Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Asiakkaille lähtenyt virheellisiä kuljetuspalveluiden laskuja

Jaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen vammaispalvelujen kuljetuspalvelun omavastuuosuuksien laskutuksessa on havaittu virheitä. Virheet koskevat elokuun ja syyskuun laskutusta. Päijät-Hämeen hyvinvointialue hyvittää asiakkaille aiheettomat omavastuuosuudet. Mikäli asiakas on maksanut laskun, rahat palautetaan asiakkaan tilille.

Hyvinvointialue pahoittelee asiakkaille mahdollisesti aiheutunutta haittaa.

Yhteyshenkilöt

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille. 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueeseen kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Huolehdimme yli 200 000 asukkaan terveydestä ja turvallisuudesta.

hyvinvointialueen logo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Päihdeongelmaisten päiväkeskuksen toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa vuoden 2025 alusta28.10.2024 12:17:00 EET | Tiedote

Päihdeongelmaisten päiväkeskuksen toiminta jatkuu katkeamatta nykyisissä toimitiloissa vuodenvaihteen jälkeen, kun hyvinvointialue tuottaa palvelun vuoden 2025 alusta lähtien. Toimintaa on toteutettu Lahden sininauhan hallinnoimassa Tuulensuoja-hankkeessa kolmen edellisvuoden ajan. Hanke päättyy vuoden 2024 lopussa. Päiväkeskustoiminta sisältyy hyvinvointialueen vuoden 2025 talousarvioesitykseen, ja sen toimintakulut vuodessa ovat 257 000 euroa. – Päiväkeskus tarjoaa kaikkein vaikeimmassa asemassa oleville täysi-ikäisille, kuten päihteitä ongelmallisesti käyttäville, asunnottomille tai huonoissa oloissa asuville suojan, johon voi tulla päiväaikaan myös päihtyneenä. Tilassa voi huolehtia perustarpeistaan, esimerkiksi peseytyä, levätä ja ruokailla. Asiakkaalla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea omien tarpeidensa mukaan, ja tämä voi sisältää esimerkiksi terveys- ja hyvinvointipalveluja, tulosaluejohtaja Eija Leino kertoo. Ensi vuoden alusta lähtien päiväkeskuksen työntekijät tekevät

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Laskuja mennyt asiakkaille virheellisesti kahdesti11.10.2024 13:55:30 EEST | Tiedote

Järjestelmävirheen seurauksena 10.10.2024 lähetettyjä laskuja on lähtenyt asiakkaille kahteen kertaan. Järjestelmävirhe koskee psykososiaalisten asumispalveluiden kuukausilaskutusta, kuljetuspalveluiden laskutusta sekä muilta hyvinvointialueilta laskutettavia työtoiminnan ja asumispalveluiden aterialaskuja. Taloushallinnon palveluja tuottavasta Provincia Oy:stä ollaan yhteydessä asiakkaisiin, joita virhetilanne koskee. Asiakkaille aiheettomasti toimitetut tuplalaskut hyvitetään. Provincia Oy ohjeistaa yhteydenotossaan, miten toimia, jos tuplalasku on jo maksettu tai asiakkaalla on käytössä e-lasku. Hyvinvointialue pahoittelee asiakkaille mahdollisesti aiheutunutta haittaa.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Pienten lasten RS-virusinfektioiden ehkäisy alkamassa Päijät-Hämeessä10.10.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa aloitetaan loka-marraskuussa RS-virusta vastaan kehitetyn uudenlaisen vasta-aineen eli nirsevimabin antaminen alle 3 kuukauden ikäisille lapsille ja vakavan RSV-infektion riskiryhmiin kuuluville alle 1-vuotiaille. Tavoitteena on ehkäistä suurin osa RS-viruksen aiheuttamista vauvojen vakavista sairastumisista ja sairaalahoidosta. RS-virus (RSV) on hengitysinfektioita vuosittain talvikuukausina aiheuttava virus. RSV voi levitä myös alempiin hengitysteihin ja aiheuttaa pienten keuhkoputkien tulehdusta ja keuhkokuumetta. Suomessa noin 1000 alle vuoden ikäistä lasta joutuu vuosittain sairaalahoitoon RSV-infektion vuoksi. Vakavan taudin riski on erityisen suuri alle 3 kuukauden ikäisillä vauvoilla, joista noin 15 prosenttia tarvitsee tehohoitoa sairaalassa. Uusi vasta-aine ehkäisee tehokkaasti RSV-infektioita Pitkävaikutteinen vasta-aine annetaan yhtenä pistoksena lihakseen ja se antaa lapselle hyvän suojan vakavaa RSV-infektiota vastaan koko epidemiakauden ajaksi. Valmiste on todet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye