SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Hallituksen kulttuurivihamielinen politiikka uhkaa kulttuuriperintöämme

Jaa

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen (sd.) on pöyristynyt hallituksen kulttuurivihamielisestä politiikasta – useat museot joutuvat sulkemaan ovensa hallituksen leikkauspolitiikan seurauksena. 

JP Flander / SDP

- Suomen kulttuurielämä on kriisissä hallituksen leikkauspolitiikan vuoksi. Museoviraston yhteistoimintaneuvottelut ovat johtaneet siihen, että museokohteita suljetaan, palveluja supistetaan ja henkilöstöä lomautetaan laajasti. Tämä ei ole vain resurssien vähentämistä, vaan uhkaa aidosti kulttuuriperintöämme, Haatainen toteaa pettyneenä. 

Helsingin Seurasaaren, Kirkkonummen Hvitträskin, Askaisten Louhisaaren ja Kotkan Langinkosken sulkeminen on vain yksi esimerkki siitä, kuinka syvälle leikkaukset ulottuvat.

- Museot ovat keskeisiä kulttuuriperinnön rakentajia, ja niiden toimintaa ei voi ylläpitää ilman riittäviä taloudellisia resursseja. Kun hallitus leikkaa kulttuuribudjettia, se heikentää kykyämme säilyttää ja välittää merkittävää historiallista ja kulttuurista perintöämme, Haatainen muistuttaa.

Haatainen myös ihmettelee, miten puolueet, jotka pitävät itseään ”sivistyspuolueina” ovat siunanneet museoihin kohdistuneet turhat leikkaukset.

- Nämä leikkaukset olisi voitu välttää, jos siihen olisi ollut tahtoa. Kyseessä on puhdas arvovalinta. Kulttuuri ei saa jäädä vain harvojen etuoikeudeksi nauttia, vaan sen tulee olla saavutettavissa tasapuolisesti kaikille. Kulttuuri ei ole luksustuote, vaan välttämätöntä niin hyvinvoinnillemme, kuin identiteetillemme, Haatainen päättää.

Yhteyshenkilöt

Tuula HaatainenKansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:09 432 3026

Kuvat

JP Flander
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Razmyar kysyy: Missä on sivistysporvari?26.10.2024 13:16:10 EEST | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, sivistysvaliokunnan jäsen Nasima Razmyar pitää valiokuntatoverinsa, kokoomuksen Mia Laihon puheita museoalan ammattilaisten korvaamisesta vapaaehtoisilla sekä ministeri Multalan hämmästystä Museoviraston sulkuilmoitusten edessä kuvaavina. Hallituksen käsitys sen oman leikkauspolitiikan vaikutuksista on retuperällä. Sivistysporvari nukkuu Razmyarin mukaan perussuomalaisten hallituksessa ruususen unta.

SDP:n Kimmo Kiljunen: Väkivallan kierre on katkaistava26.10.2024 10:03:00 EEST | Tiedote

Lähi-idän tilanne jatkaa kärjistymistään terroristijärjestö Hamasin reilu vuosi sitten tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen. Israel on ulottanut toimintansa Libanonin puolelle ja iskenyt mm. YK:n rauhanturvaajien leiriin. Iran on kohdistanut Israeliin laajamittaisen ohjusiskun. Israelin pommitukset Teheraniin kertovat, kuinka kammottava kostonkierre leviää Lähi-idässä, kuvaa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Kiljunen. - Onko muu maailma täysin voimattomana sivussa? Meidän on tuomittava kaikki väkivallanteot, jotka ovat piittaamattomia kansainvälisestä oikeudesta ja YK:n peruskirjasta, toteaa Kiljunen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye