Helsingin seudun kauppakamariHelsingin seudun kauppakamari

Kutsu medialle: Miksi saamme aikaan niin vähän, vaikka teemme jatkuvasti niin paljon?

Jaa

Helsingin seudun kauppakamari kutsuu toimittajat Aikaansaava organisaatio -kirjan julkistamistilaisuuteen.

Aikaansaava organisaatio -kirjan ovat kirjoittaneet Kimmo Suominen , Petri Aaltonen ja Saku Mantere.
Aikaansaava organisaatio -kirjan ovat kirjoittaneet Kimmo Suominen , Petri Aaltonen ja Saku Mantere.

Aika: Perjantaina 25.10.2024 klo 14.30–15.30

Paikka: Stream

Miksi organisaatioissa saadaan aikaan yhä vähemmän, vaikka niissä tunnutaan tekevän yhä enemmän? Moni tuskailee liiallisen työmäärän kanssa, tekee töitä pitkiä päiviä, mutta tunnit eivät tuota tulosta. Hyviä aikeita ei saada toteutettua sovitussa aikataulussa ja toivotulla tavalla. Mistä tämä johtuu?

Tekniikan tohtorit Kimmo Suominen, Petri Aaltonen ja Saku Mantere vastaavat kysymyksiin kirjassaan Aikaansaava organisaatio. Kirjoittajat ehdottavat tapoja rakentaa aikaansaavia organisaatioita ja kertovat, miten organisaatioissa voidaan tehdä tuottavaa työtä ja kehittää yrityksen toimintaa tuloksekkaaksi.

Aikaan saadakseen pitää olla jatkuvasti valppaana.

”Aikaansaaminen ei skaalaudu eikä automatisoidu, sillä muuttuvassa maailmassa organisaation perustehtävän edellytykset muuttuvat”, he kirjoittavat.

Aikaansaamista tarkastellaan kirjassa neljästä eri näkökulmasta, ja ratkaisu pelkistyy työn, kulttuurin, rakenteiden ja strategian oivaltavaan johtamiseen.

Aikaansaava organisaatiokulttuuri kiteytyy paradoksaaliseen vapauden ja kurin tasapainoon. Läsnä on uskallus ja palo uuden kokeilemiseen, eteenpäin ohjaava palautteenanto sekä virheiden hyväksyminen oppimisen välineenä, mutta toisaalta kurinalaisuus ja johdonmukaisuus edistymisen seuraamisessa ja sovituista asioista kiinni pitämisessä.

Organisaation rakenteiden suhteen oleellista on kaikkien keskeisten rakenteiden tunnistaminen ja virittäminen aikaansaamista palvelemaan. Tällöin puhumme muodollisten ja epämuodollisten valtarakenteiden, päätöksenteon mekanismien, tavoiteasetannan, kehitysmallien ja työtä ohjaavien rutiinien läpivalaisemisesta ja uudistamisesta tarpeen mukaan.

Aikaansaava strategia rakentuu huolelliseen tilannekuvaan ja tarkastelee kriittisesti sisältökysymysten ohella strategiatyön tapaa ja siihen osallistuvien sisäisten ja ulkoisten tahojen roolia. Aikaansaavassa strategiatyössä viestintää ei nähdä lopputuotoksen ”jalkauttamisen” keinona, vaan koko strategiaprosessin ytimenä. Aikaansaaminen onnistuu, kun uskalletaan tehdä riittävästi organisaation tulevaisuuteen liittyviä valintoja – ja aidosti myös luovutaan jostain.

Kirjoittajien työ strategisen johtamisen ja aikaansaavien organisaatioiden parissa alkoi vuosituhannen vaihteessa, uraauurtavassa, suomalaisen strategiatyön käytäntöihin pureutuneessa STRADA-tutkimusohjelmassa. Väiteltyään Suominen ja Aaltonen ovat konsultoineet ja johtaneet satojen organisaatioiden muutoksia, kun taas Mantere on ansioitunut kansainvälisen organisaatio- ja strategiatutkimuksen saralla. Tähän kirjaan on koottu opit 25 vuoden ajalta, toimivien teorioiden ja elävien tarinoiden siivittämänä.

Ilmoittautumiset: https://www.kauppakamarikauppa.fi/products/kirjakulma-nain-luot-aikaansaavan-organisaation-25102024?variant=47811157950795

Lisätietoa kirjasta: https://www.kauppakamarikauppa.fi/products/aikaansaava-organisaatio?variant=47598062731595

Kirjailijoiden haastattelupyynnöt: Tuottaja Taina Parviainen, Helsingin seudun kauppakamari: taina.parviainen@helsinki.chamber.fi, +358 50 358 0846

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun kauppakamarin omistama Helsingin Kamari Oy tuottaa yrityksille koulutusta ja ammattikirjallisuutta jäsenetuhintaan. Kauppakamari on arvostettu ammattikirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee vuosittain kymmeniä ajankohtaisia teoksia muun muassa juridiikan, johtamisen, työsuhteen, taloushallinnon ja verotuksen aihealueilta. Muita suosittuja tuotteita ovat mm. www.kauppakamaritieto.fi, ammattilaisen ajantasainen verkkopalvelu, sekä digitaalinen bisneskirjasto, www.ammattikirjasto.fi

www.kauppakamarikauppa.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Suhdannepulssi: Helsingin seudun yritysten näkymät jatkuvat heikkoina – ”Kauppapoliittiset jännitteet syventävät epävarmuutta”18.3.2025 07:00:00 EET | Tiedote

Yritykset Helsingin seudulla arvioivat seuraavan kolmen kuukauden suhdannenäkymät yhä korkeintaan välttäviksi. Arviot käyvät ilmi Helsingin seudun kauppakamarin Suhdannepulssista. Yritysten arvioiden mukaan näkemykset liikevaihdosta ja työllisyydestä ovat hieman valoisampia kuin viime joulukuussa. ”Geopoliittiset jännitteet ja kauppapoliittiset riskit sumentavat horisonttia. Yhdysvaltojen vapaakauppaa rajoittavat toimet lisäävät erityisesti vientivetoisten yritysten liiketoimintariskejä. Poliittinen epävarmuus maailmalla heijastuu nyt suoraan yritysten päätöksentekoon liiketoimintaympäristön heikon ennakoitavuuden takia”, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin vaikuttamistyön johtaja Markku Lahtinen. 28 prosenttia alueen yrityksistä arvioi, että Yhdysvaltain EU:lle suunnittelemat ja asettamat tullit ja muut rajoitukset vaikuttavat negatiivisesti niiden liiketoimintaan.

Uudenmaan korkeakoulupaikkavaje jatkuu – ”Uusimaalaiset nuoret selkeästi huonommassa asemassa kuin koko Suomessa keskimäärin”11.3.2025 00:10:00 EET | Tiedote

Suomessa on 0,92 korkeakoulupaikkaa yhtä toisen asteen tutkinnon suorittanutta kohti. Uudellamaalla suhdeluku on 0,75, selkeästi pienempi kuin suurissa tai keskisuurissa korkeakoulumaakunnissa, selvitti Helsingin seudun kauppakamari. Tilanne ei ole korjaantunut Kauppakamarin viimevuotisesta tarkastelusta. Itse asiassa se on jopa hieman huonompi. Tuolloin Uudenmaan suhdeluku oli 0,76. Petteri Orpon hallitusohjelma sitoutuu lisäämään korkeakoulujen aloituspaikkoja ja suuntaamaan niitä erityisesti muun muassa kasvukeskuksiin ja sinne, missä aloituspaikkojen määrä suhteessa nuoriin on alhainen. ”Asiaan pitää tarttua viimeistään kevään puoliväliriihessä”, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin projektipäällikkö Olli Oja.

Helsingin seudun kauppakamari arvioi: Pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä – ”Kaupan alan yritysten tilanne yhä huolestuttavampi”19.2.2025 07:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla lopetti toimintansa yli 11 260 yritystä vuonna 2024, arvioi Helsingin seudun kauppakamari Tilastokeskuksen alkuvuoden lukuihin perustuen. Lopettaneita yrityksiä on arvion mukaan 28 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna ja enemmän kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Luvuissa ei ole huomioitu alkutuotantoa ja kiinteistöalan yrityksiä. Pääkaupunkiseudulla aloittaa myös paljon yrityksiä. Arviolta yli 13 750 viime vuonna, noin yhdeksän prosenttia enemmän kuin 2023. ”Pääkaupunkiseudulla kaupan alan tilanne jatkuu kuitenkin huolestuttavana. Kauppa on ainoa päätoimiala, jossa lopettaneita yrityksiä oli vuosien 2023 ja 2024 aikana enemmän kuin aloittaneita. Jopa taloustilanteesta kärsineellä rakennusalalla aloitettiin selkeästi enemmän uusia yrityksiä kuin kaupan alalla”, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin yritysneuvonnan johtaja Marko Silen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye