Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Jens Stoltenbergin Nato-kirjan

Jaa

Jens Stoltenberg kirjoittaa muistelmateoksen, jossa hän kertoo toiminnastaan puolustusliitto Naton pääsihteerinä. Otava julkaisee Stoltenbergin kirjan syksyllä 2025.

”Kirjassa kuvaan millaista oli johtaa maailman vahvinta sotilasliittoa kymmenen vuotta ja kuinka keskeisiä nämä vuodet olivat turvallisuuden kannalta”, Jens Stoltenberg kertoo.

Stoltenberg palveli Naton pääsihteerinä lokakuusta 2014 lokakuuhun 2024.

Stoltenbergin kirjan työnimenä on Vahtivuoroni (On My Watch). Se vie lukijat Naton operaatioiden sisäpiirin ja kuvaa tästä näkökulmasta Stoltenbergin johtajuutta keskellä dramaattista ajanjaksoa. Kirjan keskeisiä aihepiirejä ovat Ukrainan sota, Naton toiminta Afganistanissa, yhteistyö Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kanssa sekä Naton suhteet Venäjän ja Kiinan kaltaisiin suurvaltoihin.

”Viimeisen vuosikymmenen aikana maailmasta on tullut vaarallisempi ja Natosta aiempaa vahvempi.  Nämä ovat valtavia muutoksia, jotka koskettavat merkittävällä tavalla hyvin monia ihmisiä. Kirjalla pyrin omalta osaltani tarjoamaan valaistusta näihin muutoksiin, joissa olen ollut mukana”, Stoltenberg kertoo.

”Stoltenbergin kirja tarjoaa suomalaisille lukijoille luotettavaa kuvausta tapahtumista, jotka johtivat Suomen ja Ruotsin liittymiseen Naton jäseniksi. Kirja kertoo myös siitä, millainen puolustusliitto Nato on nyt, kun Stoltenbergin vahtivuoro on päättynyt. Tätä suomalaisten on tarpeen tarkastella, olemmehan totuttautumassa Naton jäsenmaaksi omine vastuinemme”, Otavan kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa toteaa.

Kirjan alkuperäiskustantaja on Norjassa toimiva Gyldendal-kustantamo. Kirjan julkaisuoikeudet on myyty tähän mennessä Otavan lisäksi Bonnierille (Ruotsi), Gutkindille (Tanska), Siedlerille (Saksa), Flammarionille (Ranska), Laterzalle (Italia), Hollands Diepille (Hollanti), William Collinsille (Iso-Britannia) ja Nortonille (Yhdysvallat).

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye