Äitiys- ja lastenneuvoloiden sekä ikääntyneiden palveluiden chatit avautuneet Varha-sovelluksessa
Jo lähes 30 000 varsinaissuomalaista on tutustunut Varha-sovellukseen. Chattien käyttäjämäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Nyt chat-palvelunsa ovat avanneet Varhan neuvolat ja ikääntyneiden palveluohjaus.

Neuvoloiden chat toivottu uudistus asiakkaiden keskuudessa
Äitiys- ja lastenneuvola -chat palvelee varsinaissuomalaisia perheitä ma-to klo 7.30–14.30 ja pe klo 7.30–11.30. Chatissa terveydenhoitajat neuvovat raskausaikaan, lapsen hyvinvointiin ja kasvuun sekä vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Turkulaisten on mahdollista chatin kautta myös varata neuvola-aikoja sekä perua ja siirtää niitä. Muihin kuntiin tämä mahdollisuus laajenee syksyllä 2025.
- Varha-sovelluksen käyttöönotto on iso asia perhekeskuspalveluissa. Hienoa, että pääsemme chatin avulla pilotoimaan sovellusta ja pikkuhiljaa laajentamaan digitaalisia palveluita lapsiperheiden tarpeisiin, perhekeskuksen johtaja Terhi Vierikko sanoo.
Ikääntyneiden neuvonta -chat antaa ohjausta ikääntyneille ja heidän omaisilleen
Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakasohjaus on ottanut käyttöönsä Varha-sovelluksen chat-palvelun puhelinneuvonnan rinnalle. Ikääntyneiden asiakasohjaus tarjoaa ikääntyneille ja heidän läheisilleen neuvontaa erilaisista kotona asumista tukevista palveluvaihtoehdoista, hyvinvointialueen tarjoamista asumisvaihtoehdoista ja niihin hakeutumisesta. Asiakasohjaus neuvoo myös hyvinvointia tukevista ratkaisuista, kuten kunnan, yritysten, yhdistysten ja järjestöjen toiminnasta ja palveluista. Asiakasohjauksesta voidaan tarvittaessa myös varata asiakkaalle palvelutarpeen arviointiaika, joka tehdään kotikäyntinä.
Ikääntyneiden neuvonta -chat on tarkoitettu yli 65-vuotiaille ja heidän omaisilleen. Chat on avoinna ma-pe 9–15. Asiakasohjauspuhelin palvelee arkisin suomeksi p. 02 262 6164 (klo 9–15) ja ruotsiksi p. 02 262 6174 (klo 9–12).
-Chat on ollut meillä vaihtoehtoisena palvelukanavana puhelimen rinnalla jo aiemmin. Nyt chat löytyy Varha-sovelluksesta. Olemme täysin tietoisia, että puhelin on monelle ikääntyneelle se paras yhteydenottokanava, mutta chatilla on oma paikkansa esimerkiksi omaisten yhteydenottokanavana. Chat, kuten puhelinkin on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole vielä asiakkuutta Varhan palveluissa, asiakasohjauspäällikkö Eira Helin kertoo.
Varha-sovelluksen käyttäjämäärät jatkuvassa kasvussa
Varha-sovelluksen käyttäjämäärät ovat tasaisessa kasvussa, sillä jo lähes 30 000 varsinaissuomalaista on tutustunut sovelluksesta löytyviin palveluihin. Esimerkiksi Sairastaminen ja terveydenhoito -chatissa asioi päivittäin noin 100 asiakasta. Suun ja hampaiden hoito -chatissa asioi helmikuun aikana n. 1500 asiakasta.
Varha-sovellus on kaikille varsinaissuomalaisille tarkoitettu yhteinen digitaalinen asiointikanava Varhan sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä Tyks-sairaalapalveluihin. Sovellus otettiin käyttöön lokakuussa 2024 ja uusia palveluja avautuu joka kuukausi. Sovellus otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuosien 2024–2026 aikana.
Varha-sovelluksen voi ladata käyttöönsä Google Play ja AppStore-sovelluskaupoista. Sovellus toimii myös tietokoneella osoitteessa digi.varha.fi. Varha-sovelluksen chattien ja viestin kautta asiakas voi asioida Varhan eri ammattilaisten kanssa ja saada tilanteeseen sopivaa apua, hoitoa ja ohjausta sekä hoidon tarpeen arvion kautta ajan. Varhan ammattilainen voi lähettää sovelluksen kautta viestejä kyselyitä, todistuksia ja hoito-ohjeita. Sovelluksen kautta asiakas pääsee liittymään myös varatulle etävastaanotolle.
Lue lisää: varha.fi/varha-sovellus
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Terhi VierikkoPerhekeskusjohtajaVarsinais-Suomen hyvinvointialue
Puh:050 314 6012terhi.vierikko@varha.fiEira HelinAsiakasohjauksen päällikkö, ikääntyneiden palvelutVarsinais-Suomen hyvinvointialue
Puh:040 193 8607eira.helin@varha.fiTapio JärvenpääOhjelmajohtajaVarsinais-Suomen hyvinvointialue
Puh:044 724 5821tapio.jarvenpaa@varha.fiVarsinais-Suomen hyvinvointialue
"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha
Milli 25 år – tillhandahåller tjänster som förnyas efter kundernas behov, på ett och samma ställe27.3.2025 14:31:41 EET | Pressmeddelande
Personer som injicerar droger och deras närstående som bor i Åbo och närbelägna kommuner kan få hjälp och stöd vid Hälsorådgivningen Milli i Åbo centrum. Syftet är att minska de negativa effekterna av narkotikamissbruk – både mänskligt lidande och samhällskostnader. Vid Milli följer man samhällsutvecklingen och anpassar tjänsterna efter nya behov som uppstår, genom ett nära samarbete med andra aktörer inom området.
Milli 25 vuotta – asiakkaiden tarpeiden mukaan uudistuvia palveluja yhdestä paikasta27.3.2025 14:31:41 EET | Tiedote
Pistämällä huumeita käyttävät sekä heidän läheisensä voivat Turun ja lähikuntien alueella saada tukea Turun keskustassa toimivasta Terveysneuvontapiste Millistä. Toiminnalla pyritään vähentämään huumeiden käytöstä aiheutuvia haittoja - niin inhimillistä kärsimystä kuin yhteiskunnalle koituvia kustannuksia. Millissä eletään yhteiskunnan muutoksissa mukana ja palveluja uudistetaan esiin nousevien tarpeiden mukaan laajassa yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa.
Oaktsamt eldande av ris och grenar är en vanlig orsak till markbränder26.3.2025 12:18:37 EET | Pressmeddelande
Eldning av skräp samt trädgårdens ris och grenar är en av de vanligaste orsakerna till markbränder – framför allt i mark som har torkats upp på våren kan elden spridas lätt. Räddningsverket påminner att man inte överhuvudtaget får förstöra avfall i hemmen genom eldning. Vid eldning av ris och grenar ska man vara noggrann samt följa myndigheternas bestämmelser.
Varomaton risujen ja oksien polttaminen on yleinen syy maastopalolle26.3.2025 12:18:37 EET | Tiedote
Roskien sekä puutarhan risujen ja oksien polttaminen on yksi yleisimmistä maastopalon syistä - etenkin kevään kuivattamaan maastoon tuli karkaa herkästi. Pelastuslaitos muistuttaa, että jätteitä ei saa hävittää kotioloissa polttamalla lainkaan ja risujen ja oksien polttamisessa on oltava huolellinen sekä noudatettava viranomaisten määräyksiä.
Varhas år 2024 har varit ett år av reform och anpassning25.3.2025 17:59:24 EET | Pressmeddelande
Bokslutet och verksamhetsberättelsen för Egentliga Finlands välfärdsområde har blivit färdiga.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme