SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen:Hallitus jatkaa kaaoksen lietsomista työmarkkinoille

Jaa

Orpon ja Purran oikeistohallitusta ei kiinnosta työmarkkinoiden vakaus. Sen sijaan se luo kaaosta rikkomalla luottamuksen perustukset ja kutsuu toimintaansa ”uudistamiseksi”. Se antaa kaikki pelimerkit työnantajille ja moittii palkansaajia, jotka eivät sen toimintaa arvosta, Piritta Rantanen sanoo.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

- Hallitus on useissa esityksissään halunnut lisätä markkinoiden ja sopimisen vapautta. Todellisuudessa hallitus tekee tätä valikoiden niin, että päätökset hyödyttävät vain omia etupiirejään

- Vientivetoinen palkkamalli on paikallisen sopimisen kanssa tyypillinen esimerkki siitä, miten hallitus tekee vain työnantajia hyödyttäviä uudistuksia ja jättää palkansaajat oman onnensa nojaan. Toimillaan hallitus vaikeuttaa sopimusten tekemistä tulevaisuudessa ja asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan.

SDP jätti yhdessä koko opposition kanssa hallitukselle välikysymyksen palkkatasa-arvosta. Välikysymyskeskustelu käydään tiistaina 15.10.2024.

Yhteyshenkilöt

Piritta RantanenKansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Puh:050 545 1123

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye