Schildts & Söderströms

S&S ger ut tredelad feelgoodserie av Michaela von Kügelgen

Jaa

Hon har etablerat sig som författare, skrivinspiratör och journalist. Nu står det klart att Michaela von Kügelgen skriver en helt ny tredelad feelgoodserie för S&S.

Michaela "Kugge" von Kügelgens feelgoodserie utspelar sig i den svenska skärgården.
Michaela "Kugge" von Kügelgens feelgoodserie utspelar sig i den svenska skärgården. Foto: Frida Lönnroos

Serien, som består av tre böcker, utspelar sig på den fiktiva ön Halsterö i Stockholms skärgård. Hit kommer Thomas och Louise från vitt skilda bakgrunder för att jobba på det lilla pensionatet Villa Hilda. Men livet i skärgården är inte alltid idylliskt. 

Halsterö är både geografiskt och socialt isolerat, och det är här som de stora livsfrågorna börjar ställas.

– Boken handlar om det svåra i att vara människa bland andra människor, säger von Kügelgen.

– Men också om hur relationer får oss att växa. På Halsterö möts människor som kanske är lite trasiga, men som hittar tillbaka till livet tillsammans. Förläggaren Mirjam Ilvas, som läste manus för den finska utgivningen, sa: "Jag får ju Mamma Mia-vibbar av det här!" Det kändes helt rätt, säger von Kügelgen.

Schildts & Söderströms förläggare Martin Welander sträckläste manuskriptet under sommaren.

– Jag tyckte att det passade perfekt som semesterläsning. Det ska bli spännande att få jobba med den här fina bokserien, säger han.

Den första boken i serien, Sommar på Villa Hilda, ges ut i juni 2025, och del två och tre planeras till februari respektive september 2026.

Serien ges ut på finska av Kustantamo S&S.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schildts & Söderströms

Ny bok: Laurin Zilliacus och drömmen om den nya skolan11.10.2024 13:00:00 EEST | Pressmeddelande

Det började redan på BB. Annika Luther var två timmar gammal när hon skrevs in i Zilliacuska skolan. Ända sedan dess har arvet från dess mytiske grundare, Laurin Zilliacus, regelbundet tangerat hennes eget liv. I boken Kosmopoliten i klassrummet. Laurin Zilliacus och drömmen om den nya skolan spårar Annika Luther den stridbare rektorns liv via brev och efterlämnade dokument och upptäcker en både karismatisk och förtvivlad människa.

Marcus Rosenlund skriver om underjorden i ny bok18.9.2024 16:08:41 EEST | Pressmeddelande

Det handlar rätt mycket om att "gräva där du står". Mycket av det jag skriver om är saker som vi alla har sett och vidrört otaliga gånger, eller kanske gått på, utan att tänka närmare på vad det är vi ser och vidrör. Och hur enorma tidsperspektiv vi talar om. Strandklipporna ute på holmen med sina böljande ådror av olika mineraler är en gammal flod av magma som stelnade för miljarder år sedan, och som vind, vatten och is har gnagt på längre än någon kan föreställa sig det. Tiden är lite av en röd tråd i den Underjordiska boken. Stenen är jordens minnen, vi kan alla ta del av viskningarna från urtiden bara vi saktar ned en stund och sätter oss ned och tänker på vad det är vi ser. Marcus Rosenlund

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye