Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta

Jaa

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.

20-vuotisjuhlan kunniaksi on myönnetty viisi uutta Kunniarestonomin arvonimeä.
Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen tasavuosien kunniaksi myönnettiin viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä.

Tasavuosia juhlistettiin Haagan kampuksella tiistaina 5.11. yhdessä henkilökunnan, opiskelijoiden, alumnien ja muiden yhteistyökumppaneiden kesken. Juhlien ohjelmasta ja tarjoiluista vastasivat nykyiset ruokatuotannon johtamisen opiskelijat teemalla nostalgiadisco.

Juhlatilaisuuden avasivat rehtori Teemu Kokko ja tutkintojohtaja Risto Karmavuo. Karmavuo linjasi puheessaan ruokatuotannon johtamisen koulutuksen muutoksia kahden vuosikymmenen aikana. Hän toi esiin myös koulutuksen muutoksia tulevaisuudessa mm. uusien tilojen myötä. 

Ruokatuotannon johtamisen koulutus on ollut myös kansainvälisesti arvostettu menetystarina, mistä kertovat esimerkiksi hyvät sijoitukset kansainvälisissä ruoka-alan kilpailuissa. 

Haaga-Helia myönsi viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä

20-vuotisjuhlan kunniaksi on myönnetty viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä. Arvonimen myöntävät Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Haagan restonomikoulutus ja sen alumnien muodostama Haagan Restonomit -taustayhteisö. 

Kunniarestonomiksi voidaan nimittää henkilö, joka on tehnyt ansiokasta työtä hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutuksen hyväksi. Ensimmäisen kunniarestonomin arvonimen sai Vilhelm Noschis vuonna 1989. 

Tänä vuonna myönnetyt kunniarestonomin arvonimet saivat  filosofian maisteri Kristiina Havas, kasvatustieteen maisteri Matti Kauppinen, filosofian tohtori, keittiömestari Jaakko Nuutila, maa- ja metstätaloustieteiden maisteri Kirsti Parkkinen ja keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä.

Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja, ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, majoitus-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye