Pyynikin Smokehouse savustaa itse ympäri vuoden ja alusta asti käsityönä
Pirkkalassa palveleva Pyynikin Smokehouse on erikoisuus Suomen savustettua lihaa tarjoavalla ravintolakartalla. Hyvin harva ravintola tarjoilee bbq-annokset pöytiin ruokaravintolamiljöössä. Vielä harvempi savustaa käyttämänsä lihat itse paikan päällä. Ympäri vuoden.

Pirkanmaan alueella Pyynikin Smokehouse on paitsi pioneeri näillä saroilla, myös edelleen ainoa lajissaan. Paikalle virtaakin väkeä paljon kauempaa kuin minne houkutteleva savun tuoksu kantaa.
– Meillä käy paljon paikallisia sekä lähikunnista tulevia asiakkaita, mutta smokehouse-harrastajia tulee ihan ympäri Suomea. Monet heistä tykkäävät kierrellä ja kokeilla erilaisia smokehouse-paikkoja, sillä kaikilla on oma tyylinsä, kertoo ravintolapäällikkö Tino Leinonen.
Hyvinkin kaukaa väkeä vetäviä bbq-konkareita ovat esimerkiksi JJ's BBQ Salossa ja Miller's BBQ Hämeenlinnassa.
Perinteisissä smokehouse-paikoissa ruoka tilataan ja otetaan mukaan tiskiltä, jossa kokki koostaa asiakkaan tarjottimelle annoksen.
– Me poikkeamme tästä, sillä olemme à la carte- ja seurusteluravintola, jossa asiakkaita palvellaan pöytiin.
Huolella savustettu ja pitkään kypsytetty – raaka-aineena kotimainen naudanrinta
Pyynikin Smokehousen päivä alkaa varhain, sillä aamuyhdeksältä naudanrinta lepäilee jo savussa. Tuoksu houkuttelee paikalle usein paitsi nälkäistä, myös tiedonjanoista väkeä.
– Ihmisiä kiinnostaa kovasti savustusprosessi, joten moni tulee juttelemaan ja kyselemään. Vastailemme mielellämme. Tämähän on hieno laji ja käsityötä alusta loppuun, kuvailee keittiömestari Ville Täppinen.
Brisket viettää savussa 7–8 tuntia, minkä jälkeen se kypsyy uunin matalassa, vain 80-asteisessa lämmössä yön yli. Keittiömestari on tyytyväinen siihen, että Pyynikin Smokehousen bbq-taika tapahtuu nimenomaan kotimaista lihaa käyttäen.
– Aikaisemmin käytimme australialaista lihaa, mutta nykyään pelkästään kotimaista, joka on paljon parempaa. Suomalaisen lihan rasvapitoisuus on vähän matalampi, jolloin sen kypsennyskin tapahtuu matalammassa lämpötilassa. Siinä rasva sulaa, mutta liha pysyy kauniin roseena, valottaa Täppinen.
Brisketiä voi ostaa myös mukaan sekä take away -annoksina että etukäteen tilattavina suurempina määrinä esimerkiksi juhlia varten.
– Tarkoituksenamme on myös kehittää ulosmyyntiä niin, että jossain vaiheessa meillä on ravintolassa kaappi, josta asiakkaat voivat käydä ostamassa lihaa mukaansa, avaa Tino Leinonen ravintolatiimin suunnitelmia.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Timo HannulaOperatiivinen johtajaRestbar Group Oy
Puh:+358405386181timo.hannula@restbargroup.firestbar.fiKuvat



Linkit
Pyynikin Smokehouse tarjoaa Pirkanmaan parasta brisketiä
Pyynikin Smokehouse on Pirkkalan keskustassa sijaitseva tunnelmallinen ravintola, joka tarjoaa erinomaiset puitteet rennolle illanvietolle. Ravintolan erikoisuutena on itse alusta alkaen käsityönä valmistettu brisket, joka savustetaan päivittäin paikanpäällä. Ympäri vuoden.
Restbar Group on suomalainen perheyritys, jonka toimialoja ovat ravintola-, catering-, DJ- ja karaokepalvelut sekä henkilöstöpalvelut. Pyynikin Smokehouse on osa Restbar Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restbar Group
Ravintola-alan henkilöstöpalveluyritykset yhdistyivät - tavoitteena rakentaa houkuttelevia urapolkuja ravintola-alan osaajille21.3.2025 11:22:59 EET | Tiedote
Tamperelaiset henkilöstöalan yritykset Staffy Oy ja Ahkera Henkilöstöpalvelut Oy yhdistivät voimansa. Hotelli- ja ravintola-alan työntekijöitä Pirkanmaalla ja pohjoisen hiihtokeskuksissa työllistävien yhtiöiden toiminta jatkuu Ahkera Henkilöstöpalvelun nimellä.
Levillä ravintoloiden henkilöstön määrä kymmenkertaistuu talven huippusesongin aikana11.3.2025 10:24:19 EET | Tiedote
Levi Restaurantsin henkilöstön määrä kymmenkertaistuu talven huippusesongin aikana – kausityöntekijöitä houkuttavat kansainvälinen työympäristö ja kunnon talvi. Levin alueella Kittilässä vierailee vuosittain jopa 750 000 matkailijaa. Matkailijoiden muonittamisesta vastaavat alueen 60 ravintolaa, joista peräti kahdeksan kuuluu Levi Restaurantsin ravintolaperheeseen.
Haaveissa ura musiikin ja viihteen parissa? – Popmaster Tourilta potkua DJ-työhön5.3.2025 09:19:00 EET | Tiedote
Popmaster Oy on Suomen johtava DJ- ja karaokepalvelujen tarjoaja juhliin, tapahtumiin ja ravintoloihin. Nyt Popmaster kutsuu alan nykyiset ja tulevat tähdet maksuttomaan verkostoitumis- ja koulutustapahtumaan. Popmaster Tourin kevään keikkapaikat ovat Tampere (17.3.) Helsinki (24.3.) ja Turku (25.3.).
Maailman kalleimpiin kuuluva Blessed-olut maaliskuussa edullisesti Konttorin hanassa5.3.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Maailmanlaajuista suosiota nauttivan alaskalaisen Anchorage Brewing Companyn Blessed-olut on olutmaailman hitti. Rajoitetun saatavuuden kallis ja kehuttu maltainen on yleensä tarjolla pullotuotteena, mutta Olutravintola Konttori päätti hankkia oluen hanaan. Reilusti yli sadan euron pullollisen (0,375l) sijaan Konttorista saa ostaa Blessed (2024) -olutta 10 eurolla per desilitra.
One of the World's Most Expensive Beers, Blessed, Now Affordable on Tap at Finnish Beer Restaurant Konttori5.3.2025 07:45:00 EET | Press release
The Blessed beer by Alaska's Anchorage Brewing Company, a global sensation, is now making waves in the beer world. This rare and highly praised malt beverage, typically available only in bottles, will now be on tap at Olutravintola Konttori in Tampere, Finland. Instead of paying well over 100 euros for a 0.375l bottle, customers can enjoy Blessed (2024) for 10 euros per deciliter at Konttori.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme