Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu medialle: Vaikuttavampi sote – kohti kestävää hyvinvointia 24.1.2025 klo 9–12

Jaa

Kestävä hyvinvointi ja tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen vaatii sote-alalta entistä vaikuttavampia ratkaisuja. Mitä vaikuttavuudella tarkoitetaan? Miten voimme yhdessä lisätä vaikuttavuutta sosiaali- ja terveysalalla ja vastata tulevaisuuden haasteisiin?

Kestävä hyvinvointi ja tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen vaatii sote-alalta entistä vaikuttavampia ratkaisuja. Mitä vaikuttavuudella tarkoitetaan? Miten voimme yhdessä lisätä vaikuttavuutta sosiaali- ja terveysalalla ja vastata tulevaisuuden haasteisiin? Diakin järjestämä Vaikuttavampi sote – kohti kestävää hyvinvointia -seminaari tarjoaa erinomaisen alustan pohtia yhdessä sote-alan vaikuttavuuden lisäämistä ja tutkia, mitä vaikuttavuus merkitsee käytännössä. Se kokoaa sote-alan toimijat ja aiheesta kiinnostuneet pohtimaan, miten vaikuttavuutta voidaan lisätä sote-alalla.

Tule oppimaan alan huippuasiantuntijoilta, miten vaikuttavuutta voidaan edistää ja  arvioida sekä kuulemaan esimerkkejä vaikuttavista toimintamalleista ja käytänteistä sote-alalla. Seminaarissa pääset myös tutustumaan Diakin uuteen vaikuttavuusperustaiseen strategiaan.

Aika: pe 24.1.2025 klo 8.30–12
Paikka: Diakin Helsingin-kampus, Kyläsaarenkuja 2, tila 332 (3. kerros) ja striimaus. Tilaisuus tallennetaan. Seuraa striimiä Youtubessa.
Ilmoittautuminen: viestinta@diak.fi

Ohjelma

Tilaisuuden juontaa ja fasilitoi Diakin erityisasiantuntija Liisa Björklund.

8.30 Kahvitarjoilu ja ovet aukeavat

9.00 Tervetuloa –  Elina Juntunen, toimitusjohtaja-rehtori, Diakonia-ammattikorkeakoulu
9.05 Avaussanat – Paula Risikko, eduskunnan varapuhemies
9.10 Mitä vaikuttavuudella tarkoitetaan? – Minna Kivipelto, työelämäprofessori, JYU
9.40 Enemmän vaikuttavuutta yhteistyöllä – Ulla Nord, asiamies, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö
9.55 Keskustelua ja yleisökysymyksiä

10.15 Tauko

10.30 Vaikuttavuus ennaltaehkäisevässä työssä – Jari Taponen, vaikuttavuuden johtaja ja tutkija
10.45 Terveysalan vaikuttavuus – Paulus Torkki, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto
11.00 Arvoista vaikuttavuutta. Korkeakoulun yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Case Diak ja ZekkiPro – Elina Juntunen, toimitusjohtaja-rehtori, Reija Paananen, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Diakonia-ammattikorkeakoulu
11.20 Keskustelua ja yleisökysymyksiä
11.40 Päätössanat

12.00 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot: viestinta@diak.fi

Tervetuloa mukaan! Tilaisuus on kaikille avoin. 

Yhteyshenkilöt

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

ZekkiSuomi-tilannekuva: Nuorten hyvinvoinnissa nähtävissä pieniä valonpilkahduksia – itsetunnon haasteet jatkuvat20.1.2025 14:00:00 EET | Tiedote

Tuore ZekkiSuomi-raportti nostaa esiin sekä positiivisia että huolestuttavia piirteitä suomalaisten nuorten elämäntilanteesta. Nuoret ovat enimmäkseen tyytyväisiä perheeseensä ja asumisoloihinsa, mutta itsetuntoon ja vaikeuksien voittamiseen kaivataan edelleen tukea. Erityistä huomiota vaatii muunsukupuolisten nuorten hyvinvointi, joka on yhä muuta väestöä heikompi, vaikka se on hitaasti noussut vuodesta 2023.

Nuorten mielen hyvinvointi koulutuksessa ja työelämässä on yhteinen asiamme20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Mielihyvin duunissa -hankkeen politiikkasuositus julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa keskiviikkona 20.11.2024. Vanhempi tutkija Paula Rossi korostaa, että nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi tarvitaan lisää yhteisö- ja yhteiskunnan tason keinoja. ”Yksilön vastuun korostamisen sijaan tarvitsemme vaikuttavia toimenpiteitä yhteisöjen ja yhteiskunnan tasoilla, jotta nuoret voisivat hyvin koulussa ja työelämässä.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye