Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keskiuusimaalaisten arjen turvallisuuteen ja hyvinvointiin panostetaan yhteistyöllä

Jaa

Keski-Uudenmaan alueellisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä on sopinut yhteisistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen painopisteistä vuodelle 2025.  Painopisteissä korostuvat arjen turvallisuus, työ- ja toimintakyvyn edistäminen sekä mielen hyvinvointi.

Kuvituskuva

Keskiuusimaalaisten hyvinvointi on Keusoten ja muiden alueen toimijoiden yhteinen tavoite, johon halutaan panostaa vahvalla yhteistyöllä. Yhteistyön vahvistamiseksi Keski-Uudenmaan alueellinen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmä (hyte-ryhmä) on valinnut vuoden 2025 yhteisiksi painopisteiksi alueen arjen turvallisuuden edistämisen, osallisuuden vahvistamisen, liikkumisen lisäämisen sekä mielen ja hyvinvoinnin vahvistamisen. 

– Mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa korostuu erityisesti työikäisen väestön työ- ja toimintakyvyn edistäminen. Tämä vahvistaa myös alueellisen TE-uudistuksen toimeenpanoa ja onnistumista uudelleen rakentuvilla yhdyspinnoilla, Keusoten integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä kertoo.

Alueelliseen hyte-ryhmään kuuluvat Keusoten ja kuntien edustajat sekä järjestöneuvottelukunnan, HUSin, oppilaitosten, seurakunnan ja muiden toimijoiden edustajia. 

Yhteisistä tavoitteista on etua kaikille

Keusote, kunnat ja mm. järjestöneuvottelukunta panostavat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen painopisteisiin erityisesti aktiivisella yhdyspintatyöllä. Yhdyspintatyön onnistumista edesauttavat hyvät rakenteet ja yhteinen tilannekuva.  

– Yhdyspintatyöhön kiinnitytään yhteisten tavoitteiden kautta, jotka tuottavat toimijoille yhteistä etua ja edistävät samalla itse kunkin toimijan omia tavoitteita. Myös asukkaiden etu on alueellinen tiivis yhteistyö ja ehjät palvelupolut eri toimijoiden välillä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lisäksi yhteisiä tavoitteita, toimenpiteitä ja rakenteita kehitetään myös mm. varautumisessa ja valmiudessa, ikääntyneiden asumisen kehittämisessä ja ehkäisevässä työssä ylipäätään, kuten vaikkapa nuorten ehkäisevässä päihde- ja riippuvuustyössä, Kariniemi-Örmälä kuvailee yhteistyötä. 

Keusote (ml. pelastuslaitos), kunnat, HUS, järjestöt ja muut toimijat päivittävät yhdessä alueellisen hyvinvointisuunnitelman seuraavalle valtuustokaudelle. Tavoitteena on laatia suunnitelma, joka tukee eri toimijoiden työtä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi ja johon on laadittu myös yhdessä sovitut mittarit suunnitelman toteutumisen seurantaan. 

– Kaikkien toimijoiden yhteinen tahtotila on, että hyvinvointisuunnitelma laaditaan laajassa yhteistyössä. Asukkaiden osallisuus on osa tätä kokonaisuutta. Tätä varten järjestetään erikseen työpajoja ja tapaamisia, mutta myös osallistutaan muiden toimijoiden järjestämiin tilaisuuksiin yhdessä tekemisen varmistamiseksi. Valmisteleva taho työssä on alueellinen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmä. Hyvinvointisuunnitelman on tarkoitus olla valmis vuoden 2025 loppuun mennessä, kertoo johtava asiantuntija Tero Seitsonen, joka koordinoi suunnitelman valmistelua. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Kariniemi-Örmälä. integraatiojohtaja
p. 050 497 2558, kristiina.kariniemi-ormala@keusote.fi

Tero Seitsonen, johtava asiantuntija
p. 050 497 2554, tero.seitsonen@keusote.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye