Pyynikin Smokehouse savustaa itse ympäri vuoden ja alusta asti käsityönä
Pirkkalassa palveleva Pyynikin Smokehouse on erikoisuus Suomen savustettua lihaa tarjoavalla ravintolakartalla. Hyvin harva ravintola tarjoilee bbq-annokset pöytiin ruokaravintolamiljöössä. Vielä harvempi savustaa käyttämänsä lihat itse paikan päällä. Ympäri vuoden.
Pirkanmaan alueella Pyynikin Smokehouse on paitsi pioneeri näillä saroilla, myös edelleen ainoa lajissaan. Paikalle virtaakin väkeä paljon kauempaa kuin minne houkutteleva savun tuoksu kantaa.
– Meillä käy paljon paikallisia sekä lähikunnista tulevia asiakkaita, mutta smokehouse-harrastajia tulee ihan ympäri Suomea. Monet heistä tykkäävät kierrellä ja kokeilla erilaisia smokehouse-paikkoja, sillä kaikilla on oma tyylinsä, kertoo ravintolapäällikkö Tino Leinonen.
Hyvinkin kaukaa väkeä vetäviä bbq-konkareita ovat esimerkiksi JJ's BBQ Salossa ja Miller's BBQ Hämeenlinnassa.
Perinteisissä smokehouse-paikoissa ruoka tilataan ja otetaan mukaan tiskiltä, jossa kokki koostaa asiakkaan tarjottimelle annoksen.
– Me poikkeamme tästä, sillä olemme à la carte- ja seurusteluravintola, jossa asiakkaita palvellaan pöytiin.
Huolella savustettu ja pitkään kypsytetty – raaka-aineena kotimainen naudanrinta
Pyynikin Smokehousen päivä alkaa varhain, sillä aamuyhdeksältä naudanrinta lepäilee jo savussa. Tuoksu houkuttelee paikalle usein paitsi nälkäistä, myös tiedonjanoista väkeä.
– Ihmisiä kiinnostaa kovasti savustusprosessi, joten moni tulee juttelemaan ja kyselemään. Vastailemme mielellämme. Tämähän on hieno laji ja käsityötä alusta loppuun, kuvailee keittiömestari Ville Täppinen.
Brisket viettää savussa 7–8 tuntia, minkä jälkeen se kypsyy uunin matalassa, vain 80-asteisessa lämmössä yön yli. Keittiömestari on tyytyväinen siihen, että Pyynikin Smokehousen bbq-taika tapahtuu nimenomaan kotimaista lihaa käyttäen.
– Aikaisemmin käytimme australialaista lihaa, mutta nykyään pelkästään kotimaista, joka on paljon parempaa. Suomalaisen lihan rasvapitoisuus on vähän matalampi, jolloin sen kypsennyskin tapahtuu matalammassa lämpötilassa. Siinä rasva sulaa, mutta liha pysyy kauniin roseena, valottaa Täppinen.
Brisketiä voi ostaa myös mukaan sekä take away -annoksina että etukäteen tilattavina suurempina määrinä esimerkiksi juhlia varten.
– Tarkoituksenamme on myös kehittää ulosmyyntiä niin, että jossain vaiheessa meillä on ravintolassa kaappi, josta asiakkaat voivat käydä ostamassa lihaa mukaansa, avaa Tino Leinonen ravintolatiimin suunnitelmia.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Timo HannulaOperatiivinen johtajaRestbar Group Oy
Puh:+358405386181timo.hannula@restbargroup.firestbar.fiKuvat
Linkit
Pyynikin Smokehouse tarjoaa Pirkanmaan parasta brisketiä
Pyynikin Smokehouse on Pirkkalan keskustassa sijaitseva tunnelmallinen ravintola, joka tarjoaa erinomaiset puitteet rennolle illanvietolle. Ravintolan erikoisuutena on itse alusta alkaen käsityönä valmistettu brisket, joka savustetaan päivittäin paikanpäällä. Ympäri vuoden.
Restbar Group on suomalainen perheyritys, jonka toimialoja ovat ravintola-, catering-, DJ- ja karaokepalvelut sekä henkilöstöpalvelut. Pyynikin Smokehouse on osa Restbar Groupia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restbar Group
Olutravintola Konttori juhlii – 25 vuotta jäykkää mutta asiallista palvelua3.12.2024 09:22:44 EET | Tiedote
Tampereen keskustassa Verkatehtaankadulla sijaitseva Olutravintola Konttori täyttää joulukuussa 25 vuotta. Tuulisella toimialalla saavutus on erittäin merkittävä.
Olutravintola Konttori is celebrating – 25 years of formal yet polite service3.12.2024 09:22:44 EET | Press release
Finnish beer restaurant Olutravintola Konttori, located in downtown Tampere, turns 25 years old this December. This is a very significant milestone in a highly competitive industry.
Bar Ihku tarjoilee Suomen parasta karaokea15.3.2024 07:30:00 EET | Uutinen
Leviltä maailmanvalloituksensa vuonna 2009 aloittanut Bar Ihku tunnetaan ennen kaikkea ainutlaatuisesta karaoke-elämyksestään, josta pääsevät ilta illan jälkeen nauttimaan niin oman elämänsä supertähdet kuin yleisön puolella viihtyvät illanviettäjätkin. Mitkä ovat Bar Ihkun menestysreseptin ainesosat?
Olutravintola Konttorin ennätykset paukkuivat taas – vuonna 2023 myynnissä 1341 olutlaatua23.1.2024 09:05:00 EET | Tiedote
Tampereen parhaan olutravintolan titteliä kantava Olutravintola Konttori laittoi jälleen ennätyksensä uusiksi. Kun vuotta aiemmin myytyjen olutlaatujen tilastoinnissa päädyttiin hieman yli tuhanteen, kirjattiin vastaava luku vuoden 2023 päätteeksi numeroin 1341.
Finnish beer restaurant’s records hit again – sells 1341 different beer grades in 202323.1.2024 09:05:00 EET | Press release
The well-known Finnish Olutravintola Konttori once again sets new records. While the statistics on beer sales a year earlier ended up at slightly over a thousand, the corresponding figure at the end of 2023 was recorded as 1341.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme