M&A-podcast: ”Lyödäänkö vetoa, että vedonlyönti lyö gallupit?”
Mikä olisi tarkin tapa arvioida ihmisten mielenliikkeitä ja onko USA:n vaaleissa kukaan kolikonheittoa viisaampi? Suomen talouspoliittisin podcast M&A sukeltaa kyselyiden ja kertoimien maailmaan ja erottelee höpinän oikeista signaaleista.
Lisäksi paljastamme yritysten suurimman perisynnin ja kehotamme laittamaan toimitusjohtajat valvonnan alaisiksi. Tarkkailuluokan rehtorina toimii M&A:n vieras, organisaatioiden taloustieteen kärkinimi Mikko Ketokivi.
Kuuntele uusin M&A-jakso
M&A Applen podcasteissa
M&A Spotifyssä
Mika Malirannan ja Matti Apusen talouspoliittinen M&A-podcast ilmestyy joka kolmas perjantai. Ensimmäinen jakso julkaistiin 19. marraskuuta 2021. M&A jatkaa samojen tekijöiden suosittuja A/M ja SPAM -podcasteja.
M&A on 45 minuutin briketti ajankohtaisia aiheita ja ajattomia talouden kysymyksiä. Podcastissa lähtökohtaisesti eri nurkista lähtevät keskustelijat väittelevät, sopuilevat ja paljastavat yhteiskunnallisen keskustelun silmänkääntötemppuja.
Ohjelmassa vierailee eturivin ekonomisteja, joiden kanssa käsitellään taloustieteen löydöksiä ja huippuhetkiä. Podcast on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita taloustieteen vaikutuksista lähiympäristöönsä.
Tuotantokausi IV:
- Ekonomistit bisneksen huipulla
- Onko hoito pahempi kuin tauti?
- ”Lyödäänkö vetoa, että vedonlyönti lyö gallupit?”
Tuotantokausi III:
- Tuokaa syylliset sisään!
- Talouspolitiikan hevoskuiskaajat
- Nimi piiloon, kyvyt esiin!
- Tuottaako etätyö tulosta vai lurjustelua
- Kilpajuoksu kurjuuteen
- Huokausten silta
- Profeetat laulavat kilpaa
- Björn Wahlroos ja ankara joulusaarna
- Hyvinvoinnin rajat, osa 1: Miten hyvinvointi mitataan?
- Hyvinvoinnin rajat, osa 2: Tuliko hyvinvoinnin katto vastaan?
- ”Ekonomistia kaivataan leikkaussaliin!”
- Tutkimus, kehitys, itsepetos
- Mutta sehän on Margaret Thatcher
- Onko vika kuskissa vai kartturissa?
- Kaikkien aika on kaikkien rahaa
- Ujot pinkit ja oikeat punikit
- Kotka ja kaakkoisen nousun eväät
- Oikeistodemari, politiikan yksisarvinen
- Toiseksi paras maailma
Tuotantokausi II:
- Bisnesjohtajan uudet vaatteet
- ”Olisko sulla vipata paria miljardia?
- Miksi Odysseus piti sitoa mastoon?
- Maasta – poistu!
- Sähköiskuja kotitalouksille
- Kymmenen lääkettä talouden kolotuksiin
- Valtiollisia valheita
- Den glider in!
- Meneekö kone lopullisesti ohi?
- "Opettaja, opettaja, täällä viitataan!
- Mihin katosi nuorison radikaalius?
- Kylmä totuus valtionvelasta
- Kuusi kieroa kysymystä
- Uusi nousu tuli salaa
- Mysteeri nimeltä Säätytalo
- Omistajan kuntotesti
- Ekonomisti ja journalisti valheenpaljastuskokeessa
Tuotantokausi I:
- Pieni palkka, iso haloo!
- Paras kokeilla
- Avoimen ajattelun pahimmat jarrut
- Turmeleeko valta ja mistä syystä?
- "Myyty hyväuskoiselle huutajalle eturivissä!”
- Sulaa hulluutta vai kylmä laskelma?
- Ilmestyskirjan numerot
- Kylläpä muuten vituttaa
- Ajattelun ansa: tuhoaako omahyväisyysharha politiikan?
- Palkankorotusten oikea ja väärä
- Usko, toivo ja IT-hankkeet
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Essi LindbergviestintäpäällikköLabore / viestintä ja tukipalvelut
Puh:040 940 2835essi.lindberg@labore.fiMika MalirantajohtajaLabore
Puh:050 369 8054mika.maliranta@labore.fiLabore eli Työn ja talouden tutkimus LABORE (ent. Palkansaajien tutkimuslaitos) on vuonna 1971 perustettu itsenäinen tutkimuslaitos, jossa keskitytään yhteiskunnallisesti merkittävään ja tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävään soveltavaan taloustieteelliseen tutkimukseen. Tutkimuksen painopistealueisiin kuuluvat työn taloustiede, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede ja toimialan taloustiede. Lisäksi teemme suhdanne-ennusteita ja toimialakatsauksia sekä julkaisemme Talous & Yhteiskunta -lehteä ja podcasteja.
Vahvuuksiamme ovat tutkijoiden korkea tieteellinen osaaminen sekä tiivis yhteistyö kotimaisten ja ulkomaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tutkijoillamme on tärkeä asiantuntijarooli eri yhteyksissä ja he osallistuvat aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Työn ja talouden tutkimus LABORE
Laboren Mika Maliranta jatkaa OECD:n toimiala-analyysin työryhmän puheenjohtajana20.12.2024 06:30:00 EET | Tiedote
Laboren johtaja Mika Maliranta jatkaa OECD:n toimiala-analyysin työryhmän (WPIA) puheenjohtajana myös vuonna 2025.
Ennustearvio: Talousnäkymä kirkastuu hiljalleen18.12.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Työn ja talouden tutkimus LABORE julkisti syksyn talousennusteensa syyskuun 19. päivänä. Sen mukaan talous supistuu kuluvana vuonna 0,2 %, mutta palaisi kasvu-uralle tulevana vuonna (1,7 %). Nämä arviot vaikuttavat edelleen uskottavilta. Ennustearvio on jälkitarkastelu Laboren viimeisimpään talousennusteeseen noin kolme kuukautta sen julkaisun jälkeen. Ennustetta verrataan viimeisimpiin kansantalouden neljännesvuositietoihin.
Tutkimus: Työttömyyden ansaan jääneet tohtorit paljastavat akateemisen työllistymiskriisin syvyyden17.12.2024 12:00:00 EET | Tiedote
Tohtorityöttömyys on yhteiskunnallinen ongelma, joka paljastaa rakenteellisia puutteita työmarkkinoilla ja koulutusjärjestelmässä. Uusi Labore-tutkimus tuo esille niin korkeasti koulutettujen urapolkujen epäoikeudenmukaisuuksia ja TE-palveluiden puutteita kuin työttömyyden yhteyksiä yksilöiden ja heidän perheidensä hyvinvointiin. Se myös kuvaa, kuinka nykyjärjestelmä heittää hukkaan suomalaisen yhteiskunnan arvokkaimpia resursseja, korkeimmin koulutettua työvoimaa. Tutkimuksessa yli 700 pitkäaikaistyötöntä tohtoria kuvailee kokemuksiaan epätoimivista työmarkkinoista ja akateemisen kilpailun varjopuolista.
Talous & Yhteiskunta 4/2024 | Kansainvälinen liikkuvuus13.12.2024 09:00:00 EET | Tiedote
Maahanmuutto on ikivanha ja normaali yhteiskunnallinen ilmiö. Taloudella sitä on vaikea sekä puolustaa että vastustaa. Niin silti yleensä käy. Mitä oikeastaan tiedämme maahanmuuton taloudellisista ja yhteiskunnallisista vaikutuksista?
Milloin synnyit? Suhteellisen iän pitkäaikaiset vaikutukset mielenterveyteen Suomessa12.12.2024 06:45:00 EET | Blogi
Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu laajasti siitä, pitäisikö perustusopetuslakia muuttaa siten, etteivät loppuvuonna syntyneet voisi enää lykätä koulunkäynnin aloitustaan vuodella eteenpäin. Muutoksen perusteluksi on esitetty halua turvata lasten varhainen tuki ja välttää eriarvoistuminen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme