Ravintola-alan uudet suomenmestarit valittu: Vuoden Kokki 2024 on Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija 2024 Janika Tiensuu
Perjantai-iltana 25.10. selvisivät keittiön ja salin uudet suomenmestarit. Vuoden Kokki 2024 on Simo Harrivaara (Hiiohoi Oy/Harrydanger, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2024 Janika Tiensuu (Ravintola Fiasco?, Helsinki). Finaali käytiin 24.–25.10. Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuu iloitsivat voitoista kaksipäiväisten finaalien jälkeen.
”On kyllä kaikkensa antanut ja mahtava fiilis. Vuoden Kokki -voitto on ollut unelmani jo pitkään, joten tämä merkitsee valtavasti oman ammattitaidon kehityksen kannalta ja vahvistaa uskoa persoonalliseen tekemiseen sekä kirkastaa omaa ruokafilosofiaa. Voiton myötä tahdon valaa uskoa nuorempiin ja alalle suuntaaviin kokkeihin, jotta he tavoittelisivat unelmiaan, olivatpa omat lähtökohdat mitkä tahansa”, kertoo Harrivaara.
”Voitto tuntuu epätodelliselta. Voiton myötä voin todeta, että olen kehittynyt uralla tavoitteeseeni. Uskon, että voittoa arvostetaan alalla ja mahdollisissa tulevaisuuden työpaikoissa. Odotan edustusvuodelta, että pääsisin tutustumaan erilaisiin alan toimijoihin ja näkemään alaa hieman eri näkökulmista”, sanoo Tiensuu.
Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, joita kehitetään joka vuosi. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Vuosi 2025 on Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuosi.
Kuvia kilpailijoista ja finaaleista latautuu koko ajan osoitteeseen: https://www.flickr.com/photos/193087287@N08/albums/. Kuvaaja: Santeri Stenvall.
Lisätietojen kilpailuista:
Wihuri Metro-tukku
Emilia Santavuori
Valikoima- ja markkinointijohtaja
+358 442842855
emilia.santavuori@wihuri.fi
Lisätietoja Viini & Ruoka -tapahtumasta:
Helsingin Messukeskus
Antti Karjunen
Viestinnän asiantuntija
+358 505743444
antti.karjunen@messukeskus.com
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.
Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa: www.vuodenkokki.fi
Instagram: @vuodenkokkijavuodentarjoilija
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
KAIKKIEN AIKOJEN KÄVIJÄENNÄTYS HELSINGIN KIRJAMESSUILLA – LÄHES 98 000 TUTUSTUI KIRJALLISUUTEEN27.10.2024 18:11:41 EET | Tiedote
Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla vieraili neljän päivän aikana lähes 98 000 kävijää. Kävijämäärä kasvoi 11 % viime vuodesta, ja ylitti edellisen, vuoden 2019, ennätyksen lähes 6000:lla. Helsingin Kirjamessut on näin kävijämäärältään edelleen Pohjoismaiden suurin kirjallisuustapahtuma. Avajaispäivän haastattelussa tasavallan presidentti Alexander Stubb korosti kirjallisuuden merkitystä ja totesi, että ilman kirjallisuutta meitä ei olisi. Tapahtumakokonaisuus järjestettiin torstaista sunnuntaihin 24.–27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.
Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirja on Vuoden kotimainen keittokirja 202424.10.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
Ruokatoimittajat ry:n valitsema Vuoden kotimainen keittokirja aloittaa juurileivonnan uuden nousun. Satu Koiviston helppoutta korostava leipomisfilosofia auttaa uudet hapanjuurileipurit alkuun ja herättää lepotilassa olevat hapanjuuret uudelleen toimintaan.
Kirja-alan edistämispalkinto (15 000 e) Tekstin talolle24.10.2024 09:20:57 EEST | Tiedote
Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron Kirja-alan edistämispalkinnon saa Tekstin talo ry, joka on tehnyt vaikuttavaa työtä toimialaa laajasti tukien tuoden esille myös pienet toimijat. Tekstin talo edistää kirjoittamista ja lukemista – ja tuo samalla kirjallisuustoimintaa paremmin yleisön saataville. Palkinto jaetaan Helsingin Kirjamessuilla 24.10. Helsingin Messukeskuksessa.
Viini & Ruoka -messuilla roiskuu ja tunnelma tiivistyy – nyt poljetaan rypäleitä!24.10.2024 08:15:00 EEST | Tiedote
Viini & Ruoka -tapahtumassa järjestetään Rypäleenpoljennan SM-kisat lauantaina 26.10. klo 19. Viimeksi vauhdikkaat kisat käytiin vuonna 2018, jolloin voiton vei Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff.
Kyberalan kansainvälinen Cyber Security Nordic avautuu ensi viikolla23.10.2024 08:10:51 EEST | Tiedote
Cyber Security Nordic (CSN) kokoaa yhteen kansainväliset kyberturvallisuuden huippuasiantuntijat Helsingin Messukeskuksessa 29.–30. lokakuuta. Alan huipputoimijat, kuten Noyb.eu ja yhdysvaltalainen ilmailu- ja puolustusyhtiö Lockheed Martin esiintyvät ensimmäistä kertaa paikan päällä Suomessa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme