Jyväskylän yliopisto

Tutkinnot 2024: Onnea yli 3 300:lle tutkinnon suorittaneelle!

Jaa

Jyväskylän yliopistosta valmistui vuonna 2024 yhteensä 3 321 tutkintoa: 1 768 maisteria, 1 422 kandidaattia ja 131 tohtoria.

Kaksi henkilöä hyppää ilmaan ulkona metsässä.

Tutkintojen määrä nousi edellisvuodesta, jolloin tutkintoja valmistui 3 055. Vuonna 2023 valmistui 1 593 maisteria, 1 310 kandidaattia, 151 tohtoria sekä yksi lisensiaatti.

- Valmistuneiden kandi- ja maisteritutkintojen lukumäärät ovat nousseet meillä jo useamman vuoden ajan ja upeasti ylitimme maistereiden osalta kolmelle vuodelle asetetun keskimääräisen tutkintotavoitteen. Haluan lämpimästi kiittää ja onnitella koko henkilöstöämme ja tietysti opiskelijoita, jotka ovat tehneet ison työn ja saavuttaneet tärkeän tavoitteensa, vararehtori Marja-Leena Laakso sanoo.

- Tohtoritutkintojen osalta on tyypillistä, että vuosittaista vaihtelua esiintyy. Vararehtori Kaisa Miettisen johdolla on lähdetty tekemään hienoa työtä tohtorikoulutuksemme rakenteiden sekä prosessien uudistamiseksi.

- Uuden strategiamme myötä työmme jatkuu, jotta tutkinto-ohjelmamme ovat entistä vetovoimaisempia, kykymme seurata ja tukea opiskelijoita opintojen edistämisessä entistä laadukkaampaa ja opiskelijoiden näkymät tulevaisuuden työelämään nykyistä vahvemmat.  Meillä on siis kaikki edellytykset odottaa hienoa tulosta myös tulevina vuosina, jolloin opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovitut tutkintotavoitteemme nousevat, Laakso kertoo.

Tohtorintutkintoja valmistui eniten humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa ja matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa, molemmissa 34 tutkintoa.  Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa tutkintoja valmistui 25, liikuntatieteellisessä tiedekunnassa 14, informaatioteknologian tiedekunnassa 12 ja kauppakorkeakoulussa 12. 

Maisterintutkintoja valmistui eniten kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa (441). Humanistis-yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta valmistui 378 maisteria, informaatioteknologian tiedekunnasta 292 ja liikuntatieteellisestä tiedekunnasta 242. Kauppakorkeakoulusta valmistui 230 maisteria ja matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta 185 maisteria.

Jyväskylän yliopiston opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovitut tutkintotavoitteet vuosille 2021–2024 ovat keskimäärin 1 731 maisteria ja 150 tohtoria vuodessa. Kandidaatintutkintojen keskiarvotavoite on 1 460 tutkintoa.

Lisätietoja:
Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto edistää maahanmuuttaneiden pääsyä yliopisto-opintoihin27.1.2025 15:19:51 EET | Tiedote

Maahanmuuttaneet ovat aliedustettuina kielellisesti vaativissa ja korkeakoulutusta edellyttävissä asiantuntijatehtävissä. Tähän mennessä opiskelijoita on houkuteltu ulkomailta yliopistojen englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin, mutta maassa jo olevien maahanmuuttaneiden potentiaali on jäänyt hyödyntämättä. Julkisessa keskustelussa on keskitytty ratkaisujen sijaan ongelmiin, kuten kielitaidon puutteisiin.

Saavatko aktiivisuusranneke tai muut sovellukset meidät liikkumaan? Tutkimus osoitti etäteknologian hyödyt erityisesti kuntoutuksessa24.1.2025 07:00:00 EET | Tiedote

Sanna Säteri tutki väitöskirjassaan vaikuttaako liikunnan lisäämiseen tarkoitettu etäteknologia, esimerkiksi aktiivisuusranneke tai älypuhelinsovellus, fyysisen aktiivisuuden määrään aikuisilla. Fyysinen aktiivisuus on keskeinen tekijä terveyden ylläpitämisessä sekä sairauksien hoidossa, ja nopeasti kehittyvästä teknologiatarjonnasta on pyritty löytämään ratkaisuja sen lisäämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye