Fliiga

Welhoille kauden avausvoitto, EräViikingit ratkaisi viisi sekuntia ennen summeria

Jaa

Welhojen piste- ja voittotili F-liigan naisten sarjassa aukesi komeasti tänään, kun O2-Jyväskylä kaatui kotikaukalossaan 5-2. Perjantain toisessa ottelussa EräViikingit löi vieraissa ÅIF:n 3-2 vain viisi sekuntia ennen loppusummeria syntyneellä maalilla.

Petra Aallonen ja Anna Järvelä laukoivat heti avauserässä keskeltä sektoria Welhoille kahden maalin etumatkan, jonka Järvelä ja Sofia Pykäläinen toisessa erässä edelleen paraatipaikoilta laukoen venyttivät jo neljään. Taimi Mikkola kavensi vielä ennen toista taukoa, ja päätösjakson puolivälissä Janella Järvinen herätti kotijoukkueen toiveet 2–4-osumalla. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin Petra Aallonen kuitenkin jatkoi maalivahdin torjumasta pallosta kuopiolaisille jo viidennen maalin eikä O2-Jyväskylä enää noussut.

ÅIF yllätti viime kaudella EräViikingit sen kotikaukalossa ja oli tänäänkin sitkeä purtava. Iida Sinkko nosti toisessa erässä sipoolaiset johtoon rangaistuslaukauksesta, ja heti kolmannen avausvaihdossa Viivi Heikkinen laukoi lukemiksi jo 2-0. EräViikingit tuli tasoihin päätöserän puolivälissä Jasmiina Järvisen ja Nea Nupposen puolentoista minuutin välein syntyneillä maaleilla, jotka molemmat syötti joukkueeseen loppukauden sopimuksella palannut ja tänään kauden avausottelunsa pelannut Inka Lippojoki. Ratkaisun pohjusti puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua kotijoukkueen oman pään pallonmenetys, joka johti rikkeeseen ja jäähyyn. Pelikellossa oli enää viisi sekuntia, kun ÅIF:n alivoimanelikko valui liian lähelle omaa maalia, Natalie Sandström syötti poikittain ja Emma Parta iski ratkaisun.

Sarja jatkuu lauantaina otteluilla SB-Pro–SaiPa ja PSS–Classic.

F-liigan miesten sarjan syksyä dominoinut Nokian KrP:n ykkösviisikko leipoi peräti yhdeksän maalia, kun sarjakärki murskasi kotonaan Nurmon Jymyn maalein 11-4. Ottelu kuului sarjan tuplapanoskierrokseen eli KrP eteni samalla jatkoon Suomen Cupissa.

Kapteeni Joona Rantala näytti mallia viidellä maalilla, ja viisikon neljä muuta pelaajaa iskivät osuman mieheen. Luukas Hyvärisen pistesaldo oli 1+4, Vili Liposen 1+3 ja Juuso Aholan sekä Nico Jonaesonin 1+1.

Illan avausmaalin nosti syötön katkosta karannut Oskari Kauppila vierasjoukkueelle, mutta jo ennen ensimmäistä taukoa Joona Rantala, Juuso Ahola ja Valtteri Viitakoski olivat laukoneet KrP:n 3–1-johtoon. Jymyn keskialueen pallonmenetykset ja pallon tuijottelu omassa päässä avasivat kotijoukkueelle tilaa laukoa maaleja komeista kuvioista, ja toisella tauolla tilanne oli jo 8-2. Viidennen maalinsa Joona Rantala sijoitti ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla alivoimalla.

Nokian KrP on voittanut kaikki syksyn seitsemän otteluaan menettäen vain yhden pisteen, kun Westend Indians taipui vasta jatkoajalla. Nurmon Jymy on kolmanneksi viimeisenä koottuaan seitsemästä ottelustaan neljä pistettä.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut TPS–Happee (samalla Suomen Cupin ottelu), SPV–Westend Indians, LASB–EräViikingit ja OLS–Oilers.