Vuoden Restonomi 2024 on keittiömestari Aleksi Lukka
Turkulaisen ravintola Smörin keittiömestari Aleksi Lukka on järjestyksessään 25. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Haagan restonomikampuksen opiskelijayhdistyksen Pore ry:n vuosijuhlassa lauantaina 25.1.2025.

Vuoden Restonomi -palkinto on kunniamaininta Haaga-Heliasta valmistuneelle restonomille, joka on innovatiivisuudellaan ja esimerkillisyydellään viitoittanut tietä tuleville restonomeille. Valinnan tekee Haagan Restonomit, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan restonomikampukselta valmistuneiden restonomien taustayhteisö.
Aleksi Lukka on nouseva nuoren polven keittiömestari, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on saavuttaa Michelin-tähti vetämälleen ravintola Smörille. Lukka on valmistunut Haaga-Helian ruokatuotannon johtamisen koulutuksesta restonomiksi vuonna 2021. Masterchef Pro -kilpailun hän voitti vuonna 2023.
Vuoden Restonomi -kunniamaininnan aiemmin saaneita henkilöitä ovat mm. CMB ravintoloiden toimitusjohtaja Anders Löfman, Pamplemousse matkatoimiston Heidi Kilpiä, Tapahtumahotelli Huoneen perustaja ja omistaja Evon Blomstedt, ravintoloitsija Ville Relander sekä Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.
Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiKuvat

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, majoitus-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Nyt rakennetaan luksusmatkailun osaamisverkostoa Uudellemaalle14.4.2025 12:59:13 EEST | Tiedote
Suomessa vierailee yhä enemmän vaativia matkailijoita, jotka odottavat laadukkaita asiakaskohtaamisia. Saumaton ja tasalaatuinen luksusmatkailun asiakaspolku syntyy yritysten yhteisestä ymmärryksestä ja laadun määrittämisestä.
Haaga-Helia käynnistää matkustamohenkilökunnan koulutuksen – tavoitteena vastata ilmailualan kasvavaan rekrytointitarpeeseen10.4.2025 11:30:12 EEST | Tiedote
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu laajentaa ilmailualan koulutustarjontaansa käynnistämällä Cabin Crew Initial Training Course -koulutuksen.
Suomen parasta B2B-myyjää etsitään jälleen – Best Seller Competition -finaali 10.4. Haaga-Heliassa9.4.2025 15:09:07 EEST | Tiedote
Suomen suurin korkeakouluopiskelijoiden myyntikilpailu haastaa opiskelijat näyttämään taitonsa. Mukana on tänä vuonna lukuisa joukko yrityksiä, ja kilpailijoita on ennätyksellisesti seitsemästä eri ammattikorkeakoulusta.
Is the future led by an algorithm? – Haaga-Helia studies the role of AI in working life4.4.2025 09:15:00 EEST | Tiedote
Haaga-Helia has received funding for two projects focusing on human-driven artificial intelligence. The projects will develop the AI skills of experts and explore the role of AI in leadership. It is a topic that will raise debate and shape the future of working life.
Johtaako tulevaisuudessa algoritmi? – Haaga-Helia tutkii tekoälyn roolia työelämässä3.4.2025 09:52:44 EEST | Tiedote
Haaga-Helian kaksi ihmislähtöiseen tekoälyyn keskittyvää hanketta on saanut rahoituksen. Hankkeissa kehitetään asiantuntijoiden tekoälytaitoja sekä tutkitaan tekoälyn roolia johtamisessa. Kyseessä on aihe, joka herättää keskustelua ja muokkaa työelämän tulevaisuutta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme