Ravintola Maxill juhlii syntymäpäiviään Michelin-kokki Filip Langhoffin teemamenulla

Jaa

Kun ravintolan toiminta on jatkunut yli 30 vuotta samalla nimellä, samassa liikepaikassa ja samalla konseptilla, on juhlan paikka!

Ravintola sisältä.
Ravintola sisältä.

Vuonna 1992 eteläiseen Helsinkiin, Korkeavuoren- ja Jääkärinkatujen kulmaan perustetun Maxillin ravintoloitsijana on toiminut vuodesta 1997 Alexander Gullichsen, joka juhlii ravintolan syntymäpäivien ohella 30 vuotta kestänyttä uraansa ravintola-alalla.
Lähes alusta asti mukana on ollut osakas ja ravintolapäällikkö André Ahlbäck, joka vastaa ravintolan päivittäisestä toiminnasta.
”Syntymäpäivä on tärkeä virstanpylväs ravintolalle, mutta meillä Maxillissa pienikin arkinen tekosyy on hyvä syy juhlia”, miehet toteavat.

Kaksikon johdolla ravintolan suurten maisemaikkunoiden reunustamasta ravintolahuoneistosta on kehkeytynyt eteläisen Helsingin olohuone, bistroklassikko, jonne voi tulla niin nopealle oluelle kuin pitkän kaavan mukaiselle juhlaillalliselle.

”Maxill on korttelibistro, jota leimaavat laatu ja tyylikäs ajattomuus. Tämä näkyy sekä ruokalistalla että sisustuksessa. Liikeideamme on, että mikään ei muutu”, Alexander Gullichsen luonnehtii.

Helmikuussa ravintolassa on tarjolla neljän ruokalajin juhlamenu, jonka on suunnitellut vieraileva gastronominen konsultti, Michelin-tähditetty keittiömestari ja Bocuse d’Or -edustaja Filip Langhoff yhdessä Maxillin keittiömestarin Marlon Ruedan kanssa.

Menun avaa juhlava hummerikeitto, jonka jälkeen nautitaan maalaispateeta. Pääruokana on samppanjakastikkeella aateloitua sinipallasta, ja kokonaisuuden päättää itseoikeutetusti crème brûlée, joka on ollut ruokalistalla ravintolan avaamisesta lähtien.

”Meillä on asiakkaita, jotka pistäytyvät baariin syömään pelkän crème brûléen eikä muuta – se on Maxillissa täysin sallittua”, Gullichsen kertoo.

Gullichsenin mukaan kokeneen Filip Langhoffin pestaaminen tiimin mentoriksi ja sparraajaksi on investointi laatuun. Vierailu on ollut koko henkilökunnalle innostava. Juhlamenun lisäksi Langhoff on vielä mukana suunnittelemassa Maxillin seuraavaa ruokalistaa. Tämän jälkeen hän siirtyy oman uuden projektinsa pariin – kesäbistro Segel avaa toukokuussa Hangossa.

”Kun lukee lähes päivittäin uutisia ravintola-alan ahdingosta, voimme kiitollisin mielin ja onnekkaina juhlia syntymäpäiväämme. Menu on omistettu rakkaille kantavieraillemme, jotka käyvät uskollisesti ja jokainen omalla tavallaan tekevät Maxillin hengen”, Gullichsen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alexander Gullichsen
puh. 045 670 9801
email. rafla.maxill@gmail.com
www.maxill.fi

Kuvapyynnöt:
Tuomas Tanttu
tuomas@alexanderplats.fi

Kuvat

Kuvassa vasemmalla Maxillin keittiömestari Marlon Rueda ja oikealla Michelin-kokki Filip Langhoff.
Kuvassa vasemmalla Maxillin keittiömestari Marlon Rueda ja oikealla Michelin-kokki Filip Langhoff.
Lataa
Lataa
Lataa
Ravintola sisältä.
Ravintola sisältä.
Lataa
Lataa

Linkit

Helsinkiläinen korttelibistro vuodesta 1992

Maxill tunnetaan ravintolana, jonka leppoisa ilmapiiri on sekä keittiön että uskollisen asiakaskunnan ansiota. À la carte-lista perustuu kansainväliseen keittiöön ja vaikutteita saadaan eniten Ranskasta, Italiasta ja Skandinaviasta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Maxill

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye