Ravintola-alan henkilöstöpalveluyritykset yhdistyivät - tavoitteena rakentaa houkuttelevia urapolkuja ravintola-alan osaajille
Tamperelaiset henkilöstöalan yritykset Staffy Oy ja Ahkera Henkilöstöpalvelut Oy yhdistivät voimansa. Hotelli- ja ravintola-alan työntekijöitä Pirkanmaalla ja pohjoisen hiihtokeskuksissa työllistävien yhtiöiden toiminta jatkuu Ahkera Henkilöstöpalvelun nimellä.

Staffyn ja Ahkeran toiminta alkoi ravintola-alan yritysten sisäisenä henkilöstöpoolina vuonna 2021. Neljässä vuodessa kumpikin yhtiö on kasvanut markkinaehtoiseksi ravintolatyöntekijöiden henkilöstöpalveluksi. Yhtiöiden palveluksessa työskentelee yhteensä yli 550 ravintolatyöntekijää pääasiassa Pirkanmaalla, pohjoisen hiihtokeskuksissa ja saariston ravintoloissa.
Ajatus voimien yhdistämisestä ei syntynyt yhdessä yössä, vaan sitä on kypsytelty vähitellen.
”Yhdistyminen mahdollistaa entistäkin laajemmat työllistymismahdollisuudet ravintola-alan osaajille. Luonnollisesti tavoittelemme synergiaetuja esimerkiksi hallinnollisissa tehtävissä, mutta ennen kaikkea haluamme kasvaa ja kehittyä Staffyn ja Ahkeran vahvuuksia yhdistämällä”, sanoo Pilvi Helanterä, toimitusjohtaja, Ahkera Henkilöstöpalvelut Oy.
Helanterä jatkaa Ahkera Henkilöstöpalvelun toimitusjohtajana. Sekä Staffyn että Ahkera Henkilöstöpalvelun koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.
Ahkera Henkilöstöpalvelu tuo turvaa työntekijälle pirstaloituneella alalla
Ravintola-alalla on tavanomaista työskennellä useammassa työkohteessa, sillä täysiaikaisia vakituisia työsopimuksia solmitaan vain vähän. Henkilöstöpalvelun kautta työntekijä työllistyy niin sanotusti yhden luukun periaatteella, ja työsuhde räätälöidään työntekijän toiveiden ja tarpeiden mukaan.
”Meillä jokaisella työntekijällä on oma yhteyshenkilö, joka paitsi tuntee tämän osaamisen ja kokemuksen, mutta osaa myös ottaa huomioon työntekijän elämäntilanteen – yksi tekee täyttä työviikkoa useassa eri ravintolassa, toinen työskentelee muutamia tunteja viikossa esimerkiksi opintojen ohella. Työntekijä saa joka tilanteessa ammattitaitoista ja henkilökohtaista palvelua, mikä tekee yhteistyöstä kanssamme joustavaa ja ihmislähtöistä”, Helanterä summaa.
Ketterää rekrytointia – asiakas voi keskittyä olennaiseen
Ravintoloille Ahkera Henkilöstöpalvelut tarjoaa kokonaisvaltaista henkilöstöpalvelua. Yhtiön laajasta henkilöstöpoolista voi valita juuri omaan tarpeeseensa sopivat osaajat, ja oma yhteyshenkilö hoitaa rekrytoinnin nopeasti vaikka yhden työpäivän aikana.
”Me ymmärrämme, että ravintola-alalla ihmiset ovat liiketoiminnan ydin. Teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa pitkäjänteisesti ja haluamme nähdä heidän menestyvän. Meidän avullamme asiakasyritys voi keskittyä omaan perustehtäväänsä, me hoidamme HR-puolen kiemurat aina rekrytoinnista palkanmaksuun – ammattitaidolla ja suurella sydämellä”, Helanterä sanoo.
Ahkera Henkilöstöpalvelut Oy:n taustalla vaikuttavat pitkän linjan pirkanmaalaiset ravintola-alan toimijat Suomen Klubit ja Konsertit Oy, Bufferi Oy ja Restbar Group Oy. Ahkera Henkilöstöpalvelujen asiakkaita ovat muun muassa Tavara-asema, Hullu Poro, Levi Restaurants, Pepper Catering, Bufferi Catering, Brocco Catering ja Pyynikin Smokehouse.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pilvi HelanteräToimitusjohtajaAhkera Crew
Puh:050 544 8888pilvi.helantera@ahkeracrew.fiahkeracrew.fiAhkera Crew on maanläheinen ravintola-alan ammattilaisten henkilöstönvälityspalvelu ja kohtaamispaikka
Vankkaa osaamistamme ovat sekä henkilöstövuokraus että suorarekrytoinnit. Alalla, jossa henkilökuntatarpeet saattavat vaihtua hyvinkin nopealla aikataululla, vaivaton toimintamalli ja tuttu asioiden hoitaja ovat Ahkera Crewn ehdoton vahvuus.
Kauttamme pääset vaivattomasti osaamistasi vastaaviin työtehtäviin mielenkiintoisissa paikoissa tai löydät juuri oikean tekijän tarpeeseesi. Palvelemme sekä työntekijää että työnantajaa – henkilökohtaisesti. Meillä ymmärretään, että liiketoiminnan peruste on ihmiset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restbar Group
Levillä ravintoloiden henkilöstön määrä kymmenkertaistuu talven huippusesongin aikana11.3.2025 10:24:19 EET | Tiedote
Levi Restaurantsin henkilöstön määrä kymmenkertaistuu talven huippusesongin aikana – kausityöntekijöitä houkuttavat kansainvälinen työympäristö ja kunnon talvi. Levin alueella Kittilässä vierailee vuosittain jopa 750 000 matkailijaa. Matkailijoiden muonittamisesta vastaavat alueen 60 ravintolaa, joista peräti kahdeksan kuuluu Levi Restaurantsin ravintolaperheeseen.
Haaveissa ura musiikin ja viihteen parissa? – Popmaster Tourilta potkua DJ-työhön5.3.2025 09:19:00 EET | Tiedote
Popmaster Oy on Suomen johtava DJ- ja karaokepalvelujen tarjoaja juhliin, tapahtumiin ja ravintoloihin. Nyt Popmaster kutsuu alan nykyiset ja tulevat tähdet maksuttomaan verkostoitumis- ja koulutustapahtumaan. Popmaster Tourin kevään keikkapaikat ovat Tampere (17.3.) Helsinki (24.3.) ja Turku (25.3.).
Maailman kalleimpiin kuuluva Blessed-olut maaliskuussa edullisesti Konttorin hanassa5.3.2025 07:45:00 EET | Tiedote
Maailmanlaajuista suosiota nauttivan alaskalaisen Anchorage Brewing Companyn Blessed-olut on olutmaailman hitti. Rajoitetun saatavuuden kallis ja kehuttu maltainen on yleensä tarjolla pullotuotteena, mutta Olutravintola Konttori päätti hankkia oluen hanaan. Reilusti yli sadan euron pullollisen (0,375l) sijaan Konttorista saa ostaa Blessed (2024) -olutta 10 eurolla per desilitra.
One of the World's Most Expensive Beers, Blessed, Now Affordable on Tap at Finnish Beer Restaurant Konttori5.3.2025 07:45:00 EET | Press release
The Blessed beer by Alaska's Anchorage Brewing Company, a global sensation, is now making waves in the beer world. This rare and highly praised malt beverage, typically available only in bottles, will now be on tap at Olutravintola Konttori in Tampere, Finland. Instead of paying well over 100 euros for a 0.375l bottle, customers can enjoy Blessed (2024) for 10 euros per deciliter at Konttori.
Olutravintola Konttorissa hyvä kiertää – valtavan vaihtuvuuden hanavalikoima on huomattu ulkomaillakin6.2.2025 07:30:00 EET | Tiedote
25-vuotiaan Olutravintola Konttorin vauhti kiihtyy. 2024 oli Konttorille kaikkien aikojen vuosi sekä olutvalikoiman, myynnin että tilojen laajentumisen suhteen. Tampereen maltainen mahti kurkottaa myös muualle Eurooppaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme