Oma Häme

Oma Häme yhtenäistää vuorotyötä tekevien työvuorosuunnittelun

Jaa

Uudistus lisää vuorosuunnittelun oikeudenmukaisuutta ja helpottaa työvoiman kohdentamista asiakastarpeen mukaan.

Kaksi hoitajaa tietokoneen äärellä.
Kuvituskuva

Oma Häme uudistaa ensi vuonna vuorotyötä tekevien työntekijöiden työvuorosuunnittelun. Tällä hetkellä Oma Hämeessä on erilaisia käytäntöjä esimerkiksi työvuorotoiveiden esittämisessä ja työvoiman kohdentamisessa. Uudistuksella halutaan yhtenäistää vuorotyön käytäntöjä niin, että hyvinvointialueen työntekijät ovat yhdenvertaisessa asemassa. Samalla parannetaan työvoiman kohdentamista asiakastarpeen mukaan.

Uudistuksessa siirrytään asteittain keskitettyyn työvuorosuunnitteluun, joka vähentää sekä työvuorotaulukoiden että suunnitteluun osallistuvien henkilöiden määrää. Työvuorosuunnittelua tekevät yhteistyössä lähijohtajat ja resurssihallinnan asiantuntijat. Vastuu vuoroista ja niiden toimivuudesta on aina lähijohtajalla.

Samalla Oma Häme siirtyy käyttämään modernia työvuorosuunnittelun ohjelmistoa. Kilpailutuksessa käyttöönotettavaksi valittiin Visman Numeron-ohjelmisto. Ohjelmiston hankinta vaatii vielä hyväksynnän osana ensi vuoden investointiohjelmaa ja talousarviota. 

Numeron-ohjelmisto ja uudet toimintatavat otetaan Oma Hämeen yksiköissä käyttöön vaiheittain keväällä 2025. Lähijohtajat ja henkilöstö ovat mukana uusien toimintatapojen suunnittelussa.

– Muutos saattaa henkilöstöstä alkuun tuntua pelottavalta tai kuormittavalta. Uuden oppiminen vaatii aina aikaa ja vaivannäköä. Työntekijöille aiheutuvia muutoksia pyritään kuitenkin vähentämään huolellisella valmistelulla sekä tiiviillä yhteistyöllä ja vuoropuhelulla resurssiasiantuntijoiden, yksiköiden henkilöstön ja lähijohtajien välillä, kertoo henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Keskitetyssä työvuorosuunnittelussa huomioidaan myös yksilölliset tarpeet

Uusi ohjelmisto ja keskitetty työvuorosuunnittelu tuovat hyvinvointialueelle useita hyötyjä. Keskitetty työvuorosuunnittelu varmistaa, että yksiköissä on oikea määrä osaavaa henkilökuntaa töissä silloin, kun asiakkaat apua tarvitsevat. Lisäksi työvuorot saadaan jaettua tasapuolisemmin, mikä takaa henkilöstölle oikeudenmukaisemmat, terveellisemmät ja turvallisemmat työolosuhteet. 

Numeron yhdistää eri työaikamuotojen seurannan yhteen järjestelmään, mikä vähentää muiden työaikajärjestelmien tarvetta. Tämä uudistus parantaa merkittävästi henkilöstön voimavarojen, kuten mitoituksen, osaamisen ja vuorotyön kuormituksen, tietojohtamista ja seurantaa.

Vaikka työvuorot suunnitellaan keskitetysti, otetaan suunnittelussa huomioon yksiköiden tarpeet sekä työntekijöiden toiveet, osaaminen ja muut yksilölliset tarpeet, aivan kuten tähänkin asti. Näin varmistetaan, että työn ja vapaa-ajan tasapaino tulee huomioiduksi.

Työntekijöille tulee käyttöön OmaNumeron-sovellus, jota voi halutessaan käyttää myös työpaikan ulkopuolella. Tämä helpottaa muun muassa työvuorotoiveiden esittämistä ja omien vuorojen tarkistamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oma Häme

Aluehallitus syventyi seminaarissaan hyvinvointialueen taloushaasteisiin1.11.2024 14:09:32 EET | Tiedote

Hämeenlinnassa torstaina kokoontunut aluehallitus käytti päivänsä tiiviisti hyvinvointialueen talousasioihin. Seminaarin alussa hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen esitteli Oma Hämeen taloustilanteen taustoja ja keskeisiä toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi. Talouden tasapainottamisohjelmien toteumat ovat parantuneet kuluneen vuoden aikana, mutta niiden toimeenpano vaatii yhä tarkkuutta loppuvuoden aikana. Aluehallitukselle esitellyn ennusteen mukaan 80 prosenttia kahden tasapainottamisohjelman tavoitteista saavutetaan tänä vuonna. Aluehallitus käsitteli seminaaripäivän aikana myös laajasti hyvinvointialueen strategian toimeenpanoa. Aluehallitukselle esiteltiin uusi, yhteistyössä laadittu malli, joka asettaa OKR-mallin (objectives and key results) mukaiset tavoitteet kaikille toimialoille ja tulosalueille. Hyvinvointialueella ollaan ottamassa laajasti käyttöön OKR-mallia, jonka avulla määritellään valtuustotasolla sitovat tavoitteet ja avaintulokset vuosittain. Ideana on määritt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye