Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 44
Mikä yhdistää Donald Trumpia ja Roope Ankkaa? Amerikkalaisen unelman lisäksi ainakin se että molempia käsitellään Sivullisen lavaohjelmassa. Rahavallan vastavoimaksi esitellään feminististä taloutta.
Ma 28.10. klo 18
Markku Ruotsila: Trumpin Amerikka (Basam)
Kirja on uusimpaan tutkimustietoon pohjaava, vertaansa hakeva tietopaketti Trumpin presidenttikaudesta jälkimaininkeineen sekä analyysi siitä, mitä Yhdysvalloissa on oikeasti tapahtumassa. Maata raastavissa kulttuuri- ja arvosodissa ottavat yhteen kaksi hyvin erilaista käsitystä ihmisarvoisesta elämästä ja hyvän yhteiskunnan luonteesta.
Markku Ruotsila on dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoissa sekä LCC International Universityn professori, joka on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta ja toiminut tutkijana myös Oxfordin, New Yorkin ja Stanfordin yliopistoissa.
Ti 29.10. klo 17
JULKISTAMISTILAISUUS: Atte Korhola: Kristillinen äärioikeisto ja Trump (Tammi)
Tyrmäävä kuvaus politisoituneesta uskosta.
Ajankohtainen tietokirja kristillisen äärioikeiston tunkeutumisesta Yhdysvaltain politiikan keskiöön.
Atte Korhola on tietokirjailija ja Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professori, jonka teos Tämä ihmisen luonto (2022) herätti suurta mielenkiintoa rohkeana kuvauksena luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta.
Ke 30.10. klo 16
Tommi Koivula & Heljä Ossa: Suomi mainittu: Kansallisen turvallisuutemme muutoskausi 2014-2024 läntisin silmin (Teos)
Kysymys kansainvälisestä asemastamme on aina kiinnostanut suomalaisia. Haluamme tietää, mitä meistä ajatellaan. Millaisia uhkia ja riskejä länsikumppanimme näkevät Suomeen kohdistuvan?
Kirja auttaa ymmärtämään paremmin turvallisuuspolitiikkamme dramaattista muutosta viime vuosien aikana ja Suomen Nato-jäsenyyden vaikutuksia.
Ke 30.10. klo 17.30
Timo Miettinen: Demokratian aika (Teos)
Moderni demokratian ytimessä ovat olleet niin historian kriisit, kumoukset ja katkokset kuin ajatus historian edistymisestä ja parempien tulevaisuuksien kuvittelemisesta.
Mutta mitä kaikkea demokratian aikakäsitykseen lopulta kätkeytyy? Demokratian aika esittää uuden tulkinnan modernin kansanvallan ideasta ja historiasta. Äänioikeuden tai edustuksellisuuden kaltaisten ilmiöiden sijaan kirja lähestyy demokratiaa ajattelutapana, jonka ytimessä ovat kilpailevat käsitykset ajan luonteesta ja historian suunnasta.
To 31.10. klo 17.30
JULKISTAMISTILAISUUS: Hanna Ylöstalo, Heini Kinnunen, Emma Lamberg & Inna Perheentupa: Feminismiä talouteen (Gaudeamus)
Kirja avaa talouteen feministisiä näkökulmia ottaen huomioon sukupuolen ohella etenkin luokkaan ja rodullisuuteen liittyvät valtasuhteet.
Teoksessa rakennetaan tasa-arvoisempaa, sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa ja ekologisesti kestävämpää maailmaa ja talousajattelua. Samalla lukija saa vinkkejä vallitsevien talousmyyttien kyseenalaistamiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumiseen.
Pe 1.11. klo 17
Jonathan Beller & Akseli Virtanen:
Protocols for Postcapitalist Expression
Political economist Akseli Virtanen and media theorist, prof. Jonathan Beller discuss the recently published book Protocols for Postcapitalist Expression (Minor Compositions / Autonomedia, 2023 by Dick Bryan, Jorge López & Akseli Virtanen) its core concepts and political implications. It has been described as a major contribution in deconstructing economic intelligence, historically sedimented in economic categories and practices, and reconstructing it as a new strategy for collective organization and expression of collective intelligence.
There is no doubt that our economic organization is catching up with the new substrate of high speed computer networks with high informational capacities, bandwidth and connectivity. The book’s thesis is that this will elevate into something that resembles an expressive medium. As a medium, the economy is fundamentally a communication and writing system: an economic messaging protocol. And, as such, it can also be reprogrammed to say, account and communicate different things, with different logics, and with different network relations (who can do what).
***
Talousfilosofi Akseli Virtanen ja mediateoreetikko, prof. Jonathan Beller keskustelevat juuri julkaistusta Protocols for Postcapitalist Expression -teoksesta. Kirjaa on luonnehdittu merkittäväksi yritykseksi siirtää taloutta informaatioaikakaudelle ja avata sitä politiikalle.
Kirjan teesi on, että taloudellinen organisaatiomme on siirtymässä informaation- ja tietojenkäsittelykyvyltään moninkertaisesti suorituskykyisemmän teknologian päälle. Se muuttaa taloudellista todellisuuttamme joksikin, joka muistuttaa ilmaisevaa mediaa. Mediana talous on pohjimmiltaan kommunikaatio- ja kirjoitusjärjestelmä: taloudellinen viestintäprotokolla. Ja sellaisena sitä voidaan myös uudelleenohjelmoida sanomaan, välittämään ja pitämään kirjaa erilaisista asioista, erilaisilla logiikoilla (kuka voi ja saa tehdä mitä). Kuten Jonathan Beller kirjoittaa esipuheessaan, kirja vastaa kutsuun luoda taloudellisen median muoto, joka kykenisi ilmaisemaan postkapitalistista näkemystä maailmasta.
Jos haluamme muuttaa talouden realiteetteja meidän tulee muuttaa talouden kieltä. Taloudellisen todellisuutemme luonnetta rajoittaa aina sen kielen ekspressiivisyys, jota käytämme ilmaisemaan sitä.
Keskustelu käydään englanniksi.
La 2.11. klo 13
Kari Korhonen: Roope Ankan kronikka (Egmont)
Roope Ankan elämäkerta yksissä kansissa! Tämä jyhkeä opus kertoo, miten nuori Roope matkustaa synnyinsijoiltaan Skotlannista Amerikkaan etsimään onneaan – ja miten hänestä tulee kovien koettelemusten ja vauhdikkaiden seikkailujen kautta se Ankkalinnan upporikas itarus, jota lukijat ympäri maailman rakastavat. Yli 400-sivuinen kirja kokoaa yksiin kansiin Carl Barksin, Don Rosan ja Kari Korhosen Roopen menneisyyttä käsitteleviä klassikkosarjakuvia.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5 (Kaisa-talo), Helsinki. Esteetön sisäänkäynti katutasosta. Tapahtumat myös striimataan Sivullisen YouTube-kanavalle https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petra KakkoMyymäläpäällikkö
Sivullinen-kirjakauppa
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy
Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 4822.11.2024 16:20:39 EET | Tiedote
Ma 25.11. klo 17 Jukka Kekkonen ja Jyrki Knuutila: Suuret oikeudenkäynnit ihmiskunnan historiassa (Art House) Oikeusmurhia, juonittelua ja vääristelyä! - Kymmenen maailmaa eri tavoin ravistelleen oikeudenkäynnin kulisseista löytyy monenlaista valtapeliä, suhmurointia ja suoranaisia oikeusmurhia. Osan vaikutukset ulottuvat meidän päiviimme asti. Jukka Kekkosen ja Jyrki Knuutilan uutusteos Suuret oikeudenkäynnit ihmiskunnan historiassa on huiman kiinnostavaa luettavaa ja näyttää, miten valta on usein jyrännyt oikeuden historian tunnetuimmissa oikeudenkäynneissä. Jukka Kekkonen on Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori emeritus. Jyrki Knuutila on Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian professori emeritus. Heitä haastattelee kustantaja Urpu Strellman. 26.11. klo 16.30–18.30 ”Eläköön Volter Kilpi!” -keskustelutilaisuus Alastalon salissa -teoksen tekijänä tunnetun kirjailija Volter Kilven syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Tilaisuudess
Kutsu toimittajille: Voima 25 vuotta!20.11.2024 13:25:47 EET | Tiedote
Juhlaseminaarissa Marina Litvinenko, tiukkaa Venäjä-keskustelua ja asiaa ympäristötuhosta.
Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 4715.11.2024 16:22:20 EET | Tiedote
Ma 18.11. klo 17 Miska Rantanen: Paleface - Protestilaulaja (Johnny Kniga) & Janne Flinkkilä: Pedro (LIKE) Sivullisen lavalla käsitellään suuria sanoja ja viihdemestari(e)n elämää, kun toimittajat Miska Rantanen ja Janne Flinkkilä pureutuvat uutuuskirjoihinsa Palefacesta ja Pedro Hietasesta. Kirjailijoiden lisäksi keskustelemassa on Karri Miettinen aka Paleface. Pedro on joukosta fyysisesti poissa, mutta taatusti mukana anekdooteissa ja muistoissa. Miska Rantanen: Paleface - Protestilaulaja (Johnny Kniga) Paleface on vakiinnuttanut asemansa monialaisena sanatyöläisenä. Hänen teksteissään vilisevät kirjalliset viittaukset ja maailmanparantaminen – mutta myös kiinnostus suomalaisuuden ytimeen. Protestilaulaja avaa, kuinka suojatun keskiluokkaisen kodin kasvatista tuli väsymätön vasemmistoradikaali. Miska Rantanen on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija. Janne Flinkkilä: Pedro (Like) Pedro Hietanen (1949-2023) oli suomalaisen musiikkielämän ja viihteen kameleontti, joka yli puoli vuosi
Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 468.11.2024 16:08:56 EET | Tiedote
Ma 11.11. kello 18 Leeni Peltonen & Marketta Salminen: Änkytys – Minun vuoroni puhua (Aviador) Änkytys - Minun vuoroni puhua on ensimmäinen suomalainen änkytyksen monia vivahteita ja tasoja kuvaava kirja. Teoksessa eri-ikäiset ihmiset kertovat koskettavia tarinoitaan änkytyksestä ja sen vaikutuksesta heidän elämäänsä. Ti 12.11. kello 16.30 JULKISTAMISTILAISUUS: Janne Seppänen & Esa Väliverronen: Mediayhteiskunta – Viestintä ja valta huomiotaloudessa (Vastapaino) Vuonna 2012 ilmestynyt ”Mediayhteiskunta”-teoksen ensimmäinen laitos piirsi ajankohtaisen kuvan yhteiskunnasta, joka on monin tavoin riippuvainen mediasta. Sen jälkeen mediamaisema on kuitenkin radikaalisti muuttunut. Täysin uudistettu versio kirjasta ilmestyy nyt alaotsikolla ”Viestintä ja valta huomiotaloudessa”. Se luo sosiologisen katseen median ja viestinnän rooliin yhteiskunnassa. Kirja on odotettu perusteos mediamaiseman ja viestinnän muutoksista. Historiallisen perspektiivin kautta analysoidaan mediaan liitettyjä toivei
Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 451.11.2024 16:18:50 EET | Tiedote
Ti 5.11. kello 17 Anni Kytömäki: Mirabilis (Gummerus) Lukijoiden rakastaman, Finlandia-palkitun Anni Kytömäen uutuus on suuri romaani elämästä ja kuolemasta. Mirabilis sijoittuu 1800-1900-luvun vaihteeseen ja kuvaa maailmankatsomuksellista murrosta, jolloin luonnontiede osoittaa, ettei ihminen olekaan luomakunnan kruunu. Ti 5.11. kello 18 Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat Ke 6.11. kello 17.30 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat To 7.11. kello 16.30 Klaus Härö: Ei koskaan yksin & Elina Sana: Kuoleman laiva s/s Hohenhörn - juutalaispakolaisten kohtalo Suomessa (Rosebud) Vuonna 1938 lähes 200 juutalaista pakeni Hitlerin Saksasta Suomeen. Marraskuussa 1942 Valtiollinen poliisi luovutti heistä kahdeksan Saksan Gestapolle. Elina Sana ryhtyi tutkimaan juutalaispakolaisten kohtaloa. Höyrylaiva s/s Hohenhörnillä poiskuljetettujen uskottiin päätyneen työpalveluun entiseen kotimaahansa. Auschwitzin keskitysleirimuseosta löytyi kuitenkin raskauttava dokumentti: seitsemän Suo
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme