Kutsu: Yhdessä terveempi maailma - tutkimustieto käyttöön Tiedekulmassa 4.11.
Tiedekulmassa keskustellaan maanantaina 4.11. huippuasiantuntijoiden kanssa käyttäytymisen, politiikan ja talouden roolista yhteisessä terveydessä. Miten tieto kääntyy toiminnaksi? Miksi tutkittu tieto ei tunnu vaikuttavan päätöksentekoon?
HOH Helsinki One Health ja One Health Finland järjestävät jo perinteisen yhteisen terveyden illan maanantaina 4.11.2024 klo 17-19. Ilta koostuu asiantuntijoiden tietoiskuista ja paneelikeskustelusta yleisökysymyksineen. Tapahtuma on osa kansainvälistä World One Health Dayta (One Health Commission ja CDC).
Tilaisuus on kaikille avoin, ja siihen voi osallistua sekä paikan päällä Tiedekulmassa että verkossa Tiedekulman striimin kautta. Kysymyksiä esiintyjille voi esittää chatin kautta. Puhujat ovat median edustajien haastateltavissa tilaisuuden jälkeen Tiedekulmassa.
Puhujat ja panelistit
Atte Korhola, professori, Helsingin yliopisto
Ilmaston lämpeneminen lisää terveysongelmia ja kasvattaa kulkutautien riskejä
Johanna Mäkelä, professori, Helsingin yliopisto
Suupaloista politiikkaan: ruoankulutus, identiteetti ja ohjauskeinot
Jarkko Niemi, Tutkimusprofessori, LUKE
Ihmisten, eläinten ja ympäristön yhteinen terveys ruoantuotannon ja kuluttajan näkökulmasta
Kristiina Patja, Professori, Helsingin yliopisto
Ilmastonmuutos on jo ihosi alla
Tarja Sironen, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto
Pandemiat ja epidemiat - miten valmistautua tuntemattomaan uhkaan
Puheenjohtaja
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marjaana LindyViestinnän asiantuntijaHelsingin yliopisto / Viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Puh:+358 (0)50 5186195marjaana.lindy@helsinki.fiHelsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Lintujen talviruokintapaikkojen määrät vähenevät20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen mukaan entistä harvempi suomalainen ruokkii lintuja. Suurimmat syyt ruokinnan vähenemiseen ovat havainnot rotista ja taloyhtiöiden tiukentuneet säännöt. Yksittäisillä ruokintapaikoilla linnuille tarjotaan kuitenkin entistä enemmän ja monipuolisempaa ruokaa.
Psykiatrisen diagnoosin synty potilaan ja ammattilaisen välillä tehtävä näkyvämmäksi19.11.2024 11:33:33 EET | Tiedote
Usein menettely psykiatristen häiriöiden antamisen taustalta häivytetään, vaikka käsitys persoonallisuushäiriön diagnoosista rakentuu potilaan ja ammattilaisen välisessä vuorovaikutuksessa.
Nuorten psykoottistyyppiset oireet kytkeytyvät masennukseen ja itsetuhoisuuteen15.11.2024 09:35:39 EET | Tiedote
Psykoottistyyppiset oireet, kuten epäluuloisuus ja epätavalliset ajatukset, ovat yleisiä nuorilla, jotka lähetetään nuorisopsykiatriseen hoitoon, ja ne liittyvät usein masennukseen ja itsetuhoisuuteen. Tutkijat korostavat niiden systemaattisen arvioinnin tärkeyttä osana nuorten hoitoa.
Mitokondrioiden kierrätys keski-iässä voi olla ratkaisevan tärkeää aivojen terveydelle14.11.2024 11:34:59 EET | Tiedote
McWilliams Lab -tutkimusryhmän uusi tutkimus korostaa keski-iän merkitystä aivojen terveydelle olennaisena ajanjaksona. Sen aikana tapahtuu merkittäviä muutoksia siinä, miten solut poistavat vaurioituneita mitokondrioita. Puutteet tässä kierrätysprosessissa on yhdistetty Parkinsonin ja Alzheimerin taudin kaltaisiin hermorappeumatauteihin, mutta viime aikoihin asti tämän prosessin tutkiminen ikääntyvissä nisäkäsaivoissa on ollut haastavaa.
Vetäytyneet nuoret rakentavat identiteettinsä kärsimyksen perustalle14.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Vetäytyneiden nuorten miesten minuus erottuu muista psyykkisten ja sosiaalisten puutteiden ja fatalistisen uhriuden kautta. Kärsimys on samalla nuorten keino torjua yksilönvastuun eetos ja kapinoida yhteiskuntaa vastaan, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta, jonka aineisto pohjautuu Hikikomero-keskustelufoorumiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme