Solita

Solita liittyy AI Pact -sitoumukseen tukemaan tekoälyn vastuullista käyttöä

Jaa

Teknologia-, data- ja designyhtiö Solita ilmoitti tänään liittyneensä virallisesti Euroopan komission AI Pact -sitoumukseen, joka on vapaaehtoinen kehys luotettavan ja turvallisen tekoälyn kehittämisen ja käytön edistämiseksi. AI Pactiin liittyneitä suomalaisyhtiöitä on vielä harvassa.

EU:n tekoälysäädös (EU AI Act), joka astui voimaan elokuussa 2024, on maailman ensimmäinen tekoälyä koskeva oikeudellinen kehys, jolla puututaan tekoälyn riskeihin tekoälyjärjestelmien riskitason mukaisesti. Tekoälysäädökseen liittyvät velvoitteet tulevat sovellettavaksi vaiheittain seuraavan kolmen vuoden aikana. AI Pact on yrityksille ja organisaatioille suunnattu vapaaehtoinen sitoumus, jonka avulla ne sitoutuvat noudattamaan tekoälysäädöksen periaatteita jo ennen kuin se tulee sovellettavaksi. Aloite edistää myös vuoropuhelua päättäjien ja tekoälyalan johtajien välillä sekä kannustaa läpinäkyvyyteen, parhaiden käytäntöjen jakamiseen ja yhteistyöhön.

Liittymällä AI Pactiin Solita sitoutuu vapaaehtoisesti seuraaviin keskeisiin toimiin:

  • Tekoälyn hallintaa koskevan strategian käyttöön ottaminen, jonka avulla edistetään tekoälyn käyttöönottoa sekä tekoälysäädöksen vaatimustenmukaisuutta Solitalla.
  • Korkean riskin tekoälyjärjestelmien kartoitus: Niiden tekoälyjärjestelmien tunnistaminen, jotka todennäköisesti luokitellaan korkean riskin järjestelmiksi tekoälysäädöksen mukaisesti.
  • Tekoälylukutaidon ja tietoisuuden edistäminen henkilöstön keskuudessa tekoälyn eettisen ja vastuullisen käytön ja kehittämisen varmistamiseksi.

Lisäksi AI Pactiin kuuluvat organisaatiot sitoutuvat jakamaan kokemuksiaan muiden organisaatioiden ja Euroopan tekoälytoimiston kanssa osallistumalla yhteisiin työpajoihin ja tapahtumiin.

Solita, joka konsultoi organisaatioita tekoälyn käytössä Euroopassa, on vakiinnuttanut asemansa vahvana osaajana vastuullisessa tekoälyn kehittämisessä ja hallintakäytännöissä. Yritys nimitti ensimmäisen vastuullisen tekoälyn johtajansa jo vuonna 2022.

”AI Pactiin liittyminen korostaa Solitan sitoutumista vastuullisen tekoälyn periaatteiden viemiseen konkreettisiksi käytännöiksi. Sillä välin, kun tekoälysäädöksen yksityiskohdat ovat vielä muodostumassa, AI Pact tarjoaa alustan yhteistyölle ja parhaiden käytäntöjen jakamiselle. Organisaatiomme pragmaattisen osaamisen kasvattaminen esimerkiksi tekoälyn hallintamalleihin ja tekoälyn lukutaitoon liittyen vahvistaa entisestään myös kykyämme tukea asiakkaitamme tekoälysäädöksen haltuunotossa”, kommentoi Solitan Head of Sustainable AI, Anna Metsäranta.

”AI Pact -sitoumuksemme kautta olemme mukana tukemassa tekoälyn vastuullista ja innovatiivista käyttöä Euroopassa. Vastuun kantaminen ja yhdessä oppiminen EU:ssa, joka on yksi maailman johtavista talousalueista, on tärkeää sekä meille että maailmalle. Olemme erittäin sitoutuneita auttamaan asiakkaitamme navigoimaan uudella tekoälyaikakaudella vastuullisesti, innovatiivisesti ja kestävällä tavalla,” Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos kommentoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Solita, Ossi Lindroos, toimitusjohtaja, ossi.lindroos@solita.fi, +358 40 750 7637
Solita, Anna Metsäranta, Head of Sustainable AI, anna.metsaranta@solita.fi, +358 40 523 2321

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solita

Tutkimus: Suomalaiset etsivät tekoälystä työhönsä lisää tehoa ja mielekkyyttä – jo puolet toimistotyötä tekevistä hyödyntää generatiivista tekoälyä12.12.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Tuoreen Tekoäly suomalaisessa työelämässä -tutkimuksen mukaan tekoälystä on tullut arkea jo lähes puolelle toimistotyötä tekevistä suomalaisista: Solitan tuoreen tutkimuksen mukaan 46 prosenttia suomalaisista toimistotyöntekijöistä käyttää generatiivista tekoälyä työssään. Suomalaiset hyödyntävät tekoälyä työssään selkeästi ruotsalaisia yleisemmin, sillä vastaava luku Ruotsissa on tällä hetkellä 25 prosenttia. Suomalaisten suurin motiivi generatiivisen tekoälyn hyödyntämiselle omassa työssä on tuottavuuden parantaminen (56 %).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye