympärille. Osasta nuorisotaloja löytyy myös myöhäisillan hengailua ja discoja. Nuorille järjestetään syyslomalla mm. retkiä, FIFA ja futsal -turnauksia sekä työpajoja cosplayasusteista ja vaatteiden painannasta.

"Nuorisotaloilla on tarjolla paljon vapaamuotoista ja maksutonta yhdessä tekemistä, kuten leffailtoja ja kokkailua sekä hengailua ilman ennakkoilmoittautumista. Kaikki toiminta nuorisotaloilla on nuorisotyön ammattilaisten ohjaamaa." kertoo nuorisopalveluiden aluepäällikkö Tiina Hörkkö. 

Yli 50 nuorisotalon ja toimipaikan joukosta, löytyy kavereita, kivaa tekemistä ja harrastuksia. Osallistuminen nuorisotalojen toimintaan edellyttää, että huoltaja rekisteröi lapselle uudistuneen Jässäri-jäsenkortin. 

Leikkipuistoissa ulkoillaan ja puuhaillaan

Kaupungin leikkipuistoissa on viikon aikana ohjelmassa muun muassa retkiä, ulkoilua, liikuntaa, leikkejä ja pelejä. Luvassa on myös Pienten puuhia laulutuokioineen ja värileikkeineen. Myös vauvoille on luvassa omaa ohjelmaa. Leikkipuistot ovat avoinna arkipäivisin kello 9–16.

Ohjelmaa järjestetään suomeksi ja se on maksutonta. Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin vauva- ja lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Leikkipuistoissa voit lämmittää omia eväitä ja keittää kahvia tai teetä.

Leikkipuiston ohjaajat ovat puistossa lapsia varten ja vastaavat turvallisen toimintaympäristön luomisesta eli leikkirauhasta, toimintavälineistä ja tilannekohtaisesta huolenpidosta koululaisista.

Tiedot syyslomatekemisestä löytyvät leikkipuistojen omilta sivuilta.

Kulttuurikeskuksissa työpajaillaan ja pelataan

Annantalossa vietetään Satumaista syyslomaa 12. lokakuuta alkaen. Viikon aikana on paljon maksutonta tekemistä: elokuvia, työpajoja ja musiikkia. Viikon päättää koko perheen disko AnnanHouse: Tanssivat satuhahmot perjantaina 18. lokakuuta. Tervetuloa tutustumaan myös Annantalon näyttelyihin.

Malmitalossa pääsee maksutta syyslomaleffaan Kino Helioksessa. Elokuvien lisäksi voi poiketa kaikille avoimiin maksuttomiin työpajoihin pitkin viikkoa.

Maunula-talossa järjestetään nuorille Syysloman pelitapahtuma 14.–17. lokakuuta. Metsäpurosalissa voi pelata PC-pelejä, eri konsoli-, lauta- ja korttipelejä. Maunulan nuorisotyöyksikön nuoriso-ohjaajat ovat paikalla pelaamassa nuorten kanssa.

Stoassa Nuorten toimintatalo Kipinä valtaa Stoan Musiikkisalin kerran kuussa syksyllä 2024. Lokakuun Kipinä x Stoa järjestetään 18. lokakuuta.

Vuotalossa syyslomalaisille näytetään Miyazaki-elokuvia. Näytöksiin on vapaa pääsy. Syyslomaviikon tiistaina on luvassa lisäksi Benny Törnroos & Muumipeikon tähtihetki -konsertit.

Kaupunginmuseossa askarrellaan

Syyslomalla kaupunginmuseossa pääsee kokeilemaan vanhanaikaisten ompelukuvien tekemistä ja valokuvien koristelua langalla. Maanantaista perjantaihin 14.–18. lokakuuta kello 12–15 auki olevassa non stop-pajassa on eri-ikäisille askartelijoille tarjolla kuvia, neuloja ja lankaa taiteiluun. Kuvia voi myös värittää puuväreillä. Museon Falkmanin siivessä järjestettävä askartelupaja on kaikille avoin ja maksuton.

Kirjastoissa lukuelämyksiä, pelailua ja tiedetyöpajoja

Syysloma on lukuloma! Lähde lähikirjastoon ja uppoudu kirjaan kaikessa rauhassa. Lukurauhan lisäksi kirjastoista löytyy myös runsaasti syyslomapuuhaa. Rakenna tulevaisuuden kaupunkia Kallion kirjaston legopajassa, pelaa lautapelejä Kannelmäen kirjastossa tai osallistu merirosvoaiheisen pakopeliin Maunulan ja Paloheinän kirjastoissa. Tarkemmat tiedot syyslomatekemisestä löydät kirjastojen verkkosivuilta.

Syyslomalla Oodissa sukelletaan lasten tietokirjojen ihmeelliseen maailmaan. Heurekan järjestämissä työpajoissa tutustutaan muun muassa jalkapallon taktiikoihin, kotikeittiöstä tuttujen ruokatarvikkeiden kemiaan sekä avaruuden kiinnostavimpiin kolkkiin! Työpajoja järjestetään lauantaina 12. lokakuuta sekä 19. lokakuuta ja niihin on vapaa pääsy.

Löydä oma tapasi liikkua lajikokeiluissa

Syysloman aktiivinen ja iloinen liikuntatapahtuma lapsille ja perheille järjestetään Myllypuron Liikuntamyllyssä maanantaina ja tiistaina 14.–15. Lokakuuta kello 10–13. Luvassa on hauskaa ja monipuolista ohjelmaa perheille ja alakouluikäisille lapsille. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja, kuten kiipeilyä, voimistelua, pallopelejä ja paljon muuta! Sisäänpääsymaksu on lapsille 2 € ja aikuisille 3,50 €.

Syyslomaviikon keskiviikkona 16. lokakuuta kello 15.30–20.00 Liikuntamyllyssä vietetään lajikokeiluiltaa. 12–29-vuotiaille suunnatussa tapahtumassa on erilaisia liikuntapisteitä, joita saa tulla kokeilemaan vapaasti. Suurin osa pisteistä toimii non-stop-periaatteella eli mukaan voi hypätä milloin. Tarjolla on muun muassa kiipeilyä, unfightia, palloilua, nyrkkeilyä, toiminnallista harjoittelua sekä iWall-pelejä ja pingistä. Lisäksi tarjolla on breakdancetunti kello 18 sekä tanssi-improvisaatio-tunti kello 19. Tapahtuma on Vimma-liikunnan ja NYT-liikunnan korteilla maksuton. Ilman korttia sisäänpääsy on 3,50 € (alle 18-vuotiaille 2 €).



Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupungin Kulttuuriperintöpalkinto Kiinteistö Oy Pro Annebergille ja Kahvila ravintola Cajsan Helmelle9.10.2024 16:15:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki jakoi 30 000 euron suuruisen Kulttuuriperintöpalkinnon kaupunginmuseon ja kaupunkiympäristötoimialan kulttuuriympäristöfoorumissa 9.10.2024. Palkinnon saivat Kiinteistö Oy Pro Anneberg, joka palkittiin 20 000 eurolla Villa Annebergin korjaamisesta ja kunnossapidosta sekä Kahvila ravintola Cajsan Helmi, joka palkittiin 10 000 eurolla vanhan ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ravintolakiinteistön kunnostamisesta.

”Ikuinen opiskelija, työtä vierova pummi, Suomen Shakespeare” – Juha Hurme ja työryhmä kirjoittivat Aleksis Kiven elämästä ja tuotannosta teoksen7.10.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme, säveltäjä-laulaja Aleksi Parviainen ja pianotaiteilija Marie Körkkö yhdistävät taituruutensa musiikkia ja tarinoita sisältävässä Soiva Kivi -näyttämöteoksessa, joka kertoo Aleksis Kiven elämästä. Teos saa ensi-iltansa Kanneltalossa torstaina 10. lokakuuta.

Savoy JAZZFestissä somekomeetta Francesca Tandoi, laulajatähti Lizz Wright ja bebop-virtuoosi Peter Bernstein4.10.2024 10:39:34 EEST | Tiedote

Yleisöennätyksensä tänä vuonna tehnyt Savoy JAZZFest järjestetään jälleen ensi vuoden maaliskuussa keskiviikosta lauantaihin 5.-8.3.2025. Pääkaupunkiseudun merkittävimpiin jazz-tapahtumiin lukeutuva Savoy JAZZFest julkistaa nyt torstain ja perjantain esiintyjänsä. Torstaina Savoyssa esiintyvät Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva hehkutettu italialainen jazzpianisti ja laulaja Francesca Tandoi sekä maamme arvostetuimpiin saksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel, jonka kokoaman yhtyeen erikoisvieraana soittaa amerikkalainen bebop-virtuoosi Peter Bernstein. Perjantaina päästään nauttimaan aikamme suosituimpiin amerikkalaisiin jazz- ja soullaulajattariin lukeutuvan Lizz Wrightin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertista. Lipunmyynti alkaa perjantaina 4.10. klo 10 lippu.fi:ssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye