SDP UUSIMAA Hyvinvointialueen budjetissa on uhkia
AIHE: Länsi-Uusimaa hyvinvointialue talousarvioneuvottelut alkamassa – SDP:n ryhmä tiedottaa
AIHE: Länsi-Uusimaa hyvinvointialue talousarvioneuvottelut alkamassa – SDP:n ryhmä tiedottaa
Hyvinvointialueen budjetissa on uhkia
Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä näkee hyvinvointialuejohtajan esittämässä budjetissa kannatettavia asioita ja uhkia.
-Tavoitteena on laadukkaat palvelut, joita saa hyvin. Samalla ollaan tekemässä maamme hallituksen vaatimia miljoonien eurojen säästötoimenpiteitä, jotka heikentävät näiden hyvien tavoitteiden saavuttamista, toteaa Eeva Hiila, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen demareiden aluevaltuustoryhmän varapuheenjohtaja.
Demareiden mielestä maamme hallitus on tehnyt arvovalinnan, joka vaikuttaa erityisesti pieni- ja keskituloisten arkeen ja hyvinvointialueiden mahdollisuuteen järjestää palveluja.
-Valtio ei rahoita edes terveysasemapalvelujen saamista kahdessa viikossa. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tulee pitää kiinni siitä, että ihmiset saavat hoitoa ajoissa. Ei riitä, että lääkärille pääsee kolmessa kuukaudessa, kuten maan hallitus haluaa. Pitkittynyt hoitoonpääsy lisää pahimmillaan erikoissairaanhoidon tarvetta ja kustannuksia, sekä aiheuttaa inhimillistä kärsimystä ja epävarmuutta, kertoo Sini Felipe, demareiden aluevaltuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja.
Demarit ovat huolissaan myös asiakasmaksuihin esitetyistä korotuksista. On tärkeää tarkistaa, ketkä ovat oikeutettuja maksuvapautuksiin, ja varmistaa, että asiakkaiden palvelujen saanti ei vaarannu.
- Maan hallitus pakottaa hyvinvointialueet korottamaan asiakasmaksujaan vähentämällä vastaavasti alueiden rahoitusta. Asiakasmaksujen korotukset eivät siten vahvista alueiden taloutta, vaan niillä katetaan hallituksen tekemät leikkaukset, kertoo aluehallituksen jäsen, kansanedustaja Joona Räsänen.
Myös omaishoitajien tukeen esitetyt leikkaukset huolestuttavat.
-Omaishoidon tuen leikkaus kielii siitä, että omaishoitajien tärkeää työtä ei arvosteta riittävästi. Omaishoitajat tarvitsevat euroja, tukea ja palveluja, jotta he jaksavat tärkeässä työssään, toteaa aluehallituksen jäsen Johanna Värmälä.
-Omaishoitajien työ on yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, joka paitsi mahdollistaa hoidettavan kotona selviytymisen mahdollisimman pitkään, myös helpottaa osaltaan kalliimpien laitos- ja asumispalveluiden tarvetta ja kuormitusta, lisää Sini Felipe.
Demarit myös vaativat hyvinvointialuetta noudattamaan sosiaalipalveluja koskevaa lakia.
-Sosiaalipalvelujen palvelutarpeen arvio on aloitettava viipymättä ja saatettava loppuun ilman aiheetonta viivytystä, kertoo Värmälä.
- Sosiaalihuollon palvelut ovat välttämättömiä kannattelemaan ihmistä silloin, kun niiden tarve syntyy. Niin terveyden- kuin sosiaalihuollon palveluiden osalta on välttämätöntä huolehtia avun saannista, ennen kuin tilanteet pääsevät pahenemaan ja nostamaan niin kustannuksia, kuin asiakkaiden hätää, toteaa Sini Felipe.
Kannatettavaa on, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue pyrkii vähentämään vuokratyövoimaa entistä enemmän. Demareille on tärkeää, että hyvinvointialueella henkilöstömitoitusta ohjaa kaikissa palveluissa asiakkaiden hoidon tarve. Riittävällä henkilöstömitoituksella on positiivinen vaikutus henkilöstön veto- ja pitovoimatekijöihin sekä potilaiden hoidon laatuun ja terveyteen.
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen budjettineuvottelut alkavat 4.11. Neuvotteluja vetää SDP:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja, Helena Marttila.
-SDP:n Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä
Lisätietoja:
Eeva Hiila, SDP aluevaltuustoryhmän 1.vpj. p. 045-3290485
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SDP Uusimaa
SDP Uusimaa: Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen pidettävä kiinni 14 päivän hoitotakuusta!23.10.2024 13:04:10 EEST | Tiedote
Valtuustoaloite: Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen pidettävä kiinni 14 päivän hoitotakuusta Itä-Uudenmaan SDP:n aluevaltuustoryhmä esittää, että Itä-Uudenmaan hyvinvointialue sitoutuu säilyttämään 14 vuorokauden hoitotakuun perusterveydenhuollossa.
Länsi-Uudenmaan SDP:n aluevaltuustoryhmä: Lohjan synnytystoimintaa ei tule lakkauttaa21.10.2024 13:54:10 EEST | Tiedote
Lohjan synnytystoimintaa ei tule lakkauttaa Länsi-Uudenmaan demarit paheksuvat Lohjan synnytystoiminnan hätiköityä lakkauttamispäätöstä. Toiminta olisi päättymässä mahdollisesti jo 1.12.2024 viranhaltijapäätöksen mukaisesti. Viranhaltijapäätöstä ei ole käsitelty yhtymähallituksessa, eikä asianmukaisia vaikutusten arviointeja synnytystoiminnan ja naistentautien leikkaustoiminnan lakkauttamisen vaikutuksista ole yhtymähallitukselle esitetty. Lohjan synnytystoiminta lakkautetaan liian nopealla aikataululla ja ilman kesäsulun vaikutusten käsittelyä. Tulee vaikutelma, että kohtuuttoman nopealla aikataululla halutaan vain varmistaa Lohjan synnytystoiminnan lakkauttaminen. – Maan hallituksen tulisi osoittaa HUSille lisärahoitus, jolla vältetään naisten ja vastasyntyneiden oikeuksien heikentyminen, Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Eeva Hiila (sd.) sanoo. – Myös HUS-yhtymähallitus on vaatinut valtiolta lisärahoitusta, sillä HUS vastaa valtakunnallisesti vaativimmista hoi
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvottelut alkavat. SDP:n aluevaltuustoryhmä muistuttaa, että henkilöstön työhyvinvoinnista on huolehdittava tehokkaasti10.10.2024 14:12:23 EEST | Tiedote
SDP:n aluevaltuustoryhmän tiedote medialle 10.10.2024 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvottelut alkavat. SDP:n aluevaltuustoryhmä muistuttaa, että henkilöstön työhyvinvoinnista on huolehdittava tehokkaasti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti 10.10.2024 kokouksessaan käynnistää kaikkia työntekijöitänsä koskevat yhteistoimintaneuvottelut toiminnan muutosten vuoksi. "Ilmoitus neuvotteluista säikäytti varmasti monet, vaikka neuvottelujen tavoitteena ei ole henkilöstön vähentäminen. Huolta hälventävänä voisi pitää sitä, että neuvottelut ovat osa muuttuvan ja kehittyvän organisaation normaalia toimintaa", aluehallituksen jäsenenä kokouksessa edustanut Johanna Värmälä (sd.) toteaa. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvotteluissa keskitytään toiminnassa tehtäviin muutoksiin, jotka perustuvat organisaatiouudistukseen. Lopullinen kokonaisuus selviää marraskuun aikana käytävissä budjettineuvotteluissa. "On selvää, että taloustilanne hyvinvointial
SDP:n Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen 14 päivän hoitotakuun säilyttämisestä2.10.2024 15:19:16 EEST | Tiedote
SDP:n aluevaltuustoryhmä jätti valtuustoaloitteen 14 päivän hoitotakuun säilyttämisestä SDP:n aluevaltuustoryhmä on jättänyt 1.10. järjestetyssä Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen 14 päivän hoitotakuun säilyttämisestä. Aloitteen tarkoituksena on varmistaa myös jatkossa riittävän nopea hoitoon pääsy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. ”Maan hallituksen päätös luopua 14 vuorokauden hoitotakuusta on lyhytnäköinen ja todennäköisesti vain aiheuttaa enemmän ongelmia, kun vaivat hoitojonoissa pahenevat. Viivästynyt hoito pahentaa terveysongelmia ja kuormittaa erikoissairaanhoitoa sekä päivystyksiä. Lyhyen aikavälin säästöt voivat käydä kalliiksi pitkällä aikavälillä”, summaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Helena Marttila. SDP:n aluevaltuustoryhmän mukaan 14 päivän hoitotakuun säilyttäminen olisi tärkeää Länsi-Uudellamaalla, jossa kehitys on ollut oikeansuuntainen ja hoitotakuu toteutunut noin 90-prosenttisesti. Kyselyiden perusteella hoitoonpääsy on yksi eniten asuk
Länsi-Uudenmaan SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen hyvinvointialueen neuvottelutulokseen3.9.2024 15:06:05 EEST | Tiedote
Länsi-Uudenmaan SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen hyvinvointialueen neuvottelutulokseen Enemmistö Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmistä on päässyt neuvottelutulokseen hallintosäännön uudistamisesta. Hyvinvointialueen hallintosäännössä määritellään toimielimet, johtamisjärjestelmä sekä tehtävien ja toimivallan jako eri toimielinten välillä. Uudistuksen tavoitteena oli vahvistaa päätöksentekojärjestelmän toimivuutta ja luoda luottamushenkilöiden työskentelylle hyvät edellytykset. - Nykyinen voimassa oleva hallintosääntö on laadittu vuonna 2022 ja oli tärkeää päivittää sitä nyt, kun käytännön kokemusta on kertynyt enemmän. Hallintosääntö voi asukkaille kuulostaa tylsältä, mutta on aivan keskeinen asiakirja, joka ohjaa koko hyvinvointialueen toimintaa, toteaa aluehallituksen varapuheenjohtaja Maria Guzenina. -SDP:n valtuustoryhmälle keskeistä oli yksilöjaoston säilyttäminen ja aikalisä asumispalveluiden uudelleen organisoinnissa. Yksilöasioiden jaoston jäsen määrää pienenne
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme