Kymenlaakson hyvinvointialue

Tutkimus: Kymenlaakson hyvinvointialue on Suomen toiseksi hyvämaineisin hyvinvointialue

Jaa

Riippumattomassa kyselytutkimuksessa analysoitiin hyvinvointialueiden mainetta eri osa-alueilla. Tutkimustulokset kertovat Kymenlaakson hyvinvointialueen maineen olevan vahvassa nousussa.

Neljä hyvinvointialueen työntekijää seisoo yhdessä terveysaseman edessä, aurinko paistaa taustalla.

Kymenlaakson hyvinvointialue on toiseksi hyvämaineisin hyvinvointialue Suomessa, kertoo T-median vuoden 2024 Luottamus&Maine Hyvinvointialueet -kyselytutkimus. Tutkimus selvitti hyvinvointialueiden mainetta alueella asuvien kansalaisten keskuudessa. Viisiportaisessa arvioasteikossa Kymenlaakson hyvinvointialueen kokonaispistemäärä oli 2.97 kaikkien hyvinvointialueiden keskiarvon ollessa 2.74. Mainevertailussa Kymenlaakson hyvinvointialueen edelle nousi ainoastaan Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa.

Vuodentakaiseen vastaavaan tutkimukseen verrattuna Kymenlaakson hyvinvointialue onnistui parantamaan tulostaan huomattavasti: hyvinvointialueen toimintaan luotetaan entistä enemmän ja sen palvelut koetaan laadukkaiksi.

Vaikka Kymenlaakson hyvinvointialue paransi tulostaan maineanalyysissä, nähdään hyvinvointialueen toiminnassa edelleen useita kehittämismahdollisuuksia. Tutkimuksen perusteella parannettavaa on esimerkiksi johtamisessa ja taloushallinnossa.

Kymenlaakson maine selkeästi maan keskiarvoa parempi

Yleisesti ottaen kaikki hyvinvointialueet saavuttivat heikkoja tuloksia vuoden 2024 Luottamus&Maine -tutkimuksessa, ja niiden keskiarvollinen maine laski suhteessa viime vuoden vastaavaan tutkimukseen. Tutkimuksessa Kymenlaakson hyvinvointialue ylsi kuitenkin kaikilla sen osa-alueilla hyvinvointialueiden yhteistä keskiarvoa parempaan tulokseen.

– Vaikka Kymenlaakson tulokset ovat kaukana täydellisestä, on todella ilahduttavaa nähdä, kuinka merkittävästi olemme kehittyneet edellisvuodesta, kertoo hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman.

– Taloudelliset haasteet ovat olleet läpileikkaavia kaikilla alueilla, mutta olemme sitoutuneet jatkamaan kehitystyötä ja parantamaan tilannetta. Kun yleisesti hyvinvointialueiden maine on kehittynyt heikompaan suuntaan, niin on merkityksellistä, että me olemme onnistuneet kääntämään kurssimme parempaa kohti. Suunta on oikea.

Tutkimuksen arviointiasteikossa (1–5), 5 kuvasi erittäin hyvin ja 1 ei kuvannut lainkaan väittämää. Asteikolla annetuista arvioista laskettiin keskiarvot, joissa yli 4 oli erinomainen tulos, hyvä tulos 3.5–3.99, kohtalainen tulos 3.00–3.49, heikko tulos 2.50–2.99 ja alle 2.50 erittäin heikko tulos.

Mainetutkimukseen osallistui yhteensä 4371 15–74 -vuotiasta suomalaista, joista Kymenlaakson hyvinvointialueen tunnettuutta arvioi 206 henkilöä. Kokonaispistemäärän virhemarginaali oli +- 0.05 yksikköä, yksittäisen mainedimension pistemäärän virhemarginaali oli +- 0.13 yksikköä. Tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella ajalla 5.8.–24.8.2024.

Kaksi%20diagrammia%20vertailee%20Kymenlaakson%20hyvinvointialueen%20ja%20kaikkien%20hyvinvointialueiden%20keskiarvoja%20eri%20osa-alueilla%2C%20kuten%20vastuullisuus%2C%20talous%20ja%20ty%F6voima.%20Keskim%E4%E4r%E4inen%20arvoKymenlaaksossa%202.97%20ja%20muilla%202.74.
Kymenlaakson hyvinvointialueen ja kaikkien hyvinvointialueiden keskimääräiset tulokset tutkimuksen eri osa-alueilla. Taulukko: T-Media. T-Media
Kaavio%20vertailee%20Kymenlaakson%20hyvinvointialueen%20eri%20osa-alueiden%20tuloksia%20vuosina%202023%20ja%202024.%20Vuoden%202024%20tulokset%20ovat%20hieman%20parempia%20useimmilla%20osa-alueilla.
Kymenlaakson hyvinvointialue paransi tulostaan miltei kaikilla osa-alueilla viime vuoteen verraten. Taulukko: T-Media. T-Media

Yhteyshenkilöt

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Yhteistoimintaneuvottelut alkoivat Kymenlaakson hyvinvointialueella23.10.2024 10:45:11 EEST | Tiedote

Aluehallitus valtuutti tiistaina 8.10.2024 käydyssä kokouksessaan hyvinvointialuejohtajan käynnistämään Kymenlaakson hyvinvointialueen palveluverkon ja palvelurakenteen uudistamista sekä muita toiminnan kehittämistarpeita ja digitalisaatiota koskevat yhteistoimintaneuvottelut eli yt-neuvottelut. Neuvotteluiden piiriin kuuluvat ensisijaisesti sosiaalipalveluiden sekä terveyden ja sairaanhoidon palveluiden toimialat. Neuvottelut alkoivat maanantaina 21.10.2024.

Elimäen, Jaalan ja Miehikkälän terveysasemien mahdollisista toiminnan muutoksista päätetään syksyn aikana18.10.2024 09:37:35 EEST | Tiedote

Aluehallitus päätti 8.10.2024, että Elimäen, Miehikkälän ja Jaalan terveysasemien toimintaa ei lakkauteta ennen kuin alueille on saatu korvaavat palvelut. Aluehallitus käsittelee ja tekee päätöksiä terveysasemien toiminnan jatkosta vasta, kun nämä korvaavat palveluvaihtoehdot tuodaan erikseen päätettäväksi syksyn 2024 aikana. Ennen uusia päätöksiä näiden kolmen terveysaseman toiminnassa ei tapahdu muutoksia: Jaalan ja Elimäen terveysasemat ovat suljettuina toistaiseksi. Miehikkälän terveysasema palvelee edelleen kolmena päivänä viikossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye