Wolfcom

Muhkun comeback: Vaasan tuo hittisämpylän takaisin

Jaa

Vaasan on tuonut kauppoihin uuden, entistä ehomman version 2000-luvun taitteen kaivatusta hittituotteesta, Vaasan Muhku -sämpylästä. Alun perin vuonna 2002 lanseerattu Muhku valloitti nopeasti suomalaisten sydämet ja mullisti kauppojen sämpylävalikoiman. Nyt, yli 20 vuotta myöhemmin, Vaasan Muhku palaa kahdella uutuusversiolla, valmiina hurmaamaan uuden sukupolven leivänsyöjät. Uuden tulemisen myötä Muhku kumartaa 2000-luvun alun ruoka- ja populaarikulttuurille, ja siksi lanseerauksen tukena kuullaan 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Daruden miksaus Vaasanin omasta tunnuskappaleesta.

Alun perin vuonna 2002 lanseerattu Muhku valloitti suomalaisten sydämet ja mullisti kauppojen sämpylävalikoiman. Nyt, yli 20 vuotta myöhemmin, Vaasan Muhku palaa entistä ehompana takaisin ja on valmiina hurmaamaan uuden sukupolven leivänsyöjät. Vasemmalla Muhku 2000-luvun alusta, oikealla uusi vuoden 2025 versio. Kuva: Vaasan.
Alun perin vuonna 2002 lanseerattu Muhku valloitti suomalaisten sydämet ja mullisti kauppojen sämpylävalikoiman. Nyt, yli 20 vuotta myöhemmin, Vaasan Muhku palaa entistä ehompana takaisin ja on valmiina hurmaamaan uuden sukupolven leivänsyöjät. Vasemmalla Muhku 2000-luvun alusta, oikealla uusi vuoden 2025 versio. Kuva: Vaasan.

Helmikuun alussa kauppoihin palaava Vaasan Muhku vastaa nykykuluttajien toiveisiin: koko perheen sämpylöissä korostuvat herkullinen maku ja pehmeys, ja ne on pakattu pienempään, neljän sämpylän pussiin. Makuvaihtoehdot ovat Vaasan Muhku Kauraisa sämpylä ja Vaasan Muhku Pottuisa sämpylä.

”Muhku oli aikanaan todellinen innovaatio, joka paitsi mullisti suomalaisten leipäkorit myös nosti Vaasanin markkinajohtajan asemaan. Pakatuissa sämpylöissä ei ole Muhkun jälkeen tapahtunut vastaavaa mullistusta, joten uskomme, että Muhkun uusi tuleminen piristää koko sämpylähyllyä ja houkuttelee aivan uusia leivänsyöjiä sämpylöiden pariin”, iloitsee Senior Category Manager Mikko Kaijansinkko Vaasanilta.

Päivitetty resepti ja moderni pakkaus

Muhkun paluussa nostalgia yhdistyy moderniin leivontateknologiaan. Vantaalla kotimaisesta viljasta leivotut sämpylät saavat makunsa lempeästä kaurasta ja mehevästä perunasta, ja niiden reseptiä ja leivontatekniikkaa on kehitetty vastaamaan nykykuluttajien tottumuksiin. Uuden ilmatäytteisen pussin ansiosta Muhku säilyttää muhkean muotonsa ja pehmeän, tuoreen koostumuksensa koko matkan leipomolta kotiin. Pieni, neljän sämpylän pakkaus auttaa myös vähentämään leipähävikkiä kotona.

Nollarinostalgiaa ja Darude

Muhkun paluun tuomaa 2000-luvun alun nostalgista fiilistä nostattaa osaltaan myös Muhkun mainosfilmissä cameo-roolissa nähtävä Darude. Elektronisen tanssimusiikin suurin suomalaislegenda on myös miksannut uuden version Vaasanin Siinä maistuu hyvä -tunnuskappaleesta, jonka voi kuunnella täältä.

”Nollarin paluu näkyy nyt kaikkialla sisustuksesta muotiin ja musiikkiin. Kukapa veisi tunnuskappaleemme aikakauden tunnelmiin paremmin kuin legendaarinen Darude. Hän on nollarin äänimaailman ikoni, ja Sandstorm on tänäkin päivänä kaikkien aikojen kuunnelluin suomalainen kappale”, hehkuttaa Marketing Strategist Katja Willberg Vaasanilta.

Jo neljännesuosisadan ajan maailman tunnetuimpiin suomalaisiin kuulunut Darude juhlistaa tänä vuonna kansainvälistä taiteilijauraansa laajalla maailmankiertueella. Storm 25 -kiertue starttaa maaliskuun lopussa Australiasta ja Uudesta-Seelannista.

”Vaasanin idea tuoda 2000-luvun alun hitti takaisin leipähyllyihin oli innostava lähtökohta yhteistyölle – etenkin, kun itsekin aloitan keväällä Storm 25 -maailmankiertueen, jonka keikoilla soi vanhoja biisejäni uusina versioina. Vaasanin oma tunnuskappale on alunperinkin hauska idea, ja ennen minua sitä ovat versioineet Vesa-Matti Loiri ja Robin. Pääsin siis hyvään seuraan ja uskon, että 2000-luvun alun klubikansa löytää helposti tutut vibat sekä biisistä että leivästä”, Darude fiilistelee.

Kaksi makuvarianttia kaupoissa

Kaivattu Muhku on nyt palannut kauppojen hyllyille, ja valittavissa on kaksi herkullista vaihtoehtoa: Vaasan Muhku Kauraisa sämpylä ja Vaasan Muhku Pottuisa sämpylä.

Vaasan Muhku Kauraisa sämpylä, ainesosat
VEHNÄJAUHO, vesi, TÄYSJYVÄKAURA (jyvä, jauho), VEHNÄGLUTEENI, hiiva, VEHNÄRASKIJAUHE, jodioitu suola, kasviöljy (rypsi, rapsi), emulgointiaine (E 471, E 481), säilöntäaine (sorbiinihappo) ja jauhonparanne (askorbiinihappo).

Täysjyväkauraa 19 % leivän viljasta ja 12 % leivän painosta.

Vaasan Muhku Pottuisa sämpylä, ainesosat
VEHNÄJAUHO, vesi, perunahiutale (EU) 7,0 %, hiiva, TÄYSJYVÄRUISJAUHO, sokeri,
VEHNÄGLUTEENI, VEHNÄRASKIJAUHE, jodioitu suola, kasviöljy (rypsi, rapsi), emulgointiaine (E471, E 481), säilöntäaine (sorbiinihappo) ja jauhonparanne (askorbiinihappo).

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anni Pyykkö, Vaasan Oy, Viestintäpäällikkö, 040 826 8254, anni.pyykko@vaasan.com

Kuvat

Helmikuun alussa kauppoihin palaava Vaasan Muhku vastaa nykykuluttajien toiveisiin: koko perheen sämpylöissä korostuvat herkullinen maku ja pehmeys, ja ne on pakattu pienempään, neljän sämpylän pussiin. Kuvassa Vaasan Muhku Pottuisa sämpylä.
Helmikuun alussa kauppoihin palaava Vaasan Muhku vastaa nykykuluttajien toiveisiin: koko perheen sämpylöissä korostuvat herkullinen maku ja pehmeys, ja ne on pakattu pienempään, neljän sämpylän pussiin. Kuvassa Vaasan Muhku Pottuisa sämpylä.
Lataa
Vaasan Muhku Kauraisa sämpylä
Vaasan Muhku Kauraisa sämpylä
Lataa
Vantaalla kotimaisesta viljasta leivotut sämpylät saavat makunsa lempeästä kaurasta ja mehevästä perunasta, ja niiden reseptiä ja leivontatekniikkaa on kehitetty vastaamaan nykykuluttajien tottumuksiin.
Vantaalla kotimaisesta viljasta leivotut sämpylät saavat makunsa lempeästä kaurasta ja mehevästä perunasta, ja niiden reseptiä ja leivontatekniikkaa on kehitetty vastaamaan nykykuluttajien tottumuksiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Korjaus: Suomen tislaajat vauhdittavat pohjoista EU-alkuperämerkintää Kuusikko-viskillä28.1.2025 12:31:04 EET | Tiedote

Korjaus aiemman tiedotteen kuvatekstiin. Oikea järjestys vasemmalta: Kalle Valkonen, Kai Kilpinen, Asko Ryynänen, Jarkko Nikkanen, Marttaleena Ruohomaa ja Anssi Pyysing. Suomalaiset viskituottajat ovat yhdessä muiden Pohjoismaisten tislaamojen kanssa panneet alulle hankkeen, jonka tavoitteena on saada pohjoismaiselle viskille EU:n maantieteellinen alkuperämerkintä (GI). Viskimaailmassa vain Skotlantia, Irlantia, Yhdysvaltoja, Japania ja Kanadaa pidetään omina maantieteellisinä alueinaan, kun kaikki muut tuotantoalueet luokitellaan yleensä World Whiskies -luokkaan. Hankkeen edistämiseksi Suomen parhaat viskintuottajat ovat tehneet Kuusikko Whisky -yhteispullotteen, joka on huolella valittu sekoitus kuuden tislaamon lippulaivaviskeistä.

Suomen tislaajat vauhdittavat pohjoista EU-alkuperämerkintää Kuusikko-viskillä28.1.2025 09:38:48 EET | Tiedote

Suomalaiset viskituottajat ovat yhdessä muiden Pohjoismaisten tislaamojen kanssa panneet alulle hankkeen, jonka tavoitteena on saada pohjoismaiselle viskille EU:n maantieteellinen alkuperämerkintä (GI). Viskimaailmassa vain Skotlantia, Irlantia, Yhdysvaltoja, Japania ja Kanadaa pidetään omina maantieteellisinä alueinaan, kun kaikki muut tuotantoalueet luokitellaan yleensä World Whiskies -luokkaan. Hankkeen edistämiseksi Suomen parhaat viskintuottajat ovat tehneet Kuusikko Whisky -yhteispullotteen, joka on huolella valittu sekoitus kuuden tislaamon lippulaivaviskeistä.

Viro: Vuoden kansainvälinen matkailukohde ja muutenkin hyvä maa17.1.2025 11:09:30 EET | Tiedote

Virolla on matkakohteena erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Vuonna 2024 suomalaiset tekivät suosikkimatkakohteeseensa edellisvuoteen verrattuna yli 55 000 matkaa enemmän. Yhteensä suomalaiset tekivät Viroon 1,8 miljoonaa laivamatkaa ja kokonaiskasvu Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä oli edellisvuoteen verrattuna 3 %. Hotelliyöpymisiä suomalaisilta kertyi Virossa yli 1,2 miljoonaa. Viro nousi myös maailman kymmenen parhaan maan joukkoon Good Country -indeksissä, mikä osoittaa, että Viro, sen kansalaiset ja yhteiskunta välittävät ympäristöstään ja panostavat merkittävästi myös maailman hyvinvointiin eri aloilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye