Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Den nya digitala vårdvägen för artros erbjuder stöd för egenvård

Dela

Östra Nylands välfärdsområde tar i oktober i bruk en digital vårdväg för personer som lever med artros i knä och höft. Den digitala vårdvägen börjar efter besök hos fysioterapeut.

Vårdvägen ger dig omfattande information om artros, egenvård och kamratstöd. Dessutom ger vårdvägen dig ett omfattande informationspaket om idrottstjänsterna i kommunerna i välfärdsområdet och om Artrosföreningens verksamhet. 

Du kan använda innehållet i den digitala vårdvägen precis när det passar dig bäst. Syftet med vårdvägen är att lindra symtomen på artros och ge ett flexibelt stöd för egenvård av artros. 

Plattformen för den digitala vårdvägen är den säkra webbtjänsten Min vårdväg i Hälsobyn, som använder stark autentisering. Den digitala vårdvägen för artros finns på finska och svenska.  Du kan använda den digitala vårdvägen både i webbläsaren och i mobilappen Min vårdväg. 

"Syftet med den digitala vårdvägen är att förenhetliga artroshandledningen i välfärdsområdet. Klienten får samma handledning oberoende av vilken klinik hen besöker, säger Jenna Eslin, fysioterapeut inom medicinsk rehabilitering som deltagit i utvecklingsarbetsgruppen.

Vid behandling av artros spelar klientens egen aktivitet en nyckelroll. Den digitala vårdvägen ger bra tips för detta", berättar Eslin. 

Mer information om Min vårdväg i Hälsobyn: Vad är Min vårdväg? (terveyskyla.fi)

Ibruktagandet sker som en del av program för Hållbar tillväxt, som finansieras med medel ur Europeiska unionens återhämtningsinstrument av engångsnatur (NextGenerationEU).

Yttligare information:

Annukka Saarelainen, projektplanerare, Hälsobyns produktansvarig, 040 131 9862, annukka.saarelainen@itauusimaa.fi

Marika Gustafsson, ICT-utvecklingsexpert, 040 487 0751, marika.gustafsson@itauusimaa.fi (kontakter på svenska)

Nyckelord

Kontakter

Östra Nylands välfärdsområde producerar och ordnar offentliga social- och hälsovårdstjänsterna och räddningsväsendet i sju kommuner: Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Pukkila och Sibbo.

Följ Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye