Espoon seurakuntayhtymä

Ilmoittautuminen vuoden 2025 rippikouluihin käynnistyi Espoossa

Jaa

Ilmoittautuminen Espoon seurakuntien nuorten rippikouluihin on käynnissä lokakuun loppuun saakka. Ilmoittautuminen avautui keskiviikkona 9. lokakuuta. Nuorten rippikouluihin osallistuvat pääosin 15 vuotta kyseisen vuoden aikana täyttävät. Ensi vuonna rippikoulun käy vuoden 2010 ikäluokka.

Rippikoulun isoset ryhmäkuvassa.
Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti verkossa. Lauri Ilola Espoon seurakunnat

Espoossa vuonna 2010 syntyneiden ikäluokan koko oli vuoden 2023 lopussa 4140 henkilöä. Muiden kuin suomen- tai ruotsinkielisten osuus ikäluokasta on noin neljännes. Kirkkoon ikäluokasta kuuluu hieman yli 60 prosenttia. Tänä vuonna rippikoulun käyneiden ikäluokkaan kuului 3929 nuorta ja heistä kirkkoon kuului noin 65 prosenttia.

Ilmoittautuminen tapahtuu verkossa osoitteissa espoonriparit.fi ja esboforsamlingar.fi/konfa.

Nuori voi osallistua rippikouluun riippumatta siitä, kuuluuko hän kirkkoon tai ei. Rippikoulun yhteydessä suoritettava konfirmaatio sen sijaan edellyttää kirkon jäsenyyttä ja kastamista. Kaste ja kirkkoon liittyminen voidaan tehdä myös osana rippikoulua. Rippikoulun voi käydä kaupungissa tai leireillen. Kokonaisuudessaan rippikoulu kaikkine ryhmän tapaamisineen kestää noin puoli vuotta. Espoon seurakunnissa järjestetään perinteisten rippikoulujen lisäksi muun muassa kansainvälisiä ja erityisen tuen rippikouluja.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye