Fliiga

KrP:n voittoputkelle päätös – TPS taisteli pisteet Nokialta

Jaa

Kauden kaikki aiemmat seitsemän otteluaan voittanut Nokian KrP kohtasi tänään parempansa, kun TPS haki loistavasti torjuneen Oskari Fäldenin johdolla pisteet Nokialta 4–3-voitolla. Maaottelutauolle jäävän F-liigan maanantain muut voittajat olivat Oilers ja Classic, jotka lunastivat samalla jatkopaikat Suomen Cupissa.

Nokialla nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, jossa Juuso Ahola siirsi ensin ylivoimalla KrP:n johtoon. Erän toisella puolikkaalla TPS iski kuitenkin kaikki neljä maaliaan. Ensin Waltteri Vesterinen tasoitti näyttävällä rangaistuslaukauksella, ja erän lopulla TPS shokeerasi isännät rankaisemalla kolme kertaa runsaassa puolessa minuutissa. Ensin Pyry Kauppinen sivalsi ylivoimalla johtomaalin, melkein suoraan aloituksesta Olli Laine ampaisi sijoittamaan etukulmaan eron kahteen ja kruunuksi vielä Alex Eklund päätti vastaisku komeaan 4–1-maaliin. KrP kavensi kolmannessa erässä kahdesti ja kehitti hyökkäyspäähän melkoisen myllytyksen, mutta maajoukkuevahti Oskari Fälden ehti yhä uudelleen pallon tielle.

Pääkaupunkiseudulla pelattiin koululaisten syysloman teemalla jo iltapäivällä, kun Oilers pusersi 5–4-voiton EräViikingeistä. Vielä pelin puolivälissä oltiin tasalukemissa 2-2, mutta viime kausilla liigapaikastaan karsinut altavastaaja haastoi mestareita urheasti, kun ensin Oliver Sillanpää ja kolmannen erän alussa Simon Stransky nostivat EräViikingit hetkeksi jopa 4–2-johtoon. Santeri Lindfors kuitenkin kavensi saman tien, ja erän puolivälissä Heikki Iiskola sivalsi lähivapaalyöntitilanteesta tasoituksen etukulmaan. Vieraiden haaveet pisteistä murenivat runsaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun Aaro Astala nosti Öljymiesten voittomaalin.

Illan kolmannessa ottelussa lukemat olivat selvät, kun Classic murskasi kotonaan Lempäälässä LASBin 11-1 vietyään jo avauserän 3-1. Sen viimeisellä minuutilla laukoi vieraiden ainoan osuman Niko Einiö. Toisen erän jälkeen Classic johti 7-1, ja päätösjaksolla se osui vielä neljästi. Ville Lastikka kokosi tehot 4+1, Jami Manninen 3+1 ja Tiitus Salokangas 2+1.

Tulevana viikonloppuna on huippusalibandyssa ohjelmassa Turussa ja Raumalla pelattava kärkimaiden EFT-turnaus, ja F-liigan miesten sarja jatkuu torstaina 24.10. ottelulla TPS–Classic.