Software Finland ry

”Tämä mahdollisuus todella kannattaa hyödyntää!” Mimmit koodaa -ohjelma tarjoaa entistä vaativampaa AWS-koodausoppia ja arvokkaan AWS-sertifikaatin maksutta

Jaa

Mimmit koodaa -ohjelma tarjoaa maksutta yhä vaativamman puolivuotisen koulutuksen ja AWS Certified Data Engineer -sertifikaatin. ”Aiemmat AWS-koulutusohjelmamme on otettu mimmien yhteisössä todella hyvin vastaan, ja siksi lähdimme sitä yhä kunnianhimoisemmin jatkamaan”, kertoo Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi. ”Tämä koulutusohjelma on mainio konkreettinen osoitus Mimmit koodaa -ohjelman hyödyllisyydestä – sadat alanvaihtajanaiset saavat suoraan haluttua osaamista”, painottaa ohjelmaa johtavan Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Mimmit koodaa -ohjelma ja AWS vauhdissa aiemman yhteistyön merkeissä maaliskuussa 2023.
Mimmit koodaa -ohjelma ja AWS vauhdissa aiemman yhteistyön merkeissä maaliskuussa 2023.

Lehdistötiedote 25.10.2024

Mimmit koodaa -ohjelmaan osallistuvat naiset saavat yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo aiemmin osallistujien on ollut mahdollista suorittaa kahta alempaa AWS-sertifikaattia (Certified Cloud Practitioner ja Certified Solutions Architect) ja jo useat sadat naiset ovat jo suorittaneet sertifikaatteja. Nyt syyskuussa alkaneella ja maaliskuussa päättyvällä opintopolulla on tarjolla askelta haastavampi taso eli Certified Data Engineer.

”Aiemmat AWS-koulutusohjelmamme on otettu mimmien yhteisössä todella hyvin vastaan, ja siksi lähdimme sitä yhä kunnianhimoisemmin jatkamaan. Tämä kokonaisuudessaan viides opintopolku on entistäkin vaativampi ja siten myös pidempi. Sen suunnittelussa on kuunneltu osallistujien palautetta ja toiveita”, taustoittaa Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Tähänastiset luvut kertovat, että kiinnostusta on myös uuteen vaativaan opintopolkuun. Elokuussa järjestettyyn infotilaisuuteen ilmoittautui 201 henkilöä ja tallenteella oli lähes 250 katsojakertaa. Opintopolun ensimmäiseen tekniseen tapahtumaan 19.9. (Purpose Built Data Services) tuli yli 150 ilmoittautunutta ja tallenteelle kertyi reippaat sata katselua.

Yritysyhteistyö mallina muillekin

”Tämä koulutusohjelma on mainio konkreettinen osoitus Mimmit koodaa -ohjelman hyödyllisyydestä – sadat alanvaihtajanaiset saavat suoran pätevyyden käytännön koodaustöihin. Data Engineer -opintopolku on vaativa, mutta palkitseva tie, jonka päässä on uusia hienoja mahdollisuuksia siihen osallistuville naisille”, Mimmit koodaa -ohjelmaa johtavan Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Vuonna 2018 käynnistetyssä Mimmit koodaa -yhteisössä on mukana yli 10 000 naista. Ohjelman tavoitteena on korjata ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta ja vastata alan osaajapulaan konkreettisin teoin. Tuhannet mimmit ovat ilmaisseet haluavansa töihin ohjelmistoalalle ja Amazon Web Servicesin (AWS) tarjoamat sertifikaatit ovat siihen hyvä keino. Tämän sertifikaatin ansainneet naiset on houkuttelevaa palkata, koska osaamistaso on varmasti toivottu”, tiivistää Roiha.

AWS itse toivoo parannusta sekä naisten asemaan alalla että koko Suomen kasvuun ja hyvinvointiin, taustoittaa Sari Uusitalo, AWS Suomen ja Baltian maajohtaja. 

"Haluamme kouluttaa IT-ammattilaisia vauhdittaaksemme Suomen talouskasvua ja luodaksemme uusia työpaikkoja. Mimmit Koodaa -ohjelma tarjoaa nyt entistä monipuolisempaa koulutusta, joka valmistaa osallistujia hakemaan töitä IT-alalta. Olemme sitoutuneet kouluttamaan digitaitoja yli 29 miljoonalle ihmiselle maailmanlaajuisesti vuoteen 2025 mennessä, ja kouluttaneet pilvitaitoja jo yli 100 000 ihmiselle Pohjoismaissa", Uusitalo kertoo.

Moni yritys on vuosien saatossa auttanut Mimmit koodaa -ohjelmaa lukuisissa hienoissa projekteissa. AWS-koulutusohjelmat ovat kuitenkin mimmeille erityisen merkittäviä.

”Kyseessä on iso taloudellinen ja ajallinen panostus AWS:ltä, eli heille siitä hatunnosto. Tokikin he voivat tässä samalla tuottaa heille itselleen arvokasta osaamista, mutta sehän on vain fiksua. He ovat nähneet, että tässä on paikka, johon kannattaa panostaa, ja me kiitämme lämpimästi tästä panostuksesta. Tietysti otamme myös muiden yritysten tarjoamia koulutusohjelmia mielellämme vastaan - AWS:n esimerkillisestä toiminnasta voisivat muutkin yritykset ottaa mallia”, Köpsi kehuu.

Joustavuus valttina

Uusi opintopolku alkoi syyskuussa ja päättyy maaliskuun 2025 lopussa, jolloin on mahdollisuus sertifioitua.

Ohjelma sisältää paitsi opintowebinaareja myös käytännön workshopeja (immersion days). Mimmien käyttöön tarjotaan tili AWS-pilvipalveluun, joka on auki pidempään kuin aiemmissa opintopoluissa.

Opintopolku on mahdollista toteuttaa myös itsenäisesti tallenteiden ja Slackin avulla. Sertifiointikokeen voi suorittaa paikan päällä ympäri Suomen tai etänä. Sertifiointi-voucher on sekin AWS:n tarjoamana osallistujille maksuton ja se on mahdollista ottaa käyttöön 12kk aikana, eli on joustavasti sovitettavissa osallistujan muihin aikatauluihin. Jos sertifiointi epäonnistuu, saa uuden voucherin maksutta. Sertifiointi ei ole pakollinen, vaan tapahtumiin voi osallistua myös puhtaan tiedonjanon merkeissä.

”Opintopolku on joustava ja ihmisten erilaiset tarpeet huomioiva. Lisäksi kattaus on kansainvälinen, sillä tapahtumavetäjät tulevat ympäri maailmaa. Vielä ehtii mukaan, tervetuloa! Taloudellinen säästö osallistujille on AWS:n tarjoamien maksuttomien palvelujen myötä todella merkittävä – tämä mahdollisuus kannattaa todella hyödyntää!”, Köpsi kehottaa.

Lisätiedot:

Milja Köpsi, Mimmit koodaa -ohjelma, koordinaattori, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Rasmus Roiha, Software Finland ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@softwarefinland.fi

Opintopolku: https://mimmitkoodaa.fi/amazon/

Tiedote aiemmasta opintopolusta: Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön | Software Finland ry (sttinfo.fi)

Tulevien webinaarien aiheita: 28.11. AI, ML and GenAI Fundamentals, 12.12. Networking and Security, 9.1. Data Privacy and Regulatory needs relating (Live, Online and Studio), 6.2. Next generation ETL processing part 1, 13.2. Next generation ETL processing part 2, 20.3. Business Approach, 27.3. Exam Preparation Session

Immersion days: 14.11. Data Store Management Segment, 29.11. AI, ML and GenAI Segment, 23.1. Data Security and Governance Segment, 6.3. Data Ingestion and Transformation Segment

Avainsanat

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”RELEX on todiste suomalaisten kyvystä maailmanvalloituksiin” – Vuoden Ohjelmistoyrittäjä -palkinto yksisarvisen perustajatiimille31.10.2024 18:00:37 EET | Tiedote

Vuoden Ohjelmistoyrittäjästä 2024 täytyy puhua monikossa: Palkinnon saa yksisarviseksi moninkertaisesti kasvaneen RELEX Solutionsin kolmehenkinen perustajatiimi. ”RELEX on riemastuttava menestystarina: Suomalainen startup nousee itse kehittämillään teknologiaratkaisuilla koko maailman ykköseksi toimitusketjujen optimoinnissa”, kuvailee Software Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Taija Engman. Johanna Småros, Michael Falck ja Mikko Kärkkäinen perustivat RELEXin vuonna 2005 ja johtavat sitä edelleen.

”Olemme ihmisen ja asiakkaan asialla” – Vuoden Digipalvelu -palkinnon saavat Verohallinnon digitaaliset kansalaispalvelut31.10.2024 17:31:47 EET | Tiedote

Vuoden Digipalvelu -palkinnon on myönnetty Verohallinnon digitaalisille kansalaispalveluille. ”Voittoon oikeuttivat etenkin veropalvelujen yhteiskunnallinen merkitys ja miten ne ovat parantaneet kansalaisten elämänlaatua”, tiivistää tuomariston puheenjohtaja Perttu Tolvanen palkinnon perusteet. ”Olemme lähteneet siitä, että digitalisaation on oltava ihmislähtöistä. On upeaa, että siitä nyt näin hienosti palkittiin”, kiittää palkinnon vastaanottanut OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.

Mimmit koodaa -ohjelma voitti Plan Suomen historian ensimmäisen tyttöpalkinnon – ”Autamme luomaan tasa-arvoa maailmaan”10.10.2024 19:33:58 EEST | Tiedote

Plan Suomen mukaan Mimmit koodaa -ohjelma on lisännyt merkittävästi tyttöjen ja naisten kiinnostusta miesvaltaista teknologia-alaa kohtaan ja siten ollut korjaamassa merkittävää rakenteellista haastetta, eli naisten aliedustusta teknologian kehittäjinä. ”Mahdollistamme tyttöjen osallistumisen teknologia- ja IT-alalle, että tytöt saavat samoja mahdollisuuksia ja voivat toteuttaa vahvuuksiaan – autamme luomaan tasa-arvoa maailmaan”, Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi sanoo.

Mikä on mielestäsi erityisen vaikuttava digipalvelu? iPadeja jaossa – ehdota Vuoden Digipalvelua 21.10. mennessä!1.10.2024 11:16:32 EEST | Tiedote

Vuoden Digipalvelu jaetaan nyt kuudetta kertaa merkittävälle kansalliselle palvelulle, joka on vaikuttanut positiivisesti suomalaiseen yhteiskuntaan ja/tai kansalaisten elämään. ”Jossain saattaa lymytä todellinen helmi, josta vain harva on toistaiseksi kuullut – nyt on oiva mahdollisuus tuoda tällainen meidän kaikkien tietoisuuteen! Vielä on 3 viikkoa aikaa ehdottaa, nyt töpinäksi!”, kehottaa Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Kuka tahansa voi ehdottaa voittajaa ja ehdottaminen kannattaa – jaossa on kaksi iPadia. Valinnan tekee kovatasoinen tuomaristo.

Ohjelmistoala ehdottaa ”ikäveroalea” koko Suomen hyväksi: ”Senioriosaajien kevyempi verotus on avain tuottavampaan Suomeen”6.9.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Uunituore tutkimus kertoo, että yli 55-vuotiailla koodareilla on kriittistä osaamista lähes kaikille ohjelmistoyrityksille. ”Seniorikoodareiden varhainen eläköityminen on luomassa ohjelmistoalalle merkittävän ongelman. Ehdotamme kaikkia senioriosaajia motivoivaa verouudistusta, ’ikäveroalea’: 60-vuotias saisi käteen ainakin 60 prosenttia lisätuloistaan, 61-vuotias 61 %, 65-vuotias 65 %, jne.”, lataa Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Uudistus voisi Roihan mukaan parantaa Suomen kokonaistuottavuutta merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye