Kuinka selvitä tuskallisen migreenin kanssa?
WHO luokittelee migreenin yhdeksi toimintakykyä rajoittavimmista diagnooseista yhdessä psykoosin ja dementian kanssa. Silti migreenipotilas jää usein särkynsä kanssa yksin. Ruotsalaisen Celia Svedhemin omakohtainen uutuuskirja Pimeä huone pohtii, kuinka selvitä tuskallisen migreenin kanssa.
Miten voi elää mielekästä elämää kroonisen kivun kanssa? Miten se vaikuttaa läheisiin, identiteettiin ja elämänhaluun?
Ruotsalainen Celia Svedhem on pienten lasten äiti ja psykologi, joka saattoi oksentaa migreenikivultaan kesken työpäivän. Migreenin iskiessä hän vetäytyi pimeään huoneeseen aurinkolasit ja korvatulpat suojanaan, surren ettei pysty olemaan täysipainoisesti lastensa kanssa ja että joutuu taas jäämään pois töistä.
Pimeä huone -uutuuskirjassaan Svedhem selvittää, mitä lähes miljardia ihmistä kiusaavasta neurologisesta sairaudesta tiedetään – yllättävän vähän – ja kertoo, miten etsii apua kipuunsa. Sairastava Svedhem hakee lohtua kirjailijoista ja taiteilijoista, jotka ovat migreenistä huolimatta saaneet aikaan jotain suurta: Virginia Woolfista, Sigmund Freudista, Lewis Carrollista ja Salvador Dalísta. Monen työtä sairaus on inspiroinut, mutta niin kuin kirjailija Arne Dahl Svedhemille sanoo: kipu ei ole sen arvoista.
Svedhemin toipumismatka näyttää, kuinka sairaus vaikuttaa ihmiseen ja maailmaan hänen ympärillään. Voiko pimeän huoneen oven jonain päivänä avata ja astua ulos?
Celia Svedhem on ruotsalainen laillistettu psykologi ja kirjailija, joka kirjoittaa kirjallisuudesta ja psykologiasta ruotsalaisiin lehtiin.
Pimeä huone ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Rosanna Kempin lukemana äänikirjana. Teoksen on suomentanut Sirpa Parviainen.
Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxMarkkinointi- ja viestintäpäällikköOtava
Tietokirjat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Atena on osa Otava-konsernia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Atena
Kahden tohtorin uutuuskirja paljastaa, miten tulla hyväksi kuuntelijaksi ja kuinka välttyä pimeän kuuntelemisen sudenkuopilta23.1.2025 08:22:00 EET | Tiedote
Kuuntelemisen voima on suuri. Sillä voi rakentaa yhteyden, kerätä tietoa ja oppia asioita. Se on kuluton ja kaikille avoin voimavara. Siksi sen kehittämiseen kannattaa panostaa! Filosofian tohtorit Tuula-Riitta Välikoski ja Sanna Ala-Kortesmaa opastavat uutuuskirjassaan Kuuntelemisen voima, kuinka kehittyä kuuntelijana.
Holokausti ei ollut suoraviivainen suunnitelma9.1.2025 08:00:00 EET | Tiedote
27. tammikuuta vietetään holokaustin uhrien muistopäivää. Silloin tulee täyteen 80 vuotta Auschwitzin keskitys- ja tuhoamisleirin vapauttamisesta vuonna 1945. Professori Antero Holmilan asiantunteva tietokirja kääntää historiasta esiin näkökulmia ja tapahtumaketjuja, joiden tunnistaminen on välttämätöntä myös 2020-luvulla.
Atenan kevään kirjat ravistelevat, purkavat myyttejä ja jättävät mieleen jäljen1.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Atenan kevään 2025 kustannusohjelma on julkaistu. Terävien näkökulmien ja karheiden kertomusten ystäviä hemmotellaan nyt toinen toistaan kiinnostavammilla teoksilla, joista riittää pureksittavaa pitkäksi aikaa.
Tiedustelutrilogian päätösosa pureutuu Suomen kohtalonhetkiin7.10.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Mikko Porvalin kiitetty kaukopartiotrilogia on liittänyt kaukopartioiden ja tiedustelun merkityksen sodan laajempaan kuvaan. Trilogian viimeinen osa Viimeiseen asti vie lukijan kesän 1944 jättäytymis- ja laskuvarjopartioiden dramaattisiin vaiheisiin.
Hävytön, rouhea matka rahamaailman pimeään ytimeen26.9.2024 11:17:21 EEST | Tiedote
Rahaa kuin roskaa on kaunistelematon tositarina lähiön kasvatista, joka onnistui toteuttamaan unelmansa menestyneenä pankkiirina. Tavoitteeseensa päästyään hän ymmärsi olevansa mukana raadollisesta finanssipelistä, josta poisjääminen on miltei mahdotonta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme