Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Sosiaali- ja kriisipäivystystä koskevat yhteistoimintaneuvottelut alkoivat Pohteella

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on aloittanut sosiaali- ja kriisipäivystystä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut liittyvät sosiaali- ja kriisipäivystyksen järjestämistä koskeviin muutossuunnitelmiin.  Neuvotteluesitys annettiin torstaina 10.10.2024 ja neuvottelut käynnistyivät keskiviikkona 16.10.2024.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella järjestetään ympärivuorokautista sosiaali- ja kriisipäivystystä tällä hetkellä kahdessa toimipisteessä: Oulun yksikössä ja Jokilaaksojen yksikössä Oulaisissa. Koillismaan alueella sosiaali- ja kriisipäivystystä järjestetään virka-ajan ulkopuolisena varallaolona.  

Neuvotteluesityksen mukaan sosiaali- ja kriisipäivystys keskitettäisiin jatkossa siten, että Oulun toimipisteestä johdetaan koko Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystystä.  

Esitys perustuu yksikkökohtaisiin kustannuksiin, tehtävämääriin sekä henkilöstön saatavuuteen. Jokilaaksojen yksikön yksikkökohtaiset kustannukset ovat korkeat ja tehtävämäärät ovat pienet ympärivuorokautisen yksikön ylläpitämiseen. Myös henkilöstön saatavuus Jokilaaksojen yksikköön on haastavaa. 

Sosiaali- ja kriisipäivystys on järjestettävä ympärivuorokautisen yhteispäivystyksen yhteydessä 

Sosiaali- ja kriisipäivystys on lakisääteistä palvelua, joka auttaa kiireellisessä sosiaalisen avun tarpeessa sekä antaa kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa ympäri vuorokauden. Sosiaali- ja kriisipäivystystä on järjestettävä terveydenhuoltolaissa tarkoitetun laajan ympärivuorokautisen päivystysyksikön yhteydessä ja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen yhteydessä.  

Maan hallituksen kehysriihessä määrittelemien linjausten mukaan Oulaskankaan sairaalassa Oulaisissa ei olisi jatkossa mahdollista järjestää perusterveydenhuollon ympärivuorokautista päivystystä, vaan alueen asukkaiden ympärivuorokautinen päivystys toteutettaisiin Oulun yliopistollisessa sairaalassa.  

Muutokset tehdään vuoden loppuun mennessä 

Nyt alkavat yhteistoimintaneuvottelut koskevat 11 sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävissä työskentelevää henkilöä. Heille tarjotaan ensisijaisesti heidän nykyistä työsopimustaan tai virkamääräystään vastaavaa työtä. Jos tällaista työtä ei ole tarjolla, työnantaja voi tarjota työntekijälle myös muuta hänen koulutustaan, ammattitaitoaan tai kokemustaan vastaavaa työtä. Jos tällaista työtä ei ole tarjolla, tai jos henkilö ei ole vastaan tarjottua työtä, se voi johtaa työsuhteen päättymiseen tai työsopimuksen osa-aikaistamiseen. 

Myös henkilöstön valmius siirtyä työskentelemään toiseen toimipisteeseen voi vaikuttaa neuvottelujen lopputulokseen.  

Muutokset tehdään vuoden loppuun mennessä.  

Pohde tiedottaa neuvottelutuloksesta neuvottelujen päätyttyä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti tekonivelkirurgian ja mahalaukun ja suoliston tähystystutkimusten hankinnan strategisista periaatteista17.10.2024 16:42:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta päätti kokouksessaan 16.10. strategisista periaatteista, joilla hankitaan vuokratyönä tekonivelkirurgiaa sekä ostopalveluna gastrokirurgien ja gastroenterologien suorittamia mahalaukun ja suoliston tähystystutkimuksia. Päätöksen tavoitteena on purkaa tekonivelkirurgian hoitojonoja ja varmistaa tähystystoimenpiteiden saatavuus ennen oman toiminnan aloittamista vuoden 2026 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye