Naistentautien poliklinikka muuttaa Haartmanin sairaalasta Naistenklinikalle
Haartmanin sairaalassa sijaitseva naistentautien poliklinikka muuttaa Naistenklinikalle 11.11.2024.
Naistenklinikan A-osan peruskorjaus on valmistunut ja naistentautien vastaanottotoiminnalle on avautumassa uusia tiloja. Haartmanin sairaalassa sijaitseva ”Naistentautien poliklinikka, Helsinki” muuttaa 11. marraskuuta Naistenklinikalle. Samalla yksikkö sulautuu Naistenklinikan naistentautien poliklinikan kanssa yhdeksi yksiköksi.
”On hienoa, että Meilahden alueen kaksi naistentautien poliklinikkaa saadaan nyt yhdistettyä yhdeksi yksiköksi, jossa voimme tarjota potilaille monipuolisesti tutkimuksia ja hoitoa. Nyt meillä on kaikki palvelut saman katon alla ja tilat on remontoitu juuri tätä toimintaa varten”, kertoo linjajohtaja Maarit Mentula.
Tuleva yksikkö vastaa vuosittain noin 30 000 asiakkaan hoidosta. Naistenklinikan naistentautien poliklinikalla hoidetaan ja tutkitaan monia erilaisia gynekologisia sairauksia. Yleisimpiä hoidettavia ongelmia ovat vuotohäiriöt, gynekologiset kiputilat, virtsan pidätyskyvyn ongelmat, kohdun ja munasarjojen erilaiset muutokset, gynekologiset kasvaimet ja gynekologinen syöpä sekä emättimen ja ulkosynnyttimien solu- ja kudosmuutokset, tulehdukset ja kiputilat. Poliklinikalla tehdään myös toimenpiteitä ja raskaudenkeskeytyksiä.
HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.
Linkit
Tietoja julkaisijasta
HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.
HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee yli 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.
HUS – Vaikuttavinta hoitoa
HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi
hus.fi
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HUS
Ökad efterfrågan på fertilitetsbehandlingar vid HUS7.11.2024 09:14:59 EET | Pressmeddelande
Antalet remisser till infertilitetsundersökningar har ökat med 36 procent vid HUS under de senaste fem åren. Orsaken till den ökade efterfrågan är i synnerhet att behandling med donerade könsceller har tagits med i det offentliga tjänsteutbudet samt att planerna att skaffa barn senareläggs.
Lapsettomuushoitojen kysyntä on kasvanut HUSissa7.11.2024 09:14:59 EET | Tiedote
Lapsettomuuslähetteiden määrä on HUSissa kasvanut 36 prosentilla viiden vuoden aikana. Kysyntää ovat lisänneet erityisesti lahjasukusoluhoitojen tulo julkiseen palveluvalikoimaan sekä lapsitoiveen siirtäminen myöhäisemmälle iälle.
Kuinka vaikuttavaa lyhytterapia on?6.11.2024 09:41:31 EET | Tiedote
Suomessa käynnistyy laaja tutkimus, jossa selvitetään matalan kynnyksen psykoterapeuttisten hoitojen vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta. Tutkimuksen tavoitteena on kehittää suomalaista hoitojärjestelmää vastaamaan paremmin kasvavaan mielenterveyden hoidon tarpeeseen.
Svårbehandlad epilepsi hos barn kan behandlas genom en operation där nervförbindelser till ena hjärnhalvan kopplas bort5.11.2024 12:00:42 EET | Pressmeddelande
Genom en operation där man kopplar bort nervförbindelser till ena hjärnhalvan, det vill säga hemisfärotomi, uppnås goda resultat i behandlingen av svårbehandlad epilepsi. Största delen av patienterna har inga epileptiska anfall efter den neurokirurgiska operationen.
Aivopuoliskon hermoyhteyksien katkaisuleikkauksella voidaan hoitaa lasten vaikeahoitoista epilepsiaa5.11.2024 12:00:42 EET | Tiedote
Aivopuoliskon hermoyhteyksien katkaisuleikkauksella saavutetaan hyviä tuloksia vaikeahoitoisen epilepsian hoidossa lapsipotilailla. Suurin osa potilaista ei saanut neurokirurgisen leikkauksen jälkeen enää epilepsiakohtauksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme