Sote-palvelut taskussasi – OmaKeusote-sovellus on täällä!
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) OmaKeusote-mobiilisovellus on julkaistu. Sovellus tuo sote-palvelut käden ulottuville, jolla voi hoitaa esimerkiksi terveyshuoliin liittyviä asioita tai keskustella sosiaalipalvelujen ammattilaisen kanssa, vaikka suoraan omalta sohvalta käsin. Sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista.

OmaKeusote-mobiilisovellus tuo asukkaillemme arkea helpottavia digipalveluita: sovelluksesta löytyy uusia chat-palveluja ja itsehoidon valmennuksia. Chateissa voi hoitaa sairauksiin ja terveyshuoliin liittyviä asioita, keskustella sosiaalipalveluiden ammattilaisen kanssa hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä asioida äitiys- ja lastenneuvolassa ja ehkäisyneuvolassa.
– Meidän chateissamme kohtaat aina Keusoten ammattilaisen. Chat-palvelussa voit hoitaa asioitasi sekä saat neuvontaa Keusoten palveluihin hakeutumisessa, kertoo tuotepäällikkö Sami Piispa Keusotelta.
Ensimmäiset OmaKeusoten itsehoidon valmennukset tukevat painonhallintaa ja liikkumista sekä auttavat univaikeuksissa. Sekä chatit että itsehoidon valmennukset ovat maksutta kaikkien Keusoten alueen asukkaiden käytössä.
– OmaKeusote-mobiilisovellus on nyt saatavilla ja suosittelen kaikkia lataamaan sen ja tutustumaan uusiin digipalveluihin rohkeasti. Helpoiten sovelluksen digipalvelut toimivat kännykällä, mutta niitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella, tuotepäällikkö Piispa kertoo.
Digipalveluita lisätään vaiheittain
Monipuolisten digipalveluiden kehittäminen ei tapahdu silmänräpäyksessä, mutta OmaKeusote-sovelluksen kehittäminen ei suinkaan pysähdy julkaisuvaiheeseen. Keusoten tavoite on, että vuonna 2026 kaikki hyvinvointialueen digiasiointi on yhden kirjautumisen takana.
Digipalveluiden ja –asioinnin kehittämisen avulla parannamme palveluiden saavutettavuutta. Lisäksi uusilla digipalveluilla lisäämme alueemme asukkaiden mahdollisuuksia itsehoitoon ja oman hyvinvoinnin seuraamiseen.
Siirtyminen vanhasta digialustasta uuteen on suuri muutos ja se tapahtuu vaiheittain kevääseen 2026 mennessä. Sitä mukaa, kun palveluita saadaan keskitettyä OmaKeusote-sovellukseen, pystytään luopumaan muista digiasiointiakanavista, jotka nyt ovat koottuna verkkosivuillemme.
– Muutos tuo mukanaan entistä sujuvampia digipalveluita! Askel askeleelta siirrymme kohti helppokäyttöistä palvelua, jossa kaikki löytyy kätevästi yhden kirjautumisen takaa. Tänä vuonna OmaKeusote-sovellukseen lisätään vielä muun muassa ajanvarausten hallinta ja etävastaanotot, kertoo Piispa.
OmaKeusote-mobiilisovelluksen voi ladata sovelluskaupoista App Storesta ja Google Playstä. Tietokoneen selaimella uuteen sovellukseen pääsee Keusoten verkkosivuilta Omakeusote.fi.
Digiasiointia kehitetään osana Kestävä kasvu -hanketta (RRP2), jonka rahoittaa Euroopan unionin kertaluontoinen elpymisväline (NextGenerationEU).
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Benita Kapptuotepäällikkö
benita.kapp@keusote.fiSami Piispatuotepäällikkö
sami.piispa@keusote.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keusote sujuvoittaa puhelinasiointia – omatiimien numeroissa muutoksia28.3.2025 11:54:48 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue jatkaa omatiimimallin ja omatiimien puhelinasioinnin parantamista. Jokaiselle Keusoten alueen asukkaalle on nimetty omatiimi, joka vastaa hänen hoidostaan. Jatkossa omatiimin numerossa voi asioida myös kiireellisissä asioissa Omakeusote-digiasioinnin rinnalla.
Aluehallitus käsitteli viime vuoden tilinpäätöksen: alijäämä 66,5 miljoonaa euroa26.3.2025 14:20:39 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) vuoden 2024 tilinpäätös osoittaa 66,5 miljoonan euron alijäämää. Tämä merkitsee alijäämän kasvua edellisvuodesta, sillä vuoden 2023 ja 2024 yhteenlaskettu alijäämä on nyt 133,1 miljoonaa euroa.
Asukaskysely 2024: Omalla käytöksellä ja esimerkillä voi vaikuttaa nuorten päihteiden käyttöön ennaltaehkäisevästi24.3.2025 13:25:51 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) on selvittänyt alueen asukkailta, millaisia toiveita ja ajatuksia heillä on päihdehaittojen vähentämisen keinoista.
Keusoten tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma viitoittaa tietä kohti talouden tasapainoa21.3.2025 14:38:07 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusoten) tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman valmistelu vuosille 2025–2027 on käynnistynyt. Ohjelma tarvitaan, jotta valtiohallinnon vaatimus talouden tasapainosta ja syntyneiden alijäämien kattamisesta toteutuu vuoden 2027 loppuun mennessä.
Vuoden Terveydenhoitaja 2025 on keusotelainen Kati Lehikoinen20.3.2025 13:10:51 EET | Tiedote
Vuoden Terveydenhoitajaksi 2025 on valittu terveydenhoitaja Kati Lehikoinen, joka työskentelee Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella Keusotella neuvottelujärjestö JUKOn päätoimisena terveydenhoitajaliittolaisena pääluottamusmiehenä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme