Finanssiala ry

Mitä tekee data-analyytikko? Miten opiskella vakuutustutkijaksi? – Uudet finanssialalle.fi-sivut esittelevät finanssialan työtehtäviä ja opiskelumahdollisuuksia

Jaa
  • Uudistuneet finanssialalle.fi-sivut on julkaistu.
  • Sivusto tarjoaa finanssialasta kiinnostuneille muun muassa uratarinoita, suoran väylän yhtiöiden työnhakusivustoille, finanssialan perustietopaketin ja tietoa FinanssiAkatemia-yhteistyöverkostosta.
  • Uratarinoissa finanssiyhtiöiden työntekijät kertovat, millaisia erilaisia työnkuvia alalla on, kuten data-analyytikko, eläkeneuvontapäällikkö ja rahastonhoitaja.

Finanssialalle.fi-sivusto on kokenut kauan odotetun päivityksen. Sivut vastaavat nyt paremmin finanssialasta kiinnostuneiden käyttäjien tarpeita – niiltä löytyy paljon alaan liittyvää tietoa tiiviissä ja kiinnostavassa muodossa.

Sivusto on tarkoitettu erityisesti tulevaa opiskelupaikkaansa tai uutta uraa pohtiville.

”Finanssialalla on valtava määrä erilaisia työtehtäviä, kaikki eivät suinkaan ole ekonomeja tai juristeja. Finanssialalla työskentelee esimerkiksi somelähettiläitä, tekoälykuiskaajia ja vakuutusmatemaatikkoja”, kertoo Finanssiala ry:n (FA) kehitysjohtaja Katja Repo.

Sivusto tarjoaa katsauksen monipuolisen finanssialan mahdollisuuksiin. Finanssialalle.fi-sivustolla lukija saa kurkistaa uratarinoiden kautta alan vastuullisiin ja monenlaisiin töihin.

Finanssiyhtiöiden työntekijät kertovat uratarinat-osiossa työtehtävistään, opiskelutaustoistaan ja polustaan töihin finanssialalle. Uratarinat vievät lukijat tutustumaan muun muassa kirjanpitäjän, data-analyytikon, varatoimitusjohtajan sekä moninaisuus- ja inkluusioasiantuntijan mielenkiintoisin työtehtäviin.

Avoimia työpaikkoja ja koulutuspolkuja

Sivulle on koottu yhteen suorat linkit Finanssiala ry:n jäsenyhtiöiden työnhakusivustoille, jotta alan tehtäviin tutustuminen ja avoimiin paikkoihin hakeminen olisi mahdollisimman helppoa. Alalla on tälläkin hetkellä useita avoimia työpaikkoja monenlaisille osaajille. Kenties juuri sinä olet alamme tulevaisuuden tekijä?

Koulutuspolut -osiossa kerrotaan, miten voit opiskella finanssialalle. Mahdollisuuksia on monia. Kouluttautua voi toisen asteen opinnoissa, korkeakoulussa tai täydennyskoulutuksessa työn ohessa. 

Sivustolta löytyy myös finanssialan perusteet -oppimateriaali, joka on vapaasti niin oppilaitosten kuin yksittäisten finanssialasta kiinnostuneiden hyödynnettävissä. Materiaalin joukossa on myös testejä, joiden avulla voi testata oman osaamisensa.

Sivustolla on mahdollisuus tutustua finanssialan työnantajien ja oppilaitosten FinanssiAkatemia-yhteistyöverkostoon, jonka tehtävänä on varmistaa, että työelämän tarpeet otetaan huomioon alan opinnoissa.

Tutustu päivitettyihin finanssialalle.fi-sivuihin ja vinkkaa niistä myös kavereille!

Finanssialalle.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa julkaisijasta Finanssiala ry

Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4240
http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

EU-komissio tarttuu toimeen ylitsepursuavan sääntelyn hillitsemiseksi – laahaako Suomi perässä?31.1.2025 11:25:23 EET | Tiedote

EU-komissio esittää useita kannatettavia muutoksia EU-sääntelyn yksinkertaistamiseen. Se on keskeinen keino kilpailukyvyn parantamiseksi. Sääntelyn tarkastelu on välttämätöntä, jotta EU pärjää kilpailussa ja pystyy täysipainoisesti hyödyntämään vihreän siirtymän ja digitalisaation luomat mahdollisuudet. Tarkastelua kaipaavia sääntelykokonaisuuksia ovat kestävän rahoituksen säännösten lisäksi muun muassa sijoittajansuojasääntely ja finanssialan dataa sääntelevä FIDA. Suomessa rahoitusmarkkinasääntelyn kokonaistarkastelu ei ole edennyt, vaikka se on kirjattu hallitusohjelmaan. EU näyttäytyy paljon aktiivisempana talouskasvun ja kilpailukyvyn edistäjänä kuin Suomi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye