Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Tasavuosia juhlistettiin Haagan kampuksella tiistaina 5.11. yhdessä henkilökunnan, opiskelijoiden, alumnien ja muiden yhteistyökumppaneiden kesken. Juhlien ohjelmasta ja tarjoiluista vastasivat nykyiset ruokatuotannon johtamisen opiskelijat teemalla nostalgiadisco.
Juhlatilaisuuden avasivat rehtori Teemu Kokko ja tutkintojohtaja Risto Karmavuo. Karmavuo linjasi puheessaan ruokatuotannon johtamisen koulutuksen muutoksia kahden vuosikymmenen aikana. Hän toi esiin myös koulutuksen muutoksia tulevaisuudessa mm. uusien tilojen myötä.
Ruokatuotannon johtamisen koulutus on ollut myös kansainvälisesti arvostettu menetystarina, mistä kertovat esimerkiksi hyvät sijoitukset kansainvälisissä ruoka-alan kilpailuissa.
Haaga-Helia myönsi viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä
20-vuotisjuhlan kunniaksi on myönnetty viisi uutta kunniarestonomin arvonimeä. Arvonimen myöntävät Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Haagan restonomikoulutus ja sen alumnien muodostama Haagan Restonomit -taustayhteisö.
Kunniarestonomiksi voidaan nimittää henkilö, joka on tehnyt ansiokasta työtä hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutuksen hyväksi. Ensimmäisen kunniarestonomin arvonimen sai Vilhelm Noschis vuonna 1989.
Tänä vuonna myönnetyt kunniarestonomin arvonimet saivat filosofian maisteri Kristiina Havas, kasvatustieteen maisteri Matti Kauppinen, filosofian tohtori, keittiömestari Jaakko Nuutila, maa- ja metstätaloustieteiden maisteri Kirsti Parkkinen ja keittiömestari, ravintoloitsija Pekka Terävä.
Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja, ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiAri NevalainenViestintäpäällikkö
Puh:040 4887 008ari.nevalainen@haaga-helia.fiHaaga-Helia ammattikorkeakoulu
Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, majoitus-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
MediaGuru-verkkokoulutus alkaa: tavoitteena vahvistaa ja sertifioida mediasuunnittelun osaamista Suomessa22.11.2024 09:20:50 EET | Tiedote
MediaGuru on markkinointialan ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille suunnattu maksuton mediasuunnittelun verkkokoulutus. Se koostuu seitsemästä moduulista, joiden suorituksista saa sertifikaatteja. MediaGuru-sertifikaatit ovat Suomessa ainutlaatuinen tapa todentaa mediasuunnittelun osaaminen.
EU:lta apua kestävyysraportointiin – ilmaista koulutusta tulossa14.11.2024 10:40:10 EET | Tiedote
Uusi kestävyysdirektiivi (CSRD) muuttaa yli tuhannen suomalaisen yrityksen arkea, kun kestävyysraportointia on vastaisuudessa pakko tehdä. Tarvittavaa koulutusta on tähän asti ollut vain vähän – etenkin pk-yritysten kukkarolle sopivaan hintaan. Haaga-Helian EU-rahoitteinen KESTÄ-hanke tarjoaa maksutonta kestävyysraportointikoulutusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Östra Nylands skärgård får ett uppsving och ökad turismkraft30.9.2024 11:36:32 EEST | Pressmeddelande
Yrkeshögskolan Haaga-Helia lanserar ett nytt projekt som heter Skärgårdens puls - turismkraft för den östnyländska skärgården. Huvudsyftet med projektet är att förbättra livskraften och innovationsförmågan hos små och medelstora företag inom skärgårdsturismsektorn i östra Nyland.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme