SDP EDUSKUNTA

SDP:n Paula Werning: Palkkakuoppamalli ajaa pelastajatkin pulaan

Jaa

Kansanedustaja Paula Werning on huolissaan perusturvallisuuden heikentymisestä, kun pelastajien palkkataso uhkaa jäädä palkkakuoppalain uhriksi.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

Vientivetoiseen työmarkkinamalliin kuuluu periaate, jonka mukaan neuvottelukierroksen muut alat eivät saa ylittää vientialojen avauksen kustannusvaikutusta. Vientimallia perustellaan sillä, että vienti huolehtii kansantaloudesta ja kilpailukyvystä. On kuitenkin olennaista huomata myös ne, jotka huolehtivat kansasta ja sen turvallisuudesta päivittäin.

Julkinen sektori ja vientialat ovat olennaisessa vuorovaikutuksessa toisiinsa. It-alan osaajakin voi paremmin keskittyä työhönsä, kun tietää, että hänen läheisensä ovat turvassa.

Nyt tätä turvaa on ravistellut henkilöstöpula.

– Maassamme on yli tuhannen pelastajan vaje. Alan pito- ja vetovoimaan vaikuttaa vahvasti palkkaus ja sillä pärjääminen, korostaa Werning.

– Palkkakuoppalakia läpi puskiessaan hallitus varmistaisi sen, että pelastajien palkat upotetaan sementtiin ja mahdollisuus saada reilua palkkaa jää saavuttamattomiin. Tämä tuskin helpottaa pelastajapulassa painivaa Suomea.

SDP on yhdessä koko opposition kanssa jättänyt hallitukselle välikysymyksen palkkatasa-arvosta.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye