Helsingissä on kypsynyt historiallinen 10-vuotias viski
Helsingin Kalasataman Teurastamolla tehtiin syksyllä 2014 suomalaista alkoholijuomahistoriaa, kun The Helsinki Distilling Company tynnyröi ensimmäiset kotimaisesta ohra- ja ruismaltaasta tislaamansa viskierät. Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja valmiita viskinystävien maistettavaksi.

The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen tislaamo Helsingissä ja se tunnetaan luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Yhtiö on voittanut tisleillään merkittäviä kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Suositun Helsinki Dry Ginin valmistuksella aloittanut käsityötislaamo tislasi ja tynnyröi ensimmäiset viskinsä syksyllä 2014. Nyt nämä viskit ovat kypsyneet 10 vuoden ikään ja rajoitetut erät niistä on pullotettu.
Helsinkiläisviskeistä ensimmäinen Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release mallasviski on jo saatavilla Tislaamo-Distillery Bar - tislaamoravintolasta. Seuraava, Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release julkaistiin keskiviikkona 20. marraskuuta.
”10-vuotias helsinkiläisviski on paitsi yksi unelmiemme täyttymys, myös osoitus siitä, että laadukasta viskiä on mahdollista tislata ja kypsyttää myös perinteisten viskintuottajamaiden ulkopuolella. Raaka-aineiden puolesta meidän ei tarvitse tulla takamatkalta. Suomessa on puhdas vilja, vesi ja ilma, ja myös rukiin ja ohran mallastaminen tehdään täällä maailmanmitassa huippulaadulla. Talvi estää kypsytyksen ulkona, mutta me olemme onnekkaita, sillä tislaamomme vieressä sijaitseva viskikellarimme on myös ainutlaatuinen”, iloitsee Master Distiller Mikko Mykkänen ja lisää: ”Uskon, että kymppivuotiaat helsinkiläiset ja muutkin suomalaiset tuplanumeroiset viskit avaavat suomalaisille viskintuottajille ihan uudenlaisia kansainvälisiä mahdollisuuksia.”
Käsityötislaamolle viskin kypsyttäminen kymmenvuotiaaksi ei ole itsestäänselvyys. Raaka-aineiden ja tislauslaitteiston lisäksi viski vaatii myös optimaalisen kypsytysympäristön ja arvokkaat tammitynnyritkin vaativat jatkuvaa huolenpitoa.
”Emme olisi Mikon kanssa kymmenen vuotta sitten ensimmäistä ruisviskitynnyriä täyttäessämme voineet kuvitella, että juoma kerkeäisi täyttämään tasavuosia. Monet tuon ajan tynnyrit maistettiin, myytiin ja pullotettiin heti kuin mahdollista, sillä tarvitsimme rahoitusta tekemiseemme. Ensimmäiset kymppivuotiserämme ovatkin pieniä, mutta niistä riittää oman Tislaamo-baarimme lisäksi myös valittuihin ravintoloihin. Ensi vuoden alussa pyrimme saamaan pienen määrän myös Alkon tilausvalikoimaan”, kertoo helsinkiläistislaamon Master Blender Kai Kilpinen ja jatkaa:
”10-vuotiaissa viskeissä on voimakas ja kehittynyt makuprofiili, jonka pitkä kypsytys tuo tullessaan. Tammisuus täydentää kuivattuja hedelmiä, kaakaopapua ja hienostunutta yrttisyyttä. Ne edustavat hyvin The Helsinki Distilling Companyn viskien tuttua makumaailmaa. Uskon, että nämä tulevat yllättämään myös kansainväliset viskinystävät.”
Helsingin gastrokulttuurin ytimessä, Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Tislaajamestari Mikko Mykkänen on myös nimetty Destille Berlin -tapahtumassa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi
Kai Kilpinen, Master Blender, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiKuvat









Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Kupoli on Suomen paras uusi cocktailbaari – tähtää maailman huipulle1.4.2025 15:06:46 EEST | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin kupolitornissa sijaitseva, pohjoisesta luonnosta ja sesongeista ammentava Kupoli on nopeasti noussut ilmiöksi cocktail-piireissä. Tunnustuksena erottuvasta konseptista, uniikista ympäristöstä sekä taidokkaista cocktaileista on Kupoli nimetty Suomen parhaaksi uudeksi cocktailbaariksi pohjoismaisessa Bartenders’ Choice Awards -kilpailussa.
Seitsemän poikkeuksellista yöpymiselämystä Virossa28.3.2025 09:59:42 EET | Tiedote
Virolaisten kekseliäisyys ja kädentaidot näkyvät myös naapurimaan majoitustarjonnassa. Eri puolille Viroa syntyy jatkuvasti uusia, jännittäviä majoituspaikkoja, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia lomalaisille. Päänsä voi painaa tyynyyn esimerkiksi luksushotellista tutuin mukavuuksin varustellussa puumajassa, teltassa, lasimökissä, kelluvassa talossa tai päreiglussa. Karut rannat, villit rämeet ja luonnontilaiset metsät kutsuvat helmaansa täydelliseen irtiottoon arjesta. Kokosimme esimerkkejä erikoisista majapaikoista, jotka tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä.
Usva by Terhen Spa tuo ikiaikaiset hoitoperinteet osaksi modernia hyvinvointia26.3.2025 14:35:31 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin Usva by Terhen Spa yhdistää ikiaikaiset suomalaiset hoitoperinteet – saunaterapian sekä luonnonyrttien ja hierontojen yhdistelmän – moderniin hyvinvointikokemukseen. Ylellisessä spassa suomalainen kulttuuriperintö ja kiireinen nykyaika sulautuvat yhteen kokonaisvaltaisella tavalla.
Metallin ja klassisen musiikin yhdistävä Bright & Black Finlandia-taloon 17.5.14.3.2025 09:37:07 EET | Tiedote
Bright & Black rikkoo metallin ja klassisen musiikin raja-aidat ennen kuulemattomalla tavalla – ylistetty konserttikiertue saapuu toukokuussa Suomeen. Kapellimestari Kristjan Järven johtama Nordic Pulse Orchestra ja soolosellisti Eicca Toppinen tuovat lavalle ainutlaatuisen musiikillisen kokonaisuuden, jossa metallimusiikin raskaat riffit kohtaavat klassisen musiikin orkestraalisen loiston. Konsertti Helsingin Finlandia-talossa lauantaina 17. toukokuuta 2025.
Talvilomavinkit Viroon12.2.2025 12:58:37 EET | Tiedote
Innokkaina ulkoilmaihmisinä virolaisilla on tapana suunnata ulos nauttimaan raittiista ilmasta myös talviaikaan. Hiihtäminen, luistelu ja mäen laskeminen ovat suosittuja koko perheen aktiviteettejä, ja jokaisesta kylästä ja kaupungista löytyy mahdollisuuksia nauttia myös vähälumisesta talvesta. Laskiainen onkin yksi Viron tärkeimmistä kansallisista juhlapäivistä. Vaikka talvisää muistuttaisi tällä hetkellä enemmän juhannusta kuin laskiaista, tarjoaa Viro silti paljon elämyksellistä ja hauskaa tekemistä koko perheelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme