Pirkanmaan hyvinvointialue

Korjaus tiedotteeseen: Digiklinikalla jo 100 000 yhteydenottoa Pirkanmaalla

Jaa

Tiedotteeseen korjattu 1.11.2024 puheluiden vähenemisprosentti. Korjattu virke: "Käyttöönoton jälkeen kesä-syyskuussa asemille soitetut puhelut ovat vähentyneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 3,8 prosenttia."

Pirkanmaalaiset ovat ottaneet yhteyttä toukokuussa avatulle hyvinvointialueen digiklinikalle jo 100 000 kertaa. Yleisimmin yhteyttä otetaan akuuteissa sairastumisissa, esimerkiksi flunssan, kuumeen, kurkkukivun, ripulin tai virtsa- tai silmäoireiden vuoksi. Myös muun muassa iho-ongelmat ja mielenterveysasiat ovat yleisiä yhteydenottosyitä.

–  Digiklinikka on tuonut pirkanmaalaisille helpon ja nopean tavan hoitaa terveysasioitaan. Se on merkittävästi parantanut meidän perustason palvelujen saatavuutta, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen Pirkanmaan hyvinvointialueelta. 

Ensimmäisen puolen vuoden aikana digiklinikalle on rekisteröitynyt 89 000 käyttäjää. Eniten käyttäjiä suhteessa asukaslukuun on Tampereella, Nokialla ja Akaassa, vähiten puolestaan Kihniössä, Virroilla ja Parkanossa.

Digiklinikka on avoinna joka päivä kello 8–22. Yhteydenottoon digiklinikalla saa vastauksen keskimäärin reilussa kymmenessä minuutissa. Päivittäin siellä käydään yli 500 hoitokeskustelua. Digiklinikan palvelut tuotetaan yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Mehiläisen ammattilaisten kanssa.

– Digiklinikan käyttö on kasvanut tasaisesti loppukesästä alkaen. Samaan aikaan olemme pystyneet tarjoamaan palvelua jatkuvasti paremmalla vasteajalla toimintamallin hioutumisen ja rutiinien muodostumisen myötä. Erityisen iloinen olen ollut koko digiklinikan tiimin innostumisesta palvelun jatkuvaan kehitykseen sekä mutkattomasta kumppanuudesta Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa, toteaa Mehiläisen Etälääketieteen keskuksen johtava lääkäri Taavi Kaartinen

Digiklinikka on tuonut puhelinpalvelun ja sosiaali- ja terveysasemalla käynnin rinnalle pirkanmaalaiselle uuden kanavan hoitaa terveysasioita. Edelleen asemille voi myös soittaa ja asioida paikan päällä. Ajatuksena onkin, että digiklinikan myötä sote- ja lähiasemilla vapautuu aikaa niille, jotka tarvitsevat palvelua kasvokkain tai puhelimitse. Digiklinikka otettiin käyttöön 2.5.2024. Käyttöönoton jälkeen kesä-syyskuussa asemille soitetut puhelut ovat vähentyneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 3,8 prosenttia.

Digiklinikkaa voit käyttää lataamalla OmaPirha Digiklinikka -sovelluksen tai kirjautumalla hyvinvointialueen pirha.fi-verkkosivuilla OmaPirhaan-palveluun.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen
040 704 7337, taru.kuosmanen@pirha.fi

Mehiläinen:

Johtava lääkäri, Etälääketieteen keskus
Taavi Kaartinen
050 564 0228, taavi.kaartinen@mehilainen.fi

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Talousarvioesitys tähtää talouden tasapainoon – palvelujen laatu ja saatavuus hyvällä tasolla20.11.2024 15:34:05 EET | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue keskittyy ensi vuonna erityisesti palveluverkkopäätösten toimeenpanoon ja hallinnon keventämiseen. Hyvinvointialue ottaa käyttöön strategisen monituottajuuden ja keskittyy toimitilakysymysten ratkaisemiseen. Painopistettä siirretään erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon. Aluehallitukselle valmistellun talousarvioesityksen mukaan palveluiden laatu ja saatavuus voidaan pitää hyvällä tasolla. Talousarvio on laadittu lähes sata miljoonaa euroa ylijäämäiseksi, jotta voidaan kattaa aiemmat alijäämät ja turvata välttämättömät investoinnit.

Varhainen tunnistaminen parantaa haimasyövän ennustetta – hakeudu hälyttävistä oireista lääkärin vastaanotolle20.11.2024 12:55:25 EET | Tiedote

Suomessa todetaan vuosittain noin 1200 haimasyöpää. Haimasyöpä on huonoennusteinen ja kolmanneksi eniten syöpäkuolemia aiheuttava syöpä. Ennuste paranee, jos syöpä tunnistetaan ajoissa. Haimasyöpää hoidetaan leikkauksella, syöpälääkehoidoilla ja sädehoidolla sekä oireita lievittävällä hoidolla. Kehittyneiden syöpälääkehoitojen ja kirurgisten tekniikoiden ansiosta yhä useampia kasvaimia saadaan nykyään leikkaushoidon piiriin. Lisäksi haiman esiastekasvaimia leikataan entistä enemmän, jolloin ennuste on erinomainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye