Messukeskus

Kuka päättää, mitä Suomi syö? – Ruokamessujen paneelikeskustelu pureutuu ruokavalintojen taustoihin

Jaa

Ruokamessuilla pohditaan ruokavalintoja ohjaavia tekijöitä. Perustuvatko valinnat tottumuksiin, mieltymyksiin, hintaan vai vaikkapa esillepanoon? Entä mikä merkitys on vastuullisuudella ja hyvinvoinnilla? Kuka päättää, mitä Suomi syö -paneelikeskustelu käydään Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 12.4. kello 12.  

Kuva täynnä ihmisiä Messukeskuksen ruokamessuilla Helsingissä.
Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.4. Kuva: Ruokamessut / Petri Mast.

Paneelissa keskustelevat ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén, villiruokapunkkari Jyrki Tsutsunen, maanviljelijä ja Suomalainen menestysresepti 2025 -kilpailun voittaja Teemu Kinnari ja K-Supermarket kauppias Mikko Länsiluoto. Paneelin juontaa Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen.

– Luonnonvarakeskus on tuoreessa selvityksessään arvioinut, että ruokasektorin arvonlisää olisi mahdollista kasvattaa lähes kahdella miljardilla eurolla vuoteen 2035 mennessä. Kasvupotentiaalia löytyisi erityisesti raaka-aineiden jalostuksesta kahta polkua pitkin: uusia arvoketjuja luomalla ja elintarvikevientiä lisäämällä, pohtii Villanen.

Ruokavalintoihin liittyy perinteitä ja tunteita, jotka vaikuttavat kuluttajien ostopäätöksiin. Muutokset eivät tapahdu nopeasti eivätkä uudet tuotteet välttämättä saa jalansijaa heti. Kaikki eivät myöskään ole valmiita kokeilemaan uusia tuotteita.

– Valtio ohjaa suomalaisten syömistä, juomista ja ruoantuotantoa muun muassa verotuksella, ravintosuosituksilla ja tuilla. Onko tässä yhtälössä yksilöllä mahdollista vaikuttaa toivomallaan tavalla syömiseen, pohtii villiruokapunkkari ja yksi panelisteista Jyrki Tsutsunen.

Kuka päättää, mitä Suomi syö -paneelikeskustelu järjestetään Ruokamessujen Salvia-lavalla perjantaina 12.4. klo 12–13.

Ruokamessut avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4.2025 samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen (avoinna la–su) kanssa. Ruokamessuilla on mukana näytteilleasettajia arjen nopeista välipaloista hienostuneempiin makupaloihin ja uutuusjuomiin. Ohjelmassa keskustellaan tämän hetken ruokailmiöistä sekä kuullaan ruoka- ja juomamietteitä tunnetuilta suomalaisilta. Katso koko ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat tapahtuman verkkosivuilta www.ruokamessuthelsinki.fi.


Lisätietoja paneelikeskustelusta:
Suomen kasvukäytävä, johtaja Jaana Villanen, p. 0500 484477
jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi

Lisätietoja Ruokamessuista:
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen. p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Median edustajat voivat akkreditoitua messuille ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Mediakeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/ 


Helsingin Messukeskus on Suomen suurin tapahtumajärjestäjä. Suomen Messut -konserniin kuuluvat Messukeskuksen lisäksi messujärjestäjä Expomark Oy ja av-tekniikkayritys SVV Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 51,3 miljoonaa euroa ja tulo- ja työllisyysvaikutus ympäristölleen 187 miljoonaa euroa. I
www.messukeskus.com  I @messukeskus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva täynnä ihmisiä Messukeskuksen ruokamessuilla Helsingissä.
Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.4. Kuva: Ruokamessut / Petri Mast.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitare Pron Nordic Quarters -julkaisun ensimmäinen numero on ilmestynyt – sisällöistä vastaa Jessica-Christin Hametner31.3.2025 12:00:00 EEST | Tiedote

Habitare Pro -ammattilaisalustan uuden englanninkielisen digijulkaisun ensimmäinen numero on ilmestynyt. Kiinnostavimpia muotoilu- ja arkkitehtuuritarinoita Suomesta, Pohjoismaista ja Baltian maista kertovan Nordic Quarters jatkaa luontevasti Habitaren kansainvälistymistä. Julkaisun sisältötyötä ohjaa Jessica-Christin Hametner. Ammattilaisyleisölle ja muotoilun ystäville kuratoitu Habitare Pro järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.

KoneAgria 2025 – odotettu näyttely tuo uutuudet, asiantuntijat ja verkostot lokakuussa Tampereelle31.3.2025 09:00:00 EEST | Tiedote

KoneAgria 2025 on vuoden tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma. Se järjestetään torstaista lauantaihin 9. – 11.10.2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Mukaan on jo nyt ilmoittautunut yli 200 yrityksen tuotteita ja palveluja, joten ensi lokakuussa päästään taas päivittämään tietoja, tutustumaan uutuuksiin ja kohtaamaan upeassa tapahtumassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye