Wolfcom

Helsingissä on kypsynyt historiallinen 10-vuotias viski

Jaa

Helsingin Kalasataman Teurastamolla tehtiin syksyllä 2014 suomalaista alkoholijuomahistoriaa, kun The Helsinki Distilling Company tynnyröi ensimmäiset kotimaisesta ohra- ja ruismaltaasta tislaamansa viskierät. Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja valmiita viskinystävien maistettavaksi.

The Helsinki Distilling Companyn Master Distiller Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen ovat ylpeitä historian ensimmäisistä kymmenvuotiaiksi kypsyneistä helsinkiläisviskeistä. Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski on jo saatavilla Sörnäisten Tukkutorin Tislaamo-Distillery Bar - tislaamoravintolasta. Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ensiesiteltiin keskiviikkona 20. marraskuuta.
The Helsinki Distilling Companyn Master Distiller Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen ovat ylpeitä historian ensimmäisistä kymmenvuotiaiksi kypsyneistä helsinkiläisviskeistä. Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski on jo saatavilla Sörnäisten Tukkutorin Tislaamo-Distillery Bar - tislaamoravintolasta. Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ensiesiteltiin keskiviikkona 20. marraskuuta. The Helsinki Distilling Company

The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen tislaamo Helsingissä ja se tunnetaan luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Yhtiö on voittanut tisleillään merkittäviä kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Suositun Helsinki Dry Ginin valmistuksella aloittanut käsityötislaamo tislasi ja tynnyröi ensimmäiset viskinsä syksyllä 2014. Nyt nämä viskit ovat kypsyneet 10 vuoden ikään ja rajoitetut erät niistä on pullotettu.

Helsinkiläisviskeistä ensimmäinen Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release mallasviski on jo saatavilla Tislaamo-Distillery Bar - tislaamoravintolasta. Seuraava, Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release julkaistiin keskiviikkona 20. marraskuuta.

”10-vuotias helsinkiläisviski on paitsi yksi unelmiemme täyttymys, myös osoitus siitä, että laadukasta viskiä on mahdollista tislata ja kypsyttää myös perinteisten viskintuottajamaiden ulkopuolella. Raaka-aineiden puolesta meidän ei tarvitse tulla takamatkalta. Suomessa on puhdas vilja, vesi ja ilma, ja myös rukiin ja ohran mallastaminen tehdään täällä maailmanmitassa huippulaadulla. Talvi estää kypsytyksen ulkona, mutta me olemme onnekkaita, sillä tislaamomme vieressä sijaitseva viskikellarimme on myös ainutlaatuinen”, iloitsee Master Distiller Mikko Mykkänen ja lisää: ”Uskon, että kymppivuotiaat helsinkiläiset ja muutkin suomalaiset tuplanumeroiset viskit avaavat suomalaisille viskintuottajille ihan uudenlaisia kansainvälisiä mahdollisuuksia.”

Käsityötislaamolle viskin kypsyttäminen kymmenvuotiaaksi ei ole itsestäänselvyys. Raaka-aineiden ja tislauslaitteiston lisäksi viski vaatii myös optimaalisen kypsytysympäristön ja arvokkaat tammitynnyritkin vaativat jatkuvaa huolenpitoa.

”Emme olisi Mikon kanssa kymmenen vuotta sitten ensimmäistä ruisviskitynnyriä täyttäessämme voineet kuvitella, että juoma kerkeäisi täyttämään tasavuosia. Monet tuon ajan tynnyrit maistettiin, myytiin ja pullotettiin heti kuin mahdollista, sillä tarvitsimme rahoitusta tekemiseemme. Ensimmäiset kymppivuotiserämme ovatkin pieniä, mutta niistä riittää oman Tislaamo-baarimme lisäksi myös valittuihin ravintoloihin. Ensi vuoden alussa pyrimme saamaan pienen määrän myös Alkon tilausvalikoimaan”, kertoo helsinkiläistislaamon Master Blender Kai Kilpinen ja jatkaa:

”10-vuotiaissa viskeissä on voimakas ja kehittynyt makuprofiili, jonka pitkä kypsytys tuo tullessaan. Tammisuus täydentää kuivattuja hedelmiä, kaakaopapua ja hienostunutta yrttisyyttä. Ne edustavat hyvin The Helsinki Distilling Companyn viskien tuttua makumaailmaa. Uskon, että nämä tulevat yllättämään myös kansainväliset viskinystävät.”

Helsingin gastrokulttuurin ytimessä, Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Tislaajamestari Mikko Mykkänen on myös nimetty Destille Berlin -tapahtumassa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Mykkänen, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company 
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi

Kai Kilpinen, Master Blender, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi

Kuvat

Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ja Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ja Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ja Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ja Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Master Distiller Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company. 21.11.2024
Master Distiller Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company. 21.11.2024
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja ovat valmiita pullotettaviksi ja viskiyleisön maistettavaksi.
Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja ovat valmiita pullotettaviksi ja viskiyleisön maistettavaksi.
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja ovat valmiita pullotettaviksi ja viskiyleisön maistettavaksi.
Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja ovat valmiita pullotettaviksi ja viskiyleisön maistettavaksi.
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja ovat valmiita pullotettaviksi ja viskiyleisön maistettavaksi.
Helsingin ensimmäiset viskit ovat nyt kypsyneet maagiseen 10 vuoden ikään ja ovat valmiita pullotettaviksi ja viskiyleisön maistettavaksi.
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ja Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
Helsingin lisäksi myös Pohjoismaiden ensimmäinen 10-vuotias ruisviski Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt 10 Years Anniversary Release ja Helsinki Whiskey Single Malt 10 Years Anniversary Release -mallasviski.
The Helsinki Distilling Company
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Lappeenrannan kesäteatteriin Pesänjako14.11.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Lappeenrannan kesäteatterin viime kesänä loppuunmyyneen Lähtisitkö -musiikkikomedian tekijät tuovat entisöityjen linnoitusvallien lomaan seuraavaksi suositun Pesänjako -musiikkikomediansa. Teatteriesityksen tuottaa Lappeenrannan kesäteatterin esityksistä vastuun vuosi sitten ottanut Pinky Ponky Productions, jonka ensimmäinen kausi Lappeenrannassa oli yleisö- ja arvostelumenestys. Kesän 2025 tuotanto Pesänjako jatkaa totuttua laatua ja viihdearvoa.

Pikkujoulut legendaarisen Seurahuoneen kristallikruunujen loisteessa7.11.2024 09:05:00 EET | Tiedote

Keväällä avautuneessa NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellissa juhlistetaan ensimmäistä joulun aikaa historiallisen eleganssin keskellä, kun joulu katetaan kahdeksi erikoisillaksi Seurahuoneen upeaan Ballroom-juhlatilaan. Joulukuun 4. ja 5. päivänä järjestettävä tyylikäs pikkujouluillallinen tarjoaa kristallikruunujen loistetta, tunnelmallisia lauluesityksiä ja Bar Sociksen paluun klassiseksi cocktail-baariksi.

Suomalaiset matkustivat kesällä ahkerasti Tallinnaan24.10.2024 14:06:13 EEST | Tiedote

Viron matkailutilastot kuluneen kesän osalta on julkaistu. Tallinna on vahvistanut paikkaansa suomalaisten suosituimpana matkakohteena ja lähinaapurimme pääkaupungissa vierailikin kuluneen kesän aikana yli 10 % enemmän suomalaisia kuin ennen pandemiaa 2019. Viron maakunnat ovat tuota normaalin matkailun edellistä verrokkivuotta vielä 9 % jäljessä, mutta Tallinnan imussa suomalaisten kesämatkailu Viroon oli edelliskesään 2023 verrattuna 4 %:n kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye