Global Fest tuo yhteisöllisyyttä ja musiikin monimuotoisuutta Musiikkitalolle 11.–13.12.2024
Vuosittain järjestettävä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Fest juhlistaa kulttuurista monimuotoisuutta ja yhteenkuuluvuutta, jota tarvitaan erityisesti näin vuoden pimeimpään aikaan. Maksuton ja kaikille avoin festivaali järjestetään Musiikkitalossa 11.–13.12.2024.

Sibelius-Akatemian Global Music -koulutus on Suomessa ainoa laatuaan. ”Global Fest juhlii esiintyjien ainutlaatuisia taiteellisia identiteettejä, jotka ovat usein moniarvoisia eivätkä rajoitu stereotyyppisiin kulttuurikäsityksiin”, Global Music -koulutusohjelman johtaja ja professori Nathan Riki Thomson kertoo. Tänäkin vuonna festivaalilla esiintyy artisteja eri puolilta maailmaa, yhteensä 32 eri maasta.
Tänä vuonna ohjelmassa on muun muassa ilmainen yhteislaulukonsertti Big Sing. Global Choir -kuoronjohtokurssin opiskelijat yhdessä Merzi Rajalan kanssa kutsuvat kaikki mukaan laulamaan ja täyttämään Musiikkitalon Sonore-salin äänellä ja ilolla. Aiempaa laulukokemusta ei tarvita. Konsertti järjestetään torstaina 12.12.
Perjantaina 13.12. Pan-African Ensemble -yhtyeen konsertissa tarkastellaan Afrikan mantereen eri alueiden nykymusiikkityylejä. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu valikoima yleisafrikkalaisia teoksia, kuten afrobeat-, zouk- ja soukous-musiikkia sekä itäafrikkalaista rumbaa. Yhtye luo uutta musiikkia ja liikettä yleisafrikkalaisten kulttuuriyhteyksiensä inspiroimana. Pan-African Ensemblea johtaa tansanialainen muusikko, tanssija ja säveltäjä Kasheshi Makena. Yhtyeeseen kuuluu opiskelijoita monista erilaisista kulttuuri- ja musiikkitaustoista.
Global Musicin opiskelijat valmistautuvat festivaaliin osana opintojaan. Festivaali on vuosi vuodelta lisännyt näkyvyyttä ja keskustelua kulttuurisen monimuotoisuuden merkityksestä ja erilaisuuden arvosta yhteiskunnassamme. ”Festivaalille on vuosien varrella kehittynyt kasvava ydinyleisö ja se on houkutellut mukaan ihmisiä, jotka eivät tavallisesti käy Musiikkitalossa”, Thomson sanoo.
Global Fest
Musiikkitalossa 11.–13.12.2024
Vapaa pääsy
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Nathan ThomsonProfessorSibelius Academy, Global music
Puh:050 475 8758nathan.thomson@uniarts.fiMirella LampelaMarkkinointisuunnittelijaTaideyliopiston Sibelius-Akatemia
Puh:050 448 5290mirella.lampela@uniarts.fiLinkit
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Säveltäjä Pasi Lyytikäinen vie oopperaa arkeen28.3.2025 15:48:00 EET | Tiedote
Lyytikäinen tarkastelee tohtorintutkinnossaan todellisuuden ja taiteen rajapintoja.
Yrittäjänä vaurastunut teki merkittävän lahjoituksen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterikoulutukselle26.3.2025 10:11:00 EET | Tiedote
Rakkaus musiikkiin sai IT-alan yrittäjänä omaisuuden luoneen Pekka Räisäsen tekemään 300 000 euron lahjoituksen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiölle.
Konstuniversitetet inrättar ett magisterprogram i musikteater med stöd av Svenska kulturfonden och stiftelsen Suomen Kulttuurirahasto21.3.2025 08:00:00 EET | Pressmeddelande
Det nya magisterprogrammet är unikt i Norden.
Taideyliopisto perustaa musiikkiteatterin maisteriohjelman Svenska kulturfondenin ja Suomen Kulttuurirahaston tuella21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Uusi maisteriohjelma on ainutlaatuinen Pohjoismaissa.
Tutkimus: Miten säilyttää vireä yöelämä kaupungeissa?17.3.2025 15:11:24 EET | Tiedote
Helsingin kaupunginosista Punavuori ja Kallio ovat olleet vilkkaita yöelämän keskuksia. Miksi yöelämän keskukset hiljenevät ja millainen olisi resepti elinvoimaiselle elävän musiikin kulttuurille? Taideyliopiston vieraileva tutkija Giacomo Bottà on selvittänyt tutkimuksessaan syitä Helsingin ja muiden kaupunkien yöelämän haavoittuvuudelle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme