Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Högt över havet: kirjailijakeskustelu Suomen ja Ruotsin Natoprosessista

Jaa

Svenska Dagbladetin toimittajat Maggie Srömberg ja Torbjörn Nilsson saapuvat 24.10. Hanasaareen keskustelemaan uudesta Nato-kirjastaan ”Högt över havet – så övergav Sverige alliansfriheten”.

Maggie Strömberg ja Torbjörn Nilsson.
Maggie Strömberg ja Torbjörn Nilsson. Copyright/fotograf: Stina Stjernkvist

Äskettäin julkaistu Nato-kirja Högt över havet (korkealla meren yläpuolella) herätti heti paljon huomiota sekä Ruotsissa että Suomessa.

Kirjassa Svenska Dagbladetin politiikan toimittajat Maggie Strömberg ja Torbjörn Nilsson kuvailevat Ruotsin dramaattista käännöstä Natojäsenyyden kannalle ja Suomen roolia tässä prosessissa.

Ruotsin suurimpiin päivälehtiin lukeutuva Dagens Nyheter arvosteli kirjan otsikolla ”Kun Suomi vei vastentahtoisen Ruotsin Natoon”, ja luonnehti sitä ”poliittisen journalismin riemuvoitoksi ja politiikan häpeätyynyksi (skämskudde)”. Päivälehti Sydöstran taas totesi, että Strömberg ja Nilsson ovat kirjoittaneet ”kiehtovan kirjan, josta tullaan kuulemaan lisää”.

Hanasaaressa Maggie Strömberg ja Torbjörn Nilsson keskustelevat Hufvudstadsbladetin toimittajan Sylvia Bjonin kanssa. Keskustelu käydään ruotsiksi ja on kaikille avoin. Vapaa pääsy.

Aika: 24.10.2024 klo 16–17. Kirjan signeeraus tilaisuuden jälkeen.

Paikka: Hanasaaren yhteistyö- ja kulttuurikeskus, 02100 Espoo.

Ilmoittautumiset tästä linkistä: https://hanaholmen.fi/fi/events/ruotsin-ja-suomen-tie-natoon

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ny direktion för Hanaholmen – Kimmo Sasi fortsätter som ordförande15.10.2024 09:11:23 EEST | Pressmeddelande

Undervisnings- och kulturministeriet i Finland och Kulturfonden för Sverige och Finland har utsett Hanaholmens direktion (styrelse) för åren 2025 till 2027. Vicehäradshövding Kimmo Sasi fortsätter som ordförande medan Lappset Groups Johanna Ikäheimo tar plats som ny medlem. Från Sverige fortsätter bland andra Astrid Söderbergh Widding, universitetsrektor och ordförande i Nobelstiftelsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye