Yliopistot muokkaavat relationaalisia johtajia muuttuvaan maailmaan
MA Bhavani Ramamoorthi tarkastelee väitöstutkimuksessaan johtajuusidentiteetin kehittymistä sekä kollektiivisia johtajuuden muotoja. Tutkimuksessa korostetaan, kuinka kipeästi osallistavia, kollektiivisia ja relationaalisia johtajuuden muotoja tarvitaan – etenkin nopeasti muuttuvassa maailmassa navigoimiseksi.
MA Bhavani Ramamoorthi tarjoaa aikuiskasvatustieteen väitöskirjassaan tuoreen näkökulman relationaalisen johtajuuden muotoutumiseen monikulttuurisissa korkeakouluopiskelijaryhmissä. Tutkimuksessa tunnistetaan kolme erilaista relationaalisen johtajuuden ilmenemismuotoa, joille kullekin on ominaista ainutlaatuiset relationaaliset ja jaetut käytännöt, johtajuusidentiteetin kehittyminen ja kollektiiviset lähestymistavat johtajuuteen.
Yhteistyöllä ja globaalilla osaamisella on suuri merkitys nykypäivän nopeatempoisessa ja alati muuttuvassa maailmassa. Ramamoorthi korostaakin, kuinka opiskelijaryhmien parhaita käytäntöjä tarkastelevia lisätutkimuksia tarvitaan kipeästi. Lisäksi on tärkeää antaa opiskelijoille valmiudet ylittää yhteistyön esteet ja edistää sellaisten suorituskykyisten ryhmien kehittymistä, jotka voivat toimia tehokkaasti globalisoituneessa yhteiskunnassa.
Innovatiivisia näkemyksiä opiskelijoiden johtamistaitojen kasvattamiseen
Väitöskirjatutkimus tarjoaa innovatiivisia näkemyksiä siihen, kuinka opiskelijoiden johtamistaitoja voidaan kasvattaa sekä yksilöllisesti että kollektiivisesti. Korkeakouluopiskelijoiden on mahdollista samanaikaisesti vaalia relationaalisia ja kollektiivisia johtamiskykyjä sekä saavuttaa yhteisiä oppimistavoitteita.
”Nämä havainnot tarjoavat oppilaitoksille käyttökelpoisia ohjeita, joiden avulla ne voivat paremmin valmistaa tulevia johtajia vastaamaan monimutkaisiin haasteisiin ja edistämään kestäviä ja uudistuvia ratkaisuja”, Ramamoorthi kuvailee.
Ramamoorthin väitöskirja puoltaa osallistavan pedagogiikan integroimista, joka auttaa opiskelijoita arvostamaan ja hyödyntämään erilaisia näkökulmia. Tällaisten lähestymistapojen avulla opiskelijat oppivat tunnistamaan erilaisten näkökulmien rinnakkaiselon ja yhteistyön arvon. Tämä puolestaan edistää tietoista ja osallistavaa tiedon kehittämistä. Väitöstyö luo pohjaa korkeakoulutuksen relationaalisen johtajuuden koulutukselle, jonka vaikutukset ulottuvat kauas oppimisympäristöjen ulkopuolelle.
Jyväskylässä asuva ja työskentelevä Bhavani Ramamoorthi on lähtöisin Intiasta. Hän toivoo voivansa jatkaa tutkimustyötään ja johtajakoulutusta väitöksensä jälkeen.
Lisätiedot
MA Bhavani Ramamoorthin aikuiskasvatustieteen väitöskirjan "Relational Leadership Manifestations in a Socially Constructed Learning Environment in Higher Education" tarkastustilaisuus järjestetään perjantaina 17.1.2025 kello 12 alkaen Jyväskylän yliopiston päärakennuksella salissa C4. Vastaväittäjänä toimii professori Auli Toom (Helsingin yliopisto) ja kustoksena apulaisprofessori Elina Fonsén (Jyväskylän yliopisto).
Väitöstilaisuuden kieli on englanti. Väitöskirja on luettavissa osoitteessa https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/99019.
Tilaisuutta on mahdollista seurata etänä Moniviestimen kautta osoitteessa https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/kptk/vaitostilaisuudet/2024/doctoral-dissertation-bhavani-ramamoorthi
Yhteyshenkilöt
Bhavani Ramamoorthi
bhavani.b.ramamoorthi@student.jyu.fi
Kirke HassinenViestinnän asiantuntija
Puh:+359 50 462 1525kirke.m.hassinen@jyu.fiKuvat
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Kävelykyky ja ympäristö tukevat iäkkäiden liikkumista13.1.2025 08:00:00 EET | Tiedote
TtM Essi-Mari Tuomola tutki väitöskirjassaan yksilöllisten tekijöiden, ympäristön piirteiden ja aktiivisuuden paikkojen yhteyttä iäkkäiden ulkona liikkumiseen. Liikkumista voidaan tukea kiinnittämällä huomiota esimerkiksi katujen kuntoon, lähiliikuntapaikkoihin ja palveluiden saavutettavuuteen.
Läpimurto ydinfysiikassa – kolmen eri muodon rinnakkaiselo mitattu ensimmäistä kertaa13.1.2025 07:00:00 EET | Tiedote
Ydinfysiikassa on saavutettu uusi merkkipaalu, kun lyijy-190:n (190Pb) atomiytimessä havaittiin samanaikaisesti kolme erilaista deformaatiota. Nämä voidaan liittää pallomaiseen, oblaattiin (tomaatin kaltainen) ja prolaattiin (vesimelonin kaltainen) muotoon. Tieto haastaa nykyiset teoreettiset mallit ja auttaa kehittämään parempia ydinvuorovaikutusmalleja. Tulokset julkaistiin Communications Physics -lehdessä tammikuussa 2025.
Väitöstutkimus ehdottaa uusia menetelmiä ihmisen aivoaktiivisuuden langattomaan mittaamiseen liikunnan aikana10.1.2025 11:28:04 EET | Tiedote
Tutkijatohtori Alessandra Giangrande ehdottaa väitöskirjassaan uusia teknologisia ratkaisuja aivoaktiivisuuden mittaamiseen ja tulkintaan, etenkin liikunnan aikana. Tutkimus tuotti arvokasta tietoa siitä, kuinka aivomittauksia voi suorittaa liikkumisen aikana ja myös laboratorioympäristön ulkopuolella. Tutkimus raivaa tietä innovatiivisille tutkimuslinjoille aivojen ja kehon vuorovaikutuksen mittaamiseksi luonnollisissa tilanteissa: urheilussa, kuntoutuksessa, diagnostiikassa, jne.
Yliopiston tutkimusprofiili vahvistuu – Suomen Akatemialta rahoitusta yli 6 miljoonaa euroa10.1.2025 10:05:00 EET | Tiedote
Suomen Akatemia on myöntänyt yliopistojen profiloitumisrahoitusta Jyväskylän yliopistolle 6 045 000 euroa vuosille 2025-2030 keskeisten tutkimusalojen kehittämiseen.
Väitös: Rentouttavaksi tarkoitettu somen selailu voikin lisätä uupumusta – tutkimus listaa ratkaisuja teknostressin lievittämiseen10.1.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Antti Hämäläisen väitöskirja tarkastelee vapaa-ajan teknologian käytön aiheuttamaa stressiä sekä siihen liittyviä hallintakeinoja keskittyen älypuhelimiin, sosiaaliseen mediaan ja digitaalisiin peleihin. Tutkimuksen mukaan teknostressin hallinta vaatii käyttäjältä sekä ennakoivia että reaktiivisia keinoja, esimerkiksi teknologiavapaita hetkiä ja keskustelua läheisten kanssa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme