SDP EDUSKUNTA

SDP:n Suhonen: Kokoomuksen Partanen hyökkää aiheetta SDP:tä vastaan

Jaa

– Kokoomuksen varapuheenjohtaja Karoliina Partanen syyttää SDP:tä pelottelusta ja populismista täysin aiheetta. Fakta on kuitenkin se, että tämä laki vientimallista rajoittaa palkansaajan tulonnostomahdollisuuksia tulevaisuudessa, kertaa SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

– Tämä palkkakuoppalaki tarkoittaa, että vastaavanlaistapalkkakierrosta kuin vuonna 2022, jolloin palkkaerot kaventuivat, ei enää tapahdu. Suhteellinen palkkaero jää pysyväksi. Vuonna 2022 palkkatasa-arvo parani, mutta sitä juuri kokoomus nyt säikähti, Suhonen toteaa.

Kokoomus siis varapuheenjohtaja Partasen suulla väheksyy suomalaista työntekijää ja palkansaajaa, Suhonen huomauttaa. Tämä on pöyristyttävää jo siksikin, että Partanen on tasa-arvoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen, jatkaa Suhonen.

Valtioneuvoston oikeuskansleri on nähnyt esityksessä perustuslaillisia ongelmia ja tasa-arvovaltuutettu on tyrmännyt sen täysin.

Myös työntekijäjärjestöt ja ammattiliitot ovat kaikki yhdessä todenneet, että tämä lakiesitys heikentää pienipalkkaisten mahdollisuuksia saada parempia palkkoja.

– Huolemme on siis perusteltu. On surullista, ettei kokoomus sitä näe, Suhonen toteaa.

Opposition välikysymys vientimallista käsittelyssä 15.10.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye