Tieteellisten seurain valtuuskunta

Tieteellisten seurain valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa Petri Karonen

Jaa

Professori Petri Karonen ja dosentti Emilia Palonen valittiin uudelleen TSV:n hallituksen puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi. Kausi kestää vuoden 2025. Valinnat tehtiin TSV:n uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa perjantaina 13. joulukuuta 2024 Tieteiden talolla Helsingissä.

Tieteiden talon portaissa TSV:n hallituksen edustajia, yhteensä 11henkilöä.
TSV:n hallituksen jäseniä ja varajäseniä: Alarivi (vas.) Heta Pyrhönen, Petri Karonen, Taina Mustakallio, Outi Fingerroos, Kimmo Kaski, keskellä (vas.) Katariina Mustakallio, Liisa Kulmala, Anna Lintunen, ylhäällä (vas.) Emilia Palonen, Mika Helander, Jukka Mahönen. Anne Haapanen /TSV

TSV:n uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 13.12. ja valitsi puheenjohtajaksi professori Petri Karosen ja varapuheenjohtajaksi dosentti Emilia Palosen vuodelle 2025.

Heidän lisäkseen työvaliokunnan jäseniksi valittiin uudelleen professori Jukka Mähönen ja professori Outi Fingerroos. Uusina työvaliokunnan jäseninä aloittavat dosentti Liisa Kulmala ja professori Kimmo Kaski.

−On hienoa saada olla toteuttamassa TSV:n uutta strategiaa ja edistää monipuolisesti suomalaisen tiedeyhteisön vaikuttavuutta yhdessä valtuuskunnan hallituksen ja TSV:n asiantuntijoiden kanssa, toteaa Petri Karonen. 

Hallitukseen kuuluu 15 jäsentä. Jokaisen jäsenen hallituskausi on kolme vuotta, ja vuosikokouksessa valitaan vuosittain viisi uutta jäsentä erovuoroisten jäsenten tilalle. Hallitus vastaa TSV:n toiminta- ja taloussuunnitelman laatimisesta ja toteuttamisesta. Vuosikokouksessa ja hallituksessa päätettäviä asioita valmistellaan työvaliokunnassa ja avustusjaostossa. 

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) on merkittävä tiedepoliittinen toimija, joka edistää tiedeyhteisön elinvoimaisuutta ja monimuotoisuutta yhteiskunnan hyväksi.

TSV tuottaa useita tiedetapahtumia, julkaisee Tieteessä tapahtuu -lehteä ja koordinoi erilaisia tiedeyhteisön prosesseja ja palveluita. TSV jakaa edelleen opetus- ja kulttuuriministeriön osoittamia erityisavustuksia muun muassa tieteellisten seurojen julkaisutoimintaan ja kansainväliseen toimintaan. TSV:hen kuuluu lähes 300 jäsentä. TSV on perustettu vuonna 1899.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)

Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) on merkittävä tiedepoliittinen toimija, joka edistää tiedeyhteisön elinvoimaisuutta ja monimuotoisuutta yhteiskunnan hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tieteellisten seurain valtuuskunta

VSD:s vetenskapspris till Finlands marinarkeologiska sällskap för betydande främjande av det marina kulturarvsarbetet24.3.2025 17:35:40 EET | Pressmeddelande

Vetenskapspriset av Vetenskapliga samfundens delegation (VSD) beviljas Finlands marinarkeologiska sällskap som ett erkännande för långsiktigt och tvärvetenskapligt arbete för att främja forskning, skydd och utbildning om kulturarvet under vattnet. Prissumman är 10 000 euro och den beviljas ur Alfred Kordelins stiftelses 100-årsjubileumsfond för VSD.

TSV:n tiedepalkinto Suomen meriarkeologiselle seuralle merkittävästä merenalaisen kulttuuriperintötyön edistämisestä24.3.2025 17:35:40 EET | Tiedote

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) tiedepalkinto myönnetään Suomen meriarkeologiselle seuralle tunnustuksena pitkäjänteisestä ja monitieteisestä työstä vedenalaisen kulttuuriperinnön tutkimuksen, suojelun ja koulutuksen edistämiseksi. Palkintosumma on 10 000 euroa ja se myönnetään Alfred Kordelinin säätiön TSV:n 100-vuotisjuhlarahastosta.

Venäjä ja kemia kiinnostivat Tieteen päivillä – Ohjelma jatkuu koko viikonlopun10.1.2025 06:30:00 EET | Tiedote

Tieteen päivät käynnistyivät keskiviikkona 8.1. 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnatulla Nuorten päivällä. Nuorten päivän suosituin luentokokonaisuus käsitteli arjen hyödyllistä kemiaa. Ensimmäisenä suurelle yleisölle suunnattuna tapahtumapäivänä, torstaina 9.1., suurimman luentosalin täytti ääriään myöten keskustelu Venäjän historiapolitiikasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye