Vapriikki

Vapriikissa opitaan shakista luennolla ja kerhossa

Jaa

Suomen Pelimuseo Vapriikissa tarjoaa maaliskuussa shakkioppia. Kansainvälinen shakkimestari Mika Karttunen johdattelee shakkiajatteluun luennolla Vapriikissa perjantaina 7.3. ja 14.3. klo 15.30. Aloittelijoille suunnattu shakkikerho kokoontuu Vapriikissa perjantaisin 21.3.–11.4. klo 15.30. Luennolle ja kerhoon on vapaa pääsy.

Alt text: Lapsi ja aikuinen pelaavat shakkia luokkahuoneessa yhdessä useiden muiden osallistujien kanssa.
Shakki kiinnostaa nyt kaikenikäisiä. Vapriikki tarjoaa opetusta pelin saloihin shakkimestarin johdolla maalis-huhtikuussa. reetta Lepistö/Vapriikin kuva-arkisto

Kaksiosaisen luentosarjan aikana shakkimestari Mika Karttunen tuo esille shakissa tarvittavan ajattelun monipuolisuutta erilaisissa päätöksentekotilanteissa, eli esittelee shakkiajattelun työkaluja. Vastaavia käytämme myös arkielämässä joko tietoisesti tai tiedostamatta. Shakissa – aivan kuin elämässä – on tilanteita, jotka vaativat erilaista lähestymistapaa. Luennoilla annetaan myös esimerkkejä shakin päätöstilanteista ja verrataan niitä arkielämän tilanteisiin, joissa on samankaltainen päätöksenteon asetelma. Luennot on suunnattu pääasiassa aikuisyleisölle, mutta kaikki shakista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Mikäli shakki kiinnostelee, mutta taidot ovat vielä hukassa, voi tulla mukaan aloittelijoille suunnattuun shakkikerhoon. Myös pidempään pelanneet shakin ystävät saavat hyviä vinkkejä seuraaviin siirtoihin.  Kerho kokoontuu Vapriikissa perjantaisin 21.3.–11.4. klo 15.30. Ohjaajana toimii kansainvälinen shakkimestari Mika Karttunen. Kerhotapaamiset ovat maksuttomia.

Luennot: Shakkiajattelu arkielämässä osat 1&2 pe 7.3.2025 15.30 ja 14.3.2025 15.30 
Aloittelijoiden shakkikerho pe 21.3.–11.4. klo 15.30.

Vapaa pääsy. Luennot ja kerho pidetään kokoustila Raudassa, Vapriikin toisessa kerroksessa.

Yhteyshenkilöt

Tutkija Outi Penninkangas
050 341 3262
outi.penninkangas@tampere.fi

Kuvat

Alt text: Lapsi ja aikuinen pelaavat shakkia luokkahuoneessa yhdessä useiden muiden osallistujien kanssa.
Shakki kiinnostaa nyt kaikenikäisiä. Vapriikki tarjoaa opetusta pelin saloihin shakkimestarin johdolla maalis-huhtikuussa.
reetta Lepistö/Vapriikin kuva-arkisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Museoiden yö järjestetään Tampereella 17.5.10.4.2025 09:32:44 EEST | Tiedote

Yksi lippu - monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 30 kohdetta ja yli 100 ohjelmanumeroa! Museoiden yötä vietetään jälleen keväisenä kaupunkijuhlana. Jo kuudettatoista kertaa järjestettävä Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 17.5. Ohjelma starttaa kello 18 ja useimmat kohteet ovat avoinna aina keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.

Vapriikissa kuullaan Pirkanmaan arkeologisista tutkimuksista1.4.2025 13:08:25 EEST | Tiedote

Pirkanmaan maakuntamuseo kutsuu jälleen kaikkia aiheesta kiinnostuneita kuulemaan uutisia Pirkanmaan arkeologisista tutkimuksista. Pirkanmaan alta -seminaari järjestetään lauantaina 5.4.2025 klo 12–16 Vapriikin auditoriossa. Tällä kertaa aiheina on muun muassa arkeologisten metodien käyttö rikostutkimuksessa (Forensic archaeology), Urjalan metallinetsintälöydöt ja historiallisen Sastamalan Laidetien arkeologiset tutkimukset. Seminaariin on vapaa pääsy.

Tuore suomalaistutkimus paljastaa: keskiajalla imetettiin pidempään – 1800-luvulla vieroitus maidosta alkoi jo yksivuotiaana31.3.2025 10:27:23 EEST | Tiedote

Museokeskus Vapriikin vuonna 2022 käynnistämä tutkimushanke on tuottanut uutta tietoa pikkulasten ravitsemuksesta ja imetyskäytännöistä keskiajan ja uuden ajan alun Suomessa. FT Tiina Väreen ja Vapriikin tutkija, bioarkeologian dosentti Ulla Nordforsin tutkimuksessa selvitettiin Pälkäneen Rauniokirkolta löydettyjen, 1200–1800-luvuilla eläneiden yksilöiden varhaisia ruokavalioita hampaiden isotooppianalyysin avulla. Tutkimus on julkaistu kansainvälisessä vertaisarvioidussa tiedelehdessä Journal of Archaeological Science: Reports.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye