Pastis

Pastis - pieni pala Pariisia palkittiin yhtenä Suomen kauneimmista kirjoista

Jaa

Pastis-kirja on palkittu Suomen kirjataiteen komitean organisoimassa Suomen kauneimmat kirjat -kilpailussa tieto- ja oppikirjatsarjassa. Tästä kirja jatkaa Saksan Berliiniin, jossa palkitaan Euroopan kauneimmat kirjat. Pastis - pieni pala Pariisia kertoo perinteikkään helsinkiläisen Pastis-ravintolan tarinan ja vie lukijan matkalle Pariisiin tutustumaan herkullisiin ruokiin ja juomiin. Pastis-kirjaa tekemässä ovat olleet Samuil Angelov, Elina Yrjölä, Pinja Ohvo, Nico Backström ja Ravintola Pastis. Kirjan Graafikkona toimi Satu Kontinen.

Pastiksen keittokirja palkittiin yhtenä Suomen kauneimmista
Pastiksen keittokirja palkittiin yhtenä Suomen kauneimmista Ravintola Pastis

Pastis - pieni pala Pariisia juhlistaa ranskalaista ja suomalaista ravintolakulttuuria, ranskalaista kulinarismia ruokineen ja juomineen sekä tietenkin ravintola Pastista, joka on toiminut Pienellä Roobertinkadulla Helsingissä vuoden 2013 kevättalvesta saakka. Kirjassa on haluttu yhdistää arvokkaalla tavalla ranskalaisen ruoan ja viinin kauneus omistajien sekä työntekijöiden muistoihin Pastiksesta.

Suomen kirjataiteen komitean tavoitteena on kiinnittää huomio kirjoihin kirjataiteellisina kokonaisuuksina. Vuoden kauneimpia kirjoja valitessaan komitea pyrkii löytämään teoksia, joissa muoto ja sisältö tukevat toisiaan mahdollisimman hyvin. Arvioinnin lähtökohtana on graafinen kokonaissuunnittelu typografiasta valmiiseen painotuotteeseen. Klassisen kirjapainotaidon ohella komitea arvostaa tuoreita, uutta luovia ratkaisuja.

Näin Suomen kirjataiteen komitea kuvasi Pastis-kirjaa: Klassikkoja tarjoilevalle ravintolalle on tehty kirja täynnä klassisia valintoja - kovia kansia, kultafoliota, lankasidontaa ja laadukasta painotyötä. Teos rakentaa oivaltavia rinnastuksia menneisyyden Pariisin ja 2020-luvun Helsingin välille sekä historiallisella johdannollaan että kuvataitollaan, joka kekseliäästi sitoo yhteen arkistomateriaalia ja ruokakuvia.

"Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia saamastamme palkinnosta", toteaa Pastiksen ravintoloitsija Samuil Angelov. Kirjaa on ollut tekemässä huippuammattilaisia. Nico Backströmin kuvissa on aina omanlaisensa tunnelma, jonka kirjan graafikko Satu Kontinen on onnistunut yhdistämään Pastiksen näköiseksi kokonaisuudeksi kirjan toteutuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pastis kirja
Pastis kirja
Lataa

Linkit

Pastis on pieni pala Pariisia Pikku Roobertin kadulla.

Ruokalistamme tarjoaa ranskalaisen keittiön klassikoita raikkaalla twistillä maustettuna. Seuraamme ruokavuoden sesonkeja ja kokkaamme aina kauden parhaista raaka-aineista.

Viinilistamme tarjoaa eurooppalaisia klassikkoviinejä, persoonallisia ja laadukkaita herkkupaloja, sekä pientuottajien erikoisuuksia, joita et löydä muualta.

Tule viihtymään kanssamme ja nauttimaan lounaasta, pitkästä illallisesta tai poikkeamaan vaikka työpäivän jälkeiselle lasilliselle ja pikkusyötävälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pastis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye